ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ακόμα ένα κρούσμα ντόπινγκ στους Χειμερινούς Αγώνες

Ακόμα ένα κρούσμα ντόπινγκ στους Χειμερινούς Αγώνες

Η αθλήτρια του μπόμπσλεϊ, Ναντέζντα Σεργκέεβα έκανε χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Η ρωσική ομοσπονδία μπόμπσλεϊ ανακοίνωσε την Παρασκευή (23/2) ότι μια αθλήτρια της ομάδας, η οποία κατέλαβε την 12η θέση στις γυναίκες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, η Ναντέζντα Σεργκέεβα βρέθηκε «θετική» σε απαγορευμένη ουσία, σε έλεγχο ντόπινγκ, στον οποίο υποβλήθηκε.

Το δείγμα που έδωσε την Κυριακή (18/2) η Σεργκέεβα ήταν «θετικό» σε απαγορευμένη ουσία, ενώ η συγκεκριμένη αθλήτρια είχε υποβληθεί ξανά σε έλεγχο πέντε ημέρες νωρίτερα, ωστόσο τότε τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Οι τέσσερις κούρσες στο μπόμπσλεϊ των γυναικών έλαβαν χώρα την Τρίτη και την Τετάρτη (20-21/2).

Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα και η οποία ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η φαρμακευτική ουσία που «ενοχοποιεί» την Σεργκέεβα είναι το «trimtazidine», ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την πρόληψη της στηθάγχης ή για να αποτρέψει τη μείωση της οπτικής οξύτητας.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι «η εξέταση του δευτέρου δείγματος θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου».

Να θυμίσουμε πως αυτό είναι το δεύτερο κρούσμα ντόπινγκ Ρώσου αθλητή στους Χειμερινούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ, μετά τον αθλητή του κέρλινγκ, Αλεξάντερ Κρουσελνίτσκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη σχετική λίστα με τους αθλητές των Αγώνων βρίσκονται ακόμα ο Ιάπωνας αθλητής του πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα, Κέι Σάιτο και ο Σλοβένος αθλητής του χόκεϊ, Ζίγκα Γέγκλιτς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.