ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γ. Κατρούγκαλος: «Για να συνεχίσει να υπάρχει η ΕΕ πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και δημοκρατική»

Γ. Κατρούγκαλος: «Για να συνεχίσει να υπάρχει η ΕΕ πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και δημοκρατική»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση για να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική»,τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων «NUPI» με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης: Οι προοπτικές και οι απόψεις της Ελλάδας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Νορβηγία στις 13 και 14 Ιουνίου, είχε συναντήσεις με την ομόλογό του υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Φρανκ Μπακ- Γκιένσεν (Frank Bakke-Jensen), καθώς και με τον ασκούντα χρέη υπουργού Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης, Πιέρ Σανμπέργκ (Per Sandberg).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, στη συνάντηση με την κ. Μπακ- Γκιένσεν συζητήθηκαν θέματα, όπως το μέλλον της Ευρώπης και προτάσεις για την κοινωνική Ευρώπη, το Brexit, καθώς και ο χρηματοδοτικός μηχανισμός των χωρών ΕΟΧ, και ειδικά τα προγράμματα συνεργασίας με την Ελλάδα.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ενημέρωσε τον ασκούντα χρέη υπουργού Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης, Πιέρ Σανμπέργκ, επί των τελευταίων εξελίξεων στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις τάσεις και τις προκλήσεις που παρουσιάζει η μετανάστευση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιπλέον, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας της Νορβηγίας και παρακολούθησε ενημέρωση στη νορβηγική δεξαμενή σκέψης «FAFO», σχετικά με το νορβηγικό κοινωνικό μοντέλο και το κράτος πρόνοιας.

Το σύνολο των συναντήσεων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, έλαβε χώρα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα, η οποία αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.