ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Formula 1 έγινε σούπερ βαρετή: Καταργούν τα grid girls

Η Formula 1 έγινε σούπερ βαρετή: Καταργούν τα grid girls

Τέλος στην παρουσία των πανέμορφων γυναικών από τις πίστες της Φόρμουλα 1 βάζουν οι διοργανωτές των αγώνων αρχής γενομένης από τον προσεχή Μάρτιο, οπότε ξεκινά το νέο πρωτάθλημα.

Τα λεγόμενα «grid girls» προστάτευαν τους οδηγούς κρατώντας ομπρέλες ή κρατούσαν ταμπέλες με τα ονόματά τους ενώ συχνά δημιουργούσαν έναν ιδιότυπο διάδρομο για τους νικητές των αγώνων μέχρι το βάθρο.

Τις περισσότερες φορές, δε, φορούσαν ρούχα με εμφανή τα σήματα των χορηγών των αγώνων.
Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής τους οι διοργανωτές έκαναν λόγο για μια πρακτική που «δεν συμφωνούσε με τις κοινωνικές νόρμες της εποχής μας».


Είχε προηγηθεί παρόμοια απόφαση από την διοργανώτρια αρχή των αγώνων με βελάκια που έβαλαν τέλος στην παρουσία καλλίγραμμων γυναικών που συνόδευαν τους παίχτες μέχρι το «γήπεδο».

«Τα τελευταία χρόνια μελετήσαμε τις πτυχές των αγώνων που ήθελαν ανανέωση ώστε να είμαστε συντονισμένοι με το όραμά μας για το μεγάλο αυτό άθλημα. Αν και τα grid girls έχουν ταυτιστεί με τη Φόρμουλα 1 για δεκαετίες, πιστεύουμε ότι το “έθιμο” αυτό δεν συμβαδίζει με τις αξίες του προϊόντος μας» δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης της Φόρμουλα 1.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο αρκετοί διαφώνησαν με την απόφασή αυτή με πιο «ηχηρή» φωνή αυτή της Κέλι Μπρουκ που κάποτε ήταν και η ίδια grid girl. «Είναι μια από τις καλύτερες δουλειές που είχα ποτέ. Ντύνεσαι όμορφα αλλά ποτέ δεν ένιωσα ότι αποτελώ αντικειμένο εκμμετάλευσης» δήλωσε στη Sun.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.