ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα για τυχόν «θερμό» επεισόδιο: «Δεν φοβόμαστε – Είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό»!

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα για τυχόν «θερμό» επεισόδιο: «Δεν φοβόμαστε – Είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτό»!

Η Αθήνα σε μία εξέλιξη των χθεσινών πληροφοριών για πιθανή προσπάθεια της Τουρκίας να αιφνιδιάσει την Ελλάδα και εν συνεχεία να την εκβιάσει με αλλαγή του status qvo σε ότι αφορά σύνορα και έλεγχο περιοχών, απάντησε δια του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου ότι «Είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε ένα «θερμό» επεισόδιο.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ τόνισε μιλώντας στο στο ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ότι «Η Ελλάδα δεν φοβάται ένα θερμό επεισόδιο γιατί είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τον απρόβλεπτο γείτονα».

Πρόσθεσε ότι «Η Τουρκία προσπαθεί να γκριζάρει περιοχές, αλλά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ξεκαθάρισε στη γείτονα με την απόφασή του, ότι αυτό είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου»,

Υπενθυμίζεται ότι χθες το proneww.gr αποκάλυψε ότι η ελληνική πλευρά έγινε αποδέκτης πληροφοριών για απόπειρα πρόκλησης “θερμού” επεισοδίου από τη Τουρκία τις επόμενες ημέρες σε Εβρο ή Αιγαίο.

Η πληροφόρηση ήταν πολύ συγκεκριμένη για την μορφή που θα έχει το επεισόδιο, η πηγή έγκυρη και η προέλευσή της από το εξωτερικό.

Σε συνέχεια αυτών των πληροφοριών οι ελληνικές αρχές προχώρησαν σε «τεχνητή κατάκλυση» (ελεγχόμενη πλημμύρα) 5.500 στρεμμάτων στην περιοχή του Πυθίου, στον Εβρο, προκειμένου να καταστήσουν την περιοχή αδιάβατη (σε μηχανοκίνητα;) παρά το γεγονός ότι πλημμύρισαν 5.500 στρέμματα καλλιεργειών.

Να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς αύριο ξεκινά η σύνοδος της Βάρνας στην Βουλγαρία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το προσφυγικό.

Ο κ. Κατρούγκαλος, εκτίμησε ότι στη Σύνοδο Τουρκίας-ΕΕ στη Βάρνα, θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο ζήτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας Τσίπρα-Ερντογάν για το θέμα, είπε ότι η Ελλάδα -προς το παρόν- παραμένει στη δικαστική διάσταση.

Για την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για μίνι αναθεώρηση του Συντάγματος, είπε ότι εμφανίζεται τάχα συναινετική αλλά μέσα στις προτάσεις είναι και το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την αναθεώρηση, αλλά να συνδυάζεται η συνέχεια, η συναίνεση και οι τομές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.