Συνομιλίες T. Κουΐκ με Βρετανό Υπ. Επικρατείας για τους Έλληνες της Βρετανίας

Συνομιλίες T. Κουΐκ με Βρετανό Υπ. Επικρατείας για τους Έλληνες της Βρετανίας

Το BREXIT και το θέμα των Ελλήνων που διαβιούν στη Βρετανία συζήτησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουΐκ, στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ στη Βιέννη, με τον Βρετανό Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ηνωμένων Εθνών και Κοινοπολιτείας Λόρδο Ahmad of Wimbledon.

Όπως δήλωσε στο ραδιοσταθμό “στο Κόκκινο” “δεν προβλέπεται καμία μεταβολή μέχρι 2019, πολύ περισσότερο σε σχέση με τους φοιτητές μας. Το ζητούμενο από ελληνικής πλευράς είναι ότι τα όποια δίδακτρα ή τα όποια προνόμια (ως ευρωπαίοι πολίτες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης) έχουν οι φοιτητές μας που σπουδάζουν στη Βρετανία, να εξακολουθούν να υπάρχουν και μετά”.

Εκτίμησε πως “οι Βρετανοί προσεγγίζουν το θέμα και σε ένα διμερές παραδοσιακό επίπεδο και αυτό πιστεύω, ότι έχει θετικές πλευρές. Πρέπει να υπογραμμίσω, ότι στην Βρετανία έχουμε περίπου 300.000 Κυπρίους και περίπου 100.000 Έλληνες. Οι Έλληνες ήταν 50.000, αλλά πολλαπλασιάστηκαν με το brain-drain, πολλαπλασιάστηκαν με το νέο μεταναστευτικό, λόγω της κρίσης, ρεύμα.

Μάλιστα, επεσήμανα στον Βρετανό Υπουργό ότι: «Εάν δεν πάρετε μέτρα να τιμήσετε αυτό το οποίο γίνεται χρόνια τώρα, δηλαδή ότι πηγαίνουν Έλληνες φοιτητές και σπουδάζουν στη Βρετανία, τα Πανεπιστήμιά σας θα αδειάσουν από Έλληνες και Κύπριους. Θα φύγουν όλοι. Τα Πανεπιστήμια θα πάθουν οικονομική ζημιά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ας μη γελιόμαστε, ότι δεν το γνωρίζουν οι Βρετανοί, πως οι Γερμανοί περιμένουν στην Φρανκφούρτη να τους πάρουν όλη τη δουλειά από τα οικονομικά του City. Μπορεί να χάσουν και τον εφοπλισμό και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτά πρέπει να τα λάβουν υπ? όψιν τους, όταν μπουν σε μία κουβέντα που έχει να κάνει με το μέλλον των δικών μας των παιδιών και των δικών μας επιχειρηματιών εκεί”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.