ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Χάλκινο ο Γ.Μπολτ στην τελευταία κούρσα της καριέρας του αλλά ο νικητής Τζάστιν Γκάτλιν υποκλίθηκε μπροστά του

Χάλκινο ο Γ.Μπολτ στην τελευταία κούρσα της καριέρας του αλλά ο νικητής Τζάστιν Γκάτλιν υποκλίθηκε μπροστά του

Ο Τζάστιν Γκάτλιν ανάγκασε τον μεγάλο Γιουσέιν Μπολτ σε ήττα στην τελευταία του κούρσα στα 100 μέτρα.

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ που είχε πει ότι θα είναι η τελευταία του κούρσα στα 100 μέτρα δεν είχε καθόλου καλή εκκίνηση στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος και το πλήρωσε.

Ο Τζάστιν Γκάτλιν έκανε μια καταπληκτική κούρσα και ανάγκασε την «αστραπή» σε ήττα. Ο Κρίστιαν Κόουλμαν πλασσαρίστηκε στην δεύτερη θέση με τον Μπολτ να τερματίζει τελικά τρίτος.

Ο Αμερικανός αθλητής κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο μετά το 2005 και την περιπέτεια που είχε με το ντόπινγκ.

Ο Αμερικανός στα 35 του χρόνια έγινε ο γηραιότερος αθλητής που κερδίζει τον παγκόσμιο τίτλο στα 100 μέτρα, 12 χρόνια μετά το Ελσίνκι. Ο Γκάτλιν μάλιστα υποκλίθηκε μετά τον τερματισμό στον μεγάλο του αντίπαλο.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Μπολτ σε τελικό είτε παγκοσμίου πρωταθλήματος είτε Ολυμπιακών αγώνων στα 100 μέτρα.

Τα αποτελέσματα

1. Τζάστιν Γκάτλιν 9.92
2. Κρίστιαν Κόουλμαν 9.94
3. Γιουσέιν Μπολτ 9.95
4. Γιόχαν Μπλέικ 9.99
5. Ακάνι Σιμπίνε 10.01
6. Τζίμι Βικό 10.08
7. Ρις Πρέσκοντ 10.17
8. Μπίνγκτιαν Σου 10.27

Τελικός μήκους ανδρών: Το χρυσό ο Νοτιοαφρικανός Μανιόνγκα

Ο Νοτιοαφρικανός Λούβο Μανιόνγκα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος κατά την 2η ημέρα των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στο Λονδίνο, με άλμα στα 8.48μ. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Αμερικανός Τζάριον Λόουσον με 8.44μ και το χάλκινο ο επίσης Νοτοφρικανός Ρούσβαλ Σαμαάι με 8.32μ.

Τελικός 10.000μ γυναικών: Το χρυσό η Αγιάνα

Η Αλμάζ Αγιάνα μετέτρεψε σε… περίπατο τον τελικό των 10.000 γυναικών κατά την 2η ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στο Λονδίνο. Η αθλήτρια από την Αθιοπία νίκησε εύκολα τις αντίπαλές της και τερμάτισε σε 30:16.32, που είναι και η κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερη τερμάτισε η συμπατριώτισσά της Τιρουνές Ντιμπάμπα με 31:02.69 και τρίτη μία ακόμη αθλήτρια από την Αφρική, η Άγκνες Τζέμπετ Τίροπ (Κένυα) με 31:03.50.

Το χρυσό ο Λιθουανός Γκούντζιους, ο Παρέλλης στην 10η θέση

Ο Λιθουανός Άντριους Γκούντζιους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία ανδρών κατά την 2η ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου στο Λονδίνο. Ο Γκούντζιους, έφθασε στην πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του χάρη σε βολή στα 69.21μ που είναι νέο ατομικό ρεκόρ. Δεύτερος και σε απόσταση μόλις δύο εκατοστων ήταν ο Σουηδός Ντάνιελ Στολ με 69.19μ, ενώ το χάλκινο μετάλιο πήρε ο Αμερικανός Μέισον Φίνλεϊ με 68.03μ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κάτοχος του τίτλου Πιότρ Μαλαχόφσκι (Πολωνία) κατετάγη 5ος με 65.24μ, ενώ ο Κύπριος Απόστολος Παρέλλης πήρε την 10η θέση με 63.17μ, ολοκληρώνοντας μια πολύ καλή προσπάθεια στον τελίκό του αγωνίσματος, κόντρα σε μεγάλα ονόματα. Χαρακτηριστικό ειναι ότι στην 12η θέση κατετάγη ο Εσθονός παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής, Γκερντ Κάντερ (Εσθονία) με 60.00μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.