ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κύπρος: Στις 12 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη ανάμεσα σε Ελλάδα και Μονής Κύκκου για το «οικόπεδο-φιλέτο»

Κύπρος: Στις 12 Ιουνίου συνεχίζεται η δίκη ανάμεσα σε Ελλάδα και Μονής Κύκκου για το «οικόπεδο-φιλέτο»

Η δίκη ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και της Ιεράς Μονής Κύκκου για το οικόπεδο των 8 στρεμμάτων στο οποίος επρόκειτο να κτιστεί η πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία θα συνεχιστεί στις 12 Ιουνίου στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας.

Αυτό που απομένει είναι οι τελικές αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών και στη συνέχεια το δικαστήριο σε άγνωστη ακόμα ημερομηνία θα ανακοινώσει την απόφαση του.

Το αντικείμενο της διαδικασίας είναι το αίτημα της Μονής Κύκκου για έκδοση διατάγματος που να υποχρεώνει την Ελλάδα να συμμορφωθεί με δικαστική απόφαση που διατάσσει την επιστροφή του οικοπέδου στη Μονή. Η Ελλάδα έχει κάνει ένσταση στο αίτημα για διάταγμα και επ’ αυτού θα αποφασίσει το δικαστήριο.

Ο δικηγόρος της Μονής Κύκκου Κώστας Βελάρης σε σημερινές δηλώσεις του ανέφερε πως για χρόνια ο υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υποστήριζε ότι το ακίνητο είχε μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ κατ’ απαίτηση της τρόικας και θα έπρεπε να εκποιηθεί. Μάλιστα κατά τον κ. Βελάρη, ο Νίκος Κοτζιάς είχε πει πως δεν μπορούσε να γίνει απολύτως τίποτα ακόμα και αν παρενέβαινε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η Μονή Κύκκου είχε προτείνει να επιστραφεί το οικόπεδο ώστε να μην έχει απαιτήσεις η Τρόικα και στη συνέχεια η Ιερά Μονή Κύκκου να το ενοικιάσει στην Ελλάδα για περίοδο 5 ετών με μίσθωμα 1 ευρώ το χρόνο και δικαίωμα αγοράς του με 1 ευρώ, όταν θα βρισκόντουσαν τα χρήματα για να χτιστεί η πρεσβεία.

Ωστόσο, κατά τον κ. Βελάρη, η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή και η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να πωλήσει το οικόπεδο το οποίο της είχε παραχωρηθεί με τον όρο να χτιστεί η πρεσβεία. Ο κ. Βελάρης σχολιάζοντας τις αναφορές του Νίκου Κοτζιά για ανθελληνισμό, ανέφερε πως δεν είναι το ίδιο η Ελλάδα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανέφερε ακόμα πως «οι τύχες των παιδιών μας μπορεί να τυγχάνουν χειρισμού από ανθρώπους σαν τον Νίκο Κοτζιά. Αυτό με ανησυχεί πραγματικά. Ελπίζω οι υπεύθυνοι σε αυτή χώρα να αξιολογήσουν σωστά τον Κοτζιά και την οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να δώσει σε αυτή τη χώρα και ενδεχομένως την οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να της προξενήσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.