ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέο ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτροκίνητο ταχύπλοο (βίντεο)

Νέο ρεκόρ ταχύτητας για ηλεκτροκίνητο ταχύπλοο (βίντεο)

Το ταχύπλοο Jaguar Vector Racing V20E φτιάχτηκε από την Jaguar με τη βοήθεια της εξειδικευμένης κατασκευάστριας ταχυπλόων Vector και της Williams Advanced Engineering.

To σκάφος πήγε στη μακρόστενη αγγλική λίμνη Coniston Waters των 13 km και πάνω στα γαλήνια νερά της προσπάθησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας.

Δεν πρόκειται για κάποια ιλιγγιώδη ταχύτητα: Μόλις 142,6 χ.α.ω. αλλά αυτό είναι εύλογο καθώς το Vector δεν διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά πρόκειται για ηλεκτρικό σκάφος με μπαταρία. Το προηγούμενο ρεκόρ, από το 2008, ήταν 123,6 χ.α.ω.

Για την ιστορία το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με σκάφος και κινητήρα εσωτερικής καύσης κρατάει από το 1978 με 511 χ.α.ω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.