Γ. Αμανατίδης: «Περιμένουμε μία βιώσιμη και δίκαιη λύση στο Eurogroup που δικαιούμαστε»

Γ. Αμανατίδης: «Περιμένουμε μία βιώσιμη και δίκαιη λύση στο Eurogroup που δικαιούμαστε»

«Περιμένουμε μία λύση που να είναι και βιώσιμη και δίκαιη και αυτή που δικαιούμαστε, σύμφωνα με τις θυσίες που έχουν γίνει» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την προσεχή Πέμπτη.

«Η τελευταία πρωτοβουλία της Γαλλίας, που παρουσιάστηκε και στον Έλληνα πρωθυπουργό, οι δηλώσεις του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, μας δίνουν την αισιοδοξία ότι στις 15 Ιουνίου θα υπάρξει μία λύση και η Ελλάδα νομίζω ότι θα πάρει αυτό που της αξίζει» είπε ο κ. Αμανατίδης, προσθέτοντας ότι για το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους είναι σε εξέλιξη πυρετώδεις διεργασίες.

Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία της δημιουργίας ψηφιακού χάρτη της Ελληνικής Διασποράς (Greek Diaspora Map), που θα παρουσιαστεί αύριο το απόγευμα στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης ο κ. Αμανατίδης διευκρίνισε ότι πρόκειται για μία διαδικτυακή πύλη μέσα από την οποία «θα υπάρχει αλληλεπίδραση και διασύνδεση των Ελλήνων της Διασποράς μεταξύ τους, αλλά και με τους Έλληνες της μητέρας πατρίδας».

Η ψηφιακή καταγραφή και απεικόνιση του συνόλου της ελληνικής παρουσίας στο εξωτερικό, ξεκίνησε το 2015 και για τη δημιουργία του χάρτη το υπουργείο Εξωτερικών και η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού συνεργάστηκαν με το τμήμα Νοτιοανατολικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (South East European Studies at Oxford ? SEESOX). Ο κ. Αμανατίδης γνωστοποίησε πως «ο χάρτης θα εμπλουτίζεται και με νέα στοιχεία, θα υπάρξει και μία περαιτέρω συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, ενώ υπάρχει και μία πρόταση να γίνει συνολικά αργότερα του Ελληνισμού με την είσοδο και στοιχείων από την Κύπρο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.