ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρώτη είδηση στα ΜΜΕ των Σκοπίων η επίσκεψη Ν.Κοτζιά

Πρώτη είδηση στα ΜΜΕ των Σκοπίων η επίσκεψη Ν.Κοτζιά

Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια και οι συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ, είναι πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες της γειτονικής χώρας, καθώς και πρώτο θέμα στις ιστοσελίδες και στα τηλεοπτικά κανάλια.

Τα ρεπορτάζ γράφουν αναλυτικά για τις συνομιλίες που έγιναν, που αφορούσαν κυρίως την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και το θέμα του ονόματος, όπως μεταδίδουν.

«Οι συχνές συναντήσεις λιώνουν τον πάγο» λέει η εφημερίδα «NOVA MAKEDONIA» και υπογραμμίζει ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στηρίζει με προϋποθέσεις την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κεντρικός τίτλος στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «SLOBODEN PECHAT» είναι «Γόνιμη επίσκεψη του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας».

Η εφημερίδα «VECER» τιτλοφορείται «Αναθέρμανση των σχέσεων: Για τον Κοτζιά γίναμε αγαπητός βόρειος γείτονας» και τονίζει ότι μπορεί οι συνομιλίες να έγιναν σε φιλικό κλίμα, αλλά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, πρέπει πρώτα να υπάρξει λύση στο ζήτημα της ονομασίας.

Σε «συμφιλιωτικές» δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά, αναφέρεται η ιστοσελίδα «VoA», αλλά τονίζει ότι υπήρξε και σαφή αναφορά στις «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας για το θέμα του ονόματος.

Η σκοπιανή ιστοσελίδα της «DEUTSCHE WELLE» έχει βασικό τίτλο «Κοτζιάς: Η ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ είναι καλή και για την Ελλάδα», ενώ αναφέρει ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών ήταν αισιόδοξοι «για την επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών». Ακόμη, τονίζει ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, αλλά πρώτα πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός για το όνομα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός «ALSAT-M» μετέδωσε ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι η Αθήνα θα υποστηρίξει μεν τα Σκόπια για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έγινε και υπενθύμιση των γνωστών θέσεων για το όνομα.

Το κανάλι «TELMA» ανέφερε τις δηλώσεις του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών ότι στη συνάντηση με τον Κοτζιά συζητήθηκε το θέμα του ονόματος, αλλά μόνο σε σχέση με τη μέθοδο και τη διαδικασία για την επίλυσή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η διαφορά για την ονομασία ήταν το κεντρικό θέμα των συνομιλιών των δύο υπουργών Εξωτερικών επισήμανε ο τηλεοπτικός σταθμός «SITEL», ο οποίος έκανε μνεία σε αναφορά Κοτζιά για τον «αγαπημένο γείτονα που έχουμε στην καρδιά μας». Στο ρεπορτάζ του πρόσθεσε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών «διέλυσε τις αυταπάτες ότι η χώρα μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με την προσωρινή ονομασία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.