ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συνάντηση Ν.Κοτζιά και Σ.Νταρμάνοβιτς – Διεύρυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδος και Μαυροβουνίου

Συνάντηση Ν.Κοτζιά και Σ.Νταρμάνοβιτς – Διεύρυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδος και Μαυροβουνίου

Ως ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτήρισαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Μαυροβουνίου, Νίκος Κοτζιάς και Σέρντζαν Νταρμάνοβιτς, τη σημερινή δίωρη συνάντησή τους, η οποία θα διευρύνει ακόμη περισσότερο τις στενές φιλικές σχέσεις των δύο χωρών και θα επεκτείνει τη διμερή συνεργασία σε πολλούς τομείς, με έμφαση στον οικονομικό.

«Το Μαυροβούνιο όπως και η Ελλάδα είναι δυο φάροι σταθερότητας στα Βαλκάνια. Είμαστε δύο χώρες που φροντίζουμε και συμβάλλουμε στη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής, και από αυτή την άποψη η φίλη χώρα του Μαυροβουνίου είναι μια χώρα που συμβάλλει στη διάδοση της πολιτικής κουλτούρας της συναίνεσης και των συμβιβασμών στην περιοχή μας. Και το έχει αποδείξει αυτό λύνοντας, ή έχοντας κάνει όλα τα απαραίτητα από την πλευρά της για να λυθούν, κάθε είδους προβλήματα που κουβαλάμε όλοι μας από το παρελθόν στη περιοχή», τόνισε ο κ. Κοτζιάς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, ευχαριστώντας τον Μαυροβούνιο ομόλογό του για τη φιλία της χώρας του και την αλληλεγγύη που εξέφρασε για τα θύματα του σεισμού στη Λέσβο. Τον συνεχάρη δε για την επιτυχία της χώρας του στη διεθνή πολιτική σκηνή και την πρόσφατη ένταξή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, τονίζοντας ότι «από όλες τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων είναι η χώρα, με τις πιο προωθημένες θέσεις στη διαπραγμάτευση και πλησιέστερα από κάθε άλλη για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.