ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Φαβορί για το χρυσό η Κατ. Στεφανίδη – 9 αθλητές με τα γαλανόλευκα

Παγκόσμιο κλειστού στίβου: Φαβορί για το χρυσό η Κατ. Στεφανίδη – 9 αθλητές με τα γαλανόλευκα

Εννιά αθλητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου με την Κατερίνα Στεφανίδη να είναι το μεγαλύτερο όνομα της ελληνικής ομάδας.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια όχι μόνο είναι αήττητη έως τώρα, αλλά και με 4,83 μ. είναι αυτή τη στιγμή η τέταρτη καλύτερη επικοντίστρια στον κόσμο, τον φετινό χειμώνα.

Από την ομάδα που θα αγωνιστεί στη διοργάνωση που θα γίνει στο Μπέρμιγχαμ στις 1-4 Μαρτίου, ο Κώστας Φιλιππίδης είναι ο… παλιός, καθώς θα πάρει μέρος για πέμπτη φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, έχοντας ρεαλιστικές ελπίδες για να βρεθεί ξανά στο βάθρο. Αλλωστε, ο άλτης που είχε αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στο επί κοντώ το 2014 έχει περάσει τα 5,85 μ. φέτος.

Στο ίδιο αγώνισμα θα μετάσχει και το νεαρότερο μέλος της ελληνικής αποστολής, ο Εμμανουήλ Καραλής, ο 19χρονος που φέτος πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων για τον κλειστό στίβο, με άλμα στα 5,78 μέτρα.

Η Βούλα Παπαχρήστου έγινε την Τετάρτη το ένατο μέλος της ελληνικής ομάδας, καθώς δεν είχε πιάσει μεν το όριο για τη διοργάνωση στο τριπλούν, αλλά δέχθηκε πρόσκληση συμμετοχής σε αυτή από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου.

Αναλυτικά η ελληνική ομάδα (φετινές επιδόσεις και ατομικά ρεκόρ στον κλειστό στίβο)

Ανδρες

60 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας) 7.69/7.60

Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης (Πανελλήνιος ΓΣ) 5,85 μ./5,85 μ.

Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής (ΓΣ Κηφισιάς) 5,78 μ./5,78 μ.

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Γρεβενών) 7,95 μ./7,95 μ.

Γυναίκες

60 μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) 7.29/7.29

400 μ.: Μαρία Μπελιμπασάκη (Παναξιακός ΑΟ) 52.28/52.28

60 μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς) 8.11/8.04

Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) 4,83 μ./4,90 μ.

Τριπλούν: Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ) 14,25 μ./14,47 μ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.