Πρόκριση Πετρούνια και Κωνσταντινίδη στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ

Πρόκριση Πετρούνια και Κωνσταντινίδη στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ

Η διοργάνωση της γαλλικής πρωτεύουσας αποτελεί την πρόβα τζενεράλε ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος, που θα ακολουθήσει σε δύο εβδομάδες στο Μόντρεαλ.

Στην πρώτη του αγωνιστική παρουσία έπειτα από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και κατέκτησε στη Ρουμανία τον τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο του, ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν επιβλητικός στο αγαπημένο του όργανο:

Με 15,450 βαθμούς, σε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,30, ο 27χρονος «άρχοντας των κρίκων» συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία του προκριματικού και έδειξε ότι δεν έχει σαρώσει τυχαία όλα τα χρυσά μετάλλια, σε κάθε αγώνα του εδώ και 19 ολόκληρους μήνες…

Αυτονόητα, θα είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη και στον τελικό της Κυριακής (17/09, 15:30 – 16:20 ώρα Ελλάδας), όπου θα δηλώσει δικαιωματικά παρών και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, αφού εκτέλεσε εξαιρετικά το ανανεωμένο πρόγραμμά του (αρχική αξία 6,20) και συγκέντρωσε 14,700 βαθμούς, επίδοση που τον έφερε στην 4η θέση του προκριματικού και δημιουργεί προσδοκίες μεταλλίου.

Οι δύο Έλληνες σπεσιαλίστες χειροκροτήθηκαν θερμά από τους φιλάθλους στο «Μπερσί», αλλά το γεγονός της ημέρας ήταν η συγκινητική επανεμφάνιση του Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ, δεκατρείς μήνες μετά τον φρικτό τραυματισμό του στους Ολυμπιακούς του Ρίο, όπου είχε υποστεί διπλό συντριπτικό κάταγμα κνήμης έπειτα από άσχημη προσγείωσή του στο άλμα.

Ο Γάλλος πρωταθλητής των κρίκων, κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τερμάτισε 2ος στον προκριματικό πίσω από τον Πετρούνια, με 14,900 βαθμούς.

Τρίτος μεταξύ των φιναλίστ ήταν ο Τσεν Τσιχ-Γιου από την Κινεζική Ταϊπέι (14,750 β.), έχοντας πάντως ελάχιστη διαφορά από τον Κ. Κωνσταντινίδη, ενώ την οκτάδα του τελικού των κρίκων συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία, 14,700 β.), Ολέγκ Βερνιάιεφ (Ουκρανία, 14,550 β.), Καζουγιούκι Τακέντα (Ιαπωνία, 14,450 β.) και Αρτούρ Νταβτιάν (Αρμενία, 14,350 β.).

Μακριά από τη διάκριση έμειναν, αντίθετα, οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Εθνικής ανδρών που πήραν μέρος στο πρώτο σκέλος του προκριματικού, στη διοργάνωση της Γαλλίας:

Ο Γιώργος Χατζηευσταθίου έμεινε εκτός προνομιούχου οκτάδας στον πλάγιο ίππο (19ος με 13,500 β.), ενώ ο Αντώνης Τανταλίδης είχε πτώση τόσο στο έδαφος (36ος με 11,900 β.) όσο και στον πλάγιο ίππο (35ος με 11,600 β.), όπως επίσης και ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, που αγωνίστηκε στο έδαφος (42ος με 10,500 β.).

Η ελληνική παρουσία στους προκριματικούς ολοκληρώνεται με την συμμετοχή του Νίκου Ηλιόπουλου στο μονόζυγο, στο απογευματινό σκέλος του αποψινού αγωνιστικού προγράμματος (18:00 – 20:30 ώρα Ελλάδας).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Τσάλεντζ καπ του Παρισιού, που πραγματοποιείται με την συμμετοχή περίπου 200 αθλητών και αθλητριών (110 άνδρες, 90 γυναίκες) από 37 χώρες, χρησιμεύει ως το τελικό τεστ προετοιμασίας πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μόντρεαλ του Καναδά (2-8 Οκτωβρίου).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.