Παρά την αδιαλλαξία Ζ.Ζάεφ ο Κοτζιάς επιμένει: «Να προχωρήσετε στην απαλοιφή των αλυτρωτικών αναφορών»

Παρά την αδιαλλαξία  Ζ.Ζάεφ ο Κοτζιάς επιμένει: «Να προχωρήσετε στην απαλοιφή των αλυτρωτικών αναφορών»

Νέο μήνυμα στην ΠΓΔΜ ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην απαλοιφή των αλυτρωτικών αναφορών που υπάρχουν στο Σύνταγμά της χώρας έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά το πέρας του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την άποψη Ζάεφ ότι οι αλλαγές στο Σύνταγμα μπορούν να γίνουν σε μεταγενέστερο στάδιο επεσήμανε: «Νομίζω ότι και οι δύο πλευρές συμφωνούμε ότι πρέπει να αναζητηθεί λύση. Η πλευρά των Σκοπίων πιστεύει ότι πρέπει να είναι μία εύκολη γι’ αυτούς λύση, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι μία λύση που να κρατάει στο χρόνο και να είναι δίκαιη… Νομίζω ότι όποιος κάνει συμφωνία, δεν την αμφισβητεί πριν την κάνει. Φροντίζει και στηρίζει τη διατήρηση και την υλοποίησή της».

Ο υπουργός εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης και στα Ελληνοτουρκικά καλώντας εκ νέου την Άγκυρα να εγκαταλείψει την πολιτική των προκλήσεων στο αιγαίο προκειμένου να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή της πορεία. Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην δήλωση που έκανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Νομίζω ότι ήταν η πιο ακριβής και η πιο καλή δήλωση που έχει γίνει ποτέ από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διότι καθιστά φανερό και σαφές ότι οι καλές σχέσεις γειτνίασης και ο σεβασμός του διεθνούς Δικαίου είναι η προϋπόθεση για οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.