ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την «χρυσή» Κατερίνα Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Στίβου στο Λονδίνο (φωτό, βίντεο)

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την «χρυσή» Κατερίνα Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Στίβου στο Λονδίνο (φωτό, βίντεο)

Για άλλη μια φορά η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε περήφανη την Ελλάδα με την εκπληκτική της επίδοση στο Λονδίνο όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Κατάφερε και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, καθώς οι πανηγυρισμοί της συνοδεύτηκαν από αυτούς 60.000 θεατών στο Ολυμπιακό Στάδιο με τα μεγάφωνα να παίζουν συρτάκι, όμως οι αγώνες συνεχίζονται με μεγάλες επιδόσεις από τους αθλητές και μάχες που έκοβαν την ανάσα.

Ξεκινώντας από τα δικά μας, ο Ο Λυκούργος Τσάκωνας εξασφάλισε την πρόκριση για τα ημιτελικά των 200μ., τερματίζοντας τρίτος στην 6η προκριματική σειρά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μία ακόμη σταθερή κούρσα και τερμάτισε στην τρίτη θέση με 20.37 πίσω από τον Αμερικανό Αϊζάιαχ Γιανγκ (20.19) και τον Νοτιοαφρικανό Ακάνι Σιμπίνε με 20.26.

Ανησυχία προκάλεσε στους θεατές, τηλεθεατές και στα μέλη της ελληνικής αποστολής η κατάρρευση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας των 400μ., Ειρήνης Βασιλείου κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της.

Η Βασιλείου, ενώ μιλούσε στην κάμερα της ΕΡΤ -και ενώ ήταν σε ζωντανή σύνδεση- ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε, όμως ευτυχώς, όπως μεταδόθηκε λίγο αργότερα, η πρωταθλήτρια των 400μ. δεν είχε κάτι παραπάνω από μια στιγμιαία αδιαθεσία, ενώ αμέσως σηκώθηκε χωρίς βοήθεια και αποχώρησε από τη μικτή ζώνη.

Νωρίτερα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των σπριντ, παρά την υπερπροσπάθεια, πήρε την όγδοη και τελευταία θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 53.27 και δεν μπόρεσε να απειλήσει τις υπόλοιπες αθλήτριες, μένοντας πίσω από την αρχή της κούρσας, παίρνοντας πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.

Ο συγκλονιστικότερος αγώνας πάντως ήταν στο τριπλούν γυναικών, όπου η Γιουλιμάρ Ρόχας πήρε τα σκήπτρα από την Κατρίν Ιμπάργκουεν. Η Βενεζουελάνα πρωταθλήτρια πήδηξε 14.91 στην πρώτη της προσπάθεια και ξεπέρασε το 14.89 της Κολομβιανής «χρυσής» Ολυμπιονίκου του Ρίο στην τρίτη της προσπάθεια, με τις δύο Λατινοαμερικανίδες άλτριες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και με την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2015 να κάνει 14.88 στην έκτη της προσπάθεια, αλλά να μένει τελικά στη δεύτερη θέση του βάθρου, με την κορυφαία της φετινή επίδοση. Τρίτη ήταν η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2012, η Ουκρανίδα Ολγκα Ριμπάκοβα, με 14.77 στην τρίτη της προσπάθεια.

Οι Ευρωπαίοι έδειξαν τα… δόντια τους στα 110μ. με εμπόδια, καθώς δύο εξ αυτών βρέθηκαν στο βάθρο μετά τον τελικό του αγωνίσματος, αφήνοντας εκτός μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος. Ο Ομάρ ΜακΛίοντ τερμάτισε πρώτος με 13.04 και έσωσε την παρτίδα για την Τζαμάικα, κατακτώντας το πρώτο χρυσό. Ο 23χρονος «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο, πανηγύρισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο και πρώτο για την άλλοτε κραταιά Τζαμάικα στα σπριντ.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ρώσος Σεργκέι Σουμπένκοφ σε 13.14, πρώην κάτοχος του τίτλου ο οποίος αγωνίστηκε ως ανεξάρτητος. Μάλιστα, είναι ο πρώτος Ρώσος που θα ανέβει στο βάθρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος του Λονδίνου από τους 19 στους οποίους επέτρεψε η IAAF να λάβουν μέρος. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Μπάλατς Μπάτζι με 13.28.

Σε ότι αφορά στον Αριες Μάριτ, κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ και «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου έμεινε στην 5η θέση με 13.31.

Σε μονοπώλιο έχει εξελιχθεί η σφυροβολία γυναικών, καθώς η Ανίτα Βλόνταρτσικ συμπλήρωσε 41 διοργανώσεις αήττητη (από το 2014) και πανηγύρισε τον τρίτο της χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα! Η 32χρονη Πολωνή η οποία έχει στη συλλογή της δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (2012, 2016) και τρία Ευρωπαϊκά, πήγε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου με καλύτερη φετινή επίδοση 11 εκατοστά κάτω από το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ 82.98μ.

Η κορυφαία σφυροβόλος όλων των εποχών φρόντισε να δημιουργήσει λίγο σασπένς στον αγώνα ούσα 4η έως και την τρίτη προσπάθεια. Τόσες χρειάστηκε για να ζεσταθεί, αφού στην 4η έστειλε τη σφύρα στα 77.39μ. και στην αμέσως επόμενη προσπάθεια στα 77.90μ.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Κινέζα Ζενγκ Γουάνγκ με 75.98μ., ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η 23χρονη συμπατριώτισσα της Βλόνταρτσικ Μαλβίνα Κόπρον με βολή στα 74.76μ.

Ακολουθώντας κούρσα τακτικής, η Φέιθ Κίπγιεγκον κρατήθηκε μπροστά και επιτέθηκε την κατάλληλη στιγμή, ώστε να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο στα 1.500μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Λονδίνου.

Η Κενυάτισσα «χρυσή» Ολυμπιονίκης και πλέον παγκόσμια πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 4:02.59, αφήνοντας δεύτερη την Αμερικανίδα Τζένι Σίμπσονμε 4:

Η «χρυσή» ολυμπιονίκης στα 800μ. Κάστερ Σεμένια «άρπαξε» το χάλκινο μετάλλιο κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή του τερματισμού από την Βρετανή Μούιρ, η οποία δεν κατάφερε να διατηρήσει το ρυθμό που είχε από την αρχή της κούρσα, μένοντας τελικά εκτός βάθρου.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Πεκίνου και «ασημένια» στο Ρίο, Γκενζέμπε Ντιμπάμπα έμεινε στην 12η θέση με 4:06.72.

Καθολική υπόκλιση στην «Μεγάλη Αικατερίνη» Στεφανίδη

Σπουδαίοι και πετυχημένοι αθλητές δεν σταματούν να αποθεώνουν την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Η ανάρτηση του Σπύρου Γιαννιώτη

Το ποστάρισμα του Θανάση Αντετοκούνμπο

«Πέταξες και μας πέταξες στα ουράνια. Σε ευχαριστούμε Κατερίνα!», έγραψε ο χρυσός ολυμπιονίκης του 2000 στο ταεκβοντό, Μιχάλης Μουρούτσος, για την επιτυχία της Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Στίβου.

Το χρυσό μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη ήταν το πέμπτο για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου.

Ένας από τους κατόχους των υπολοίπων τεσσάρων, ο Κώστας Κεντέρης συνεχάρη την 27χρονη επικοντίστρια για την επιτυχία της.

Δείτε την ανάρτηση του πρώην σπρίντερ στο Facebook:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.