ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ποιος Σημίτης; – Στα «νέα Ιμια» πλέον οι ΗΠΑ ευχαριστούν… τις ΗΠΑ! – Απίστευτη δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή Τ.Πάϊατ

Ποιος Σημίτης; – Στα «νέα Ιμια» πλέον οι ΗΠΑ ευχαριστούν… τις ΗΠΑ! – Απίστευτη δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή Τ.Πάϊατ

Με ένα tweet ενδεικτικό του επιπέδου αποικιοποίησης της χώρας ο Αμερικανός πρεσβευτής Τ.Πάιατ παίζει τον ρόλο που έπαιξε το 1996 ο Κ.Σημίτης στα Ίμια και ευχαριστεί την χώρα του για την στήριξη των ΗΠΑ στον “κατευνασμό” της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ευχαρίστησε τον Αμερικανό ΥΠΑΜ Τ.Μάτις για την στήριξή του προς την Ελλάδα για την προ διημέρου κρίση στα Ίμια!

Δηλαδή “οι ΗΠΑ ευχαριστούν τις ΗΠΑ”, για την αναχαίτιση της τουρκικής επιθετικότητας! Να σημειώσουμε ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross βρίσκεται αυτή την στιγμή στην περιοχή του Καφηρέα, ανάμεσα στην τουρκική φρεγάτα κλάσης MEKO 200T, “Barbraros” και την ελληνική “Θεμιστοκλής” κλάσης “S”.

Να σημειώσουμε ότι ο Τ.Πάιατ μεταβαίνει περίπου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Άγκυρα

Πρακτικά η αμερικανική Πρεσβεία έχει αναλάβει την «διεκπεραίωση» της εξωτερικής πολιτικής με την Τουρκία σε μια σαφή ένδειξη αδυναμίας της χώρας να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τον γείτονα εξ Άνατολών

%20https://twitter.com/USAmbGreece/status/964045663758581760

Το pronews.gr είναι το μόνο μέσο που από το πρωί είχε ενημερώσει για την δήλωση στήριξης του Αμερικανού ΥΠΑΜ Τ. Μάτις

«Ο Τζέιμς Μάτις ζήτησε να επικεντρωθεί ξανά η προσοχή στην εκστρατεία καταπολέμησης του ISIS και να αποφευχθεί η αναδιοργάνωση στη Συρία οποιουδήποτε κομματιού της τρομοκρατικής οργάνωσης» όταν συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

Το μήνυμα ήταν διπλής κατευθύνσεως με αφορμή την κρίση που προκάλεσε η Άγκυρα στα Ίμια αλλά και την τουρκική εκστρατεία στην Αφρίν της βόρειας Συρίας με στόχο την εκδίωξη της YPG από τα νότια σύνορά της.

Άλλωστε οι ενέργειες της Άγκυρας παραλίγο να «τινάξουν» το νοτιοανατολικό σκέλος του ΝΑΤΟ στον «αέρα».

Ετσι, έκκληση να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, που προκλήθηκε μετά τα πρόσφατα συμβάντα στο Αιγαίο, απηύθυνε ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες μετά το πέρας της υπουργικής Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο συζητήσεων που είχε με τους υπουργούς Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας και ότι ενημερώθηκε σχετικά με το περιστατικό του εμβολισμού πλοίου του Λιμενικού.

«Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι δύο πρωθυπουργοί συνομίλησαν στο τηλέφωνο και απευθύνω έκκληση να συνεχιστούν οι επαφές έτσι ώστε να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον, να μειωθούν οι έντασεις και να αποφευχθεί νέα κλιμάκωση», είπε, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες είναι «πολύτιμοι σύμμαχοι».

«Θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αποφευχθούν πραγματικά προβλήματα και η κλιμάκωση της διαμάχης και της έντασης μεταξύ τους», υπογράμμισε ο γγ του ΝΑΤΟ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.