Κυπριακό, ελληνοτουρκικά και χρέος στο επίκεντρο των συναντήσεων του Τέρενς Κουίκ στην Αυστραλία

Κυπριακό, ελληνοτουρκικά και χρέος στο επίκεντρο των συναντήσεων του Τέρενς Κουίκ στην Αυστραλία

Το Κυπριακό, οι σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας, η πορεία των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση και το χρέος βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στην Καμπέρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κουίκ είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Mάλκολμ Τέρνμπουλ, την υπουργό Εξωτερικών Τζούλια Μπίσιοπ, τον υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Άρθουρ Συνοδινό (ελληνικής καταγωγής από το Ληξούρι)- ο οποίος ζήτησε συνεργασία με την Ελλάδα στον τομέα των καινοτομιών και της τεχνολογίας-, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπιλ Σόρτεν (Bill Shorten) και τη σκιώδη υπουργό Εξωτερικών Πένι Γουόνγκ (Penny Wong).

«Ανεξάρτητα με την πολιτική συζήτηση που είχα με όλους όσους συναντήθηκα από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, εισέπραξα από τους ίδιους έναν κοινό παρονομαστή: την αγάπη τους και τον σεβασμό τους για την Ελλάδα. Ειδικά ο πρωθυπουργός, όπως μου είπε, μάθαινε Ελληνικά στο σχολείο που πήγαινε και μάλιστα την καθαρεύουσα», δήλωσε αμέσως μετά τις συναντήσεις. «Επίσης, όλοι υπογράμμισαν το θαυμασμό τους για τον ελληνισμό της Αυστραλίας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της δεύτερης πατρίδας τους», σημείωσε ο κ. Κουίκ και επισήμανε πως στην στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Αυστραλίας- Ελλάδας ανακοίνωσε ότι με πολύ χαρά θα υποστηρίξουμε το σχέδιο της δημιουργίας ANZAK Μουσείου στη Λήμνο, ώστε να τιμηθούν οι Αυστραλοί, οι Νεοζηλανδοί και οι Καναδοί που έδωσαν τις μάχες τους στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.