ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η δύναμη της ψυχής: Βετεράνος στρατιωτικός χωρίς πόδια τρέχει σε αγώνες ταχύτητας (βίντεο)

Η δύναμη της ψυχής: Βετεράνος στρατιωτικός χωρίς πόδια τρέχει σε αγώνες ταχύτητας (βίντεο)

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο στρατιώτη Ντέιβιντ Μπίρελ. Ο βετεράνος στρατιωτικός έχασε και τα δύο του πόδια κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής αποστολής του στο Αφγανιστάν το 2010, ωστόσο αυτό το τραγικό γεγονός δεν τον εμπόδισε, από ότι φαίνεται, να συνεχίσει να κάνει αυτό που πραγματικά αγαπάει, τους αγώνες ταχύτητας.

Ο άνδρας αυτός τρέχει με κανονικό αυτοκίνητο, σε πολύ απαιτητικές πίστες με υψηλές ταχύτητες χωρίς καμία μετατροπή στο αυτοκίνητό του.

Ο πρώην στρατιώτης της λεγόμενης «Black Wacth» λίγα χρόνια μετά το ατύχημα του ξεκίνησε να τρέχει σε αγώνες δρόμου έχοντας όπλο του τη δύναμη της θέλησης.

Γυμνάζεται σκληρά και είναι σε τόσο άριστη φυσική κατάσταση που πολλοί άνθρωποι που είναι αρτιμελής θα ζήλευαν. «Θέλω μόνο να προχωράω και να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω», αναφέρει μεταξύ άλλων στο παρακάτω βίντεο.

Στις αρχές Οκτωβρίου ο Σκωτσέζος Ντέιβιντ Μπίρελ έγινε ο πρώτος άνδρας χωρίς άκρα που έτρεξε στον αγώνα του Κλαμπ Εντουρανς και συγκεκριμένα στην βελγική πίστα που διεξάγεται ο αγώνας της φόρμουλα 1. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή η πίστα θεωρείται από τις πιο απαιτητικές, έχει λίγες στροφές και μεγάλες ευθείες με πολλά χιλιόμετρα.

Οδηγεί με τα προσθετικά του μέρη κανονικά όπως οι υπόλοιποι. Δε ήθελε να έχει ειδικό αμάξι στον αγώνα.

«Το να τρέχω στους αγώνες αυτούς με κάνει να αισθάνομαι το ίδιο με όσους έχουν πόδια – αυτό μου δίνει κίνητρα, γιατί είμαι πολύ ανταγωνιστικός.»

O νέος του στόχος του είναι να πάει και στον αγώνα «Λε μάν 24» στη Γαλλία. Πρόκειται για έναν αγώνα που κρατάει 24 ώρες και πρέπει να έχεις πάρα πολύ μεγάλη αντοχή γιατί εκεί δεν θα κρατήσει 120 λεπτά αλλά πραγματικά πολλές ώρες.

Θαυμάστε τον μοναδικό David Birrell στο παρακάτω βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.