ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Μόσχα στοχοποιεί το Ν.Κοτζιά για την ελληνορωσική κρίση – Τον «απομονώνει» από την λοιπή κυβέρνηση

Η Μόσχα στοχοποιεί το Ν.Κοτζιά για την ελληνορωσική κρίση – Τον «απομονώνει» από την λοιπή κυβέρνηση

Το Ν.Κοτζιά στοχοποιεί η Μόσχα για την ελληνορωσική κρίση και τον ξεχωρίζει από την λοιπή κυβέρνηση καθώς θεωρεί αυτόν ως τον υπαίτιο για την ανάκληση του Ελληνα πρεσβευτή στη Μόσχα

«Η απόφαση ελήφθη και την πήρε προσωπικά ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς», ανέφερε πηγή του Sputnik.

Τις επόμενες ημέρες, ο Ελληνας πρεσβευτής στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα σταλεί στη Ρωσία ο αντικαταστάτης του, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα συμβεί αυτό, ανέφερε η ίδια πηγή.

Πάντως μέχρι να οριστεί ο διάδοχος πρεσβευτής η Ελλάδα με την Ρωσία ουσιαστικά δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ επιχειρώντας να ρίξει γέφυρα αποκατάστασης μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας με χαιρετισμό στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελλάδας – Ρωσίας «Μαζί δια μέσου των αιώνων» που διεξάγεται από τις 9 έως τις 15 Αυγούστου στην Κέρκυρα είπε τα εξής:

«Η Ελλάδα είναι σύμμαχος της Ρωσίας στην Ευρώπη για πολύ καιρό. Οι δύο χώρες μοιράζονται για αιώνες δεσμούς φιλίας και κοινής σχέσης, και την αίσθηση του πολιτισμού και της πνευματικής ενότητας, τονίζει στο μήνυμά του στο πλαίσιο του δεύτερου διεθνούς φιλανθρωπικού Φεστιβάλ Χριστιανικής Κουλτούρας «Ρωσία — Ελλάδα: Μαζί μέσω των αιώνων».

Διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Εταιρείας Παλαιστίνης, το Φεστιβάλ συμβάλει στην ενδυνάμωση των ποικίλων δεσμών που συνδέουν την Ρωσία και την Ελλάδα. «Μία καθαρή απόδειξη αυτής της συνεισφοράς είναι η επιτυχία της πρώτης εκδήλωσης που αποτέλεσε σημαντικό μέρος του Έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και του Έτους Ελλάδας στη Ρωσία», αναφέρει.

Συνεχίζοντας σημειώνει ότι είναι βαθιά συμβολικό ότι το φόρουμ τιμά τον Ναύαρχο Φίοντορ Ουσακόφ, επιφανούς Ρώσου αξιωματούχου του ναυτικού και ελευθερωτή των Ιονίων Νήσων.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι η Ελλάδα εορτάζει τους επιφανείς συμπατριώτες μας, θυμάται τον ρόλο της Ρωσίας στην εγκαθίδρυση και ανάπτυξη της νέας ελληνικής πολιτειακής κατάστασης. Εορτάζοντας τα λαμπρά γεγονότα του κοινού μας παρελθόντος μας βοηθά να διατηρούμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να προωθούμε την εποικοδομητική διμερή ατζέντα προς όφελος των λαών μας» αναφέρει στο μήνυμά του ο Λαβρόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας, τονίζει ότι χωρίς αμφιβολία το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προσφέρει ενδιαφέρουσες στιγμές στους λάτρεις του πολιτισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.