ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνέντευξη του Στέλιου Παπαδόπουλου λίγο πριν το «The Battle 18»

Συνέντευξη του Στέλιου Παπαδόπουλου λίγο πριν το «The Battle 18»

Ο γνωστός πυγμάχος, Στέλιος Παπαδόπουλος που τα τελευταία τρία χρόνια ζει στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια όπου προπονείται με έναν από τους καλύτερους παγκόσμιας κλάσης προπονητές, τον Robert Sale, επιστρέφει στην Ελλάδα στις 29 Απριλίου ώστε να αγωνιστεί στο “The Battle 18” που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο “ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ” στο Φάληρο διεκδικώντας το διεθνή welterweight τίτλο της παγκόσμιας ομοσπονδίας WBU σε δέκα γύρους.

Η ζωή του Στέλιου μοιάζει σαν παραμύθι. Ένα παιδί που ξεκίνησε από την Καβάλα,πήγε στην Αθήνα και σε μικρό χρονικό διάστημα βρέθηκε μόνο του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Όλη αυτή η μετάβαση δεν ήταν καθόλου εύκολη και χρειάστηκε πολλή υπομονή και πείσμα ώστε να καταφέρει να βάλει σε μία σειρά τόσο τα θέλω του όσο και το στόχο που έχει εξαρχής. “Να φτάσει εκεί όπου κανένας Έλληνας πυγμάχος δεν έχει φτάσει και να κάνει τη χώρα σας περήφανη σε όλον τον κόσμο”, όπως λέει και ο προπονητής του Robert Sale.

Αρχικά ο νεαρός αθλητής ερωτηθείς για τη διαμονή του στο Los Angeles ερωτηθείς για τη διαμονή του στο Λος Άντζελες καθώς και το λόγο που ξεκίνησε από την Ελλάδα για εκεί μας είπε:

«Ήρθα στο Λος Άντζελες με σκοπό να κάνω ένα βήμα παραπάνω ώστε να φτάσω εκεί που δεν έχει φτάσει άλλος Έλληνας επαγγελματίας πυγμάχος και γιατί όχι με στόχο την κατάκτηση κάποιας παγκόσμιας ζώνης. Κάθε αθλητής χρειάζεται να περάσει από πολλές δοκιμασίες και πολλές θυσίες. Συγκεκριμένα στο μποξ θέλει αρκετό χρόνο και αγώνες ώστε να ανέβεις ψηλά και αυτό γίνεται βήμα-βήμα, σκαλοπάτι-σκαλοπάτι.

Υπάρχει κατάταξη την οποία ανεβαίνεις κάθε φορά που κερδίζεις έναν αγώνα. Όσο καλύτερος είναι ο αντίπαλος και όσο καλύτερα τα πηγαίνεις εσύ ανεβαίνεις και πιο γρήγορα.»

Έτσι κάποια στιγμή έρχεται η πρόταση ενός αγώνα για μια μικρή ζώνη και αργότερα ακολουθεί και η παγκόσμια. Σκοπός μου όπως προανέφερα είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται στη παγκόσμια κατάταξη.

Η ζωή για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι από την Ελλάδα, έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα και ξαφνικά βρίσκεται στο Los Angeles είναι λίγο περίεργο κάνοντας όλους να ενθουσιάζονται στην ιδέα και μόνο ότι βρίσκονται στο κέντρο του κόσμου.

Για το Στέλιο όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, εξηγώντας μας τα εξής:

«Σίγουρα,όπως είπες, αρκετοί λένε πως ζω κάτι ξεχωριστό όντας στο Los Angeles. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Ήρθα εδώ μόνος μου,οι δυσκολίες ήταν πολλές ειδικά στην αρχή. Δεν ήξερα κανέναν. Δεν είχα ούτε προπονητή ούτε ατζέντη ούτε φίλους. Ήμουν εγώ και οι βαλίτσες μου! Η ζωή μου ήταν προπόνηση- σπίτι και ενίοτε πήγαινα για έναν καφέ και σ’αυτόν μόνος μου. Όλα αυτά για έναν χρόνο περίπου μέχρι να γνωρίσω τα παιδιά με τα οποία κάνω πλέον παρέα. Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκα γιατί είχα ένα στόχο και ένα όνειρο. Δεν ήρθα για διακοπές».

Όλη αυτή η κατάσταση δείχνει ένα συγκροτημένο άτομο με πείσμα κάνοντας τον αθλητή να μας επισημάνει σχετικά με αυτό:

«Υπάρχουν ορισμένες στιγμές που ξανά σκέφτομαι όλα αυτά και αναρωτιέμαι πώς το έκανα.Πώς τα κατάφερα και πώς τα έβγαλα πέρα σε κάτι τόσο δύσκολο. Βέβαια τώρα είμαι μια χαρά γιατί έχω το αυτοκίνητό μου,έχω το σπίτι μου και τους φίλους μου. Δεν έχω βέβαια ελεύθερο χρόνο για να τους δω μπορώ όμως να πάω για έναν καφέ με κάποιον και να πω δυο κουβέντες. Όλο αυτό σίγουρα άλλαξε και τη ψυχολογία μου προς το καλύτερο και βλέπω πλέον το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

Σε λίγες μέρες ο Στέλιος ΄’έρχεται στην Ελλάδα ώστε να αγωνιστεί στο “The Battle 18” τονίζοντάς μας: «Νιώθω πολύ χαρούμενος που θα έρθω στη χώρα μου και θα αγωνιστώ για έναν τόσο σπουδαίο τίτλο στη μεγαλύτερη διοργάνωση της χώρας.

Μαζί μου θα έχω και τον προπονητή μου και αυτό μου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο. Το γεγονός ότι θα είναι οι φίλοι μου και οι άνθρωποί μου εκεί με κάνει ακόμα πιο ευτυχισμένο ώστε να πετύχω το στόχο μου. Και θα κάνω τα πάντα για να τους δώσω χαρά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας, ζητήσαμε να μας κάνει μια ευχή και να πει κάτι στο κόσμο που θα έρθει να τον θαυμάσει από κοντά,λέγοντάς μας: «Εύχομαι όλος ο κόσμος να είναι καλά, να ζει τη κάθε στιγμή και να μη τα βάζει κάτω. Όλοι έχουμε αντοχές που δεν ξέρουμε.Αναφορικά με όσους θα έρθουν να με δουν από κοντά το μόνο που θα πω είναι ότι θα είμαι όσο καλύτερος μπορώ και να τους κάνω περήφανους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.