ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο 13ος Αργειακός – Μυκηναϊκός Ημιμαραθώνιος θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα με την πρωτοβουλία «HAIR for HELP»

Ο 13ος Αργειακός – Μυκηναϊκός Ημιμαραθώνιος θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα με την πρωτοβουλία «HAIR for HELP»

Ο Δήμος Αργους και το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού του Δήμου Άργους Μυκηνών, την 6η Μαΐου 2018 πραγματοποιούν τον 13ο Αργειακό – Μυκηναϊκό Ημιμαραθώνιο Δρόμο, ένα μοναδικό δρομικό γεγονός καθώς οι διαδρομές πραγματικά ενθουσιάζουν δρομείς και περιπατητές, όπου τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίζουν βαθύτερα σπουδαία μνημεία του Ελληνικού Πολιτισμού, τα πρώτα κέντρα Ολυμπιακής Παιδείας.

Ο 13ος Αργειακός – Μυκηναϊκός Ημιμαραθώνιος Δρόμος, οπως διαβάσαμε στο sissysworld, θα δώσει την ευκαιρία ν αναδειχθεί ο ρόλος που έπαιξε η ευρύτερη περιοχή του Άργους στη διαμόρφωση του θεσμού της Ολυμπιακής παιδείας και θα βοηθήσει στην περαιτέρω αναβίωση αλλά και συνέχιση αθλητικών γεγονότων μεγάλης ιστορικής και πολιτισμικής αξίας στη σύγχρονη εποχή.

Αφετηρία του Ημιμαραθωνίου θα είναι οι «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα.

Το όνομά τους έχει δοθεί σε έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της Ελληνικής προϊστορίας και οι θρύλοι που συνδέονται με την ιστορία τους διαπέρασαν τους αιώνες μέσα από τα ομηρικά έπη και τις μεγάλες τραγωδίες της κλασικής εποχής, ενώ ενέπνευσαν και εμπνέουν παγκοσμίως την πνευματική έκφραση και την τέχνη.

Ο τερματισμός θα γίνει στο Άργος, την αρχαιότερη συνεχώς κατοικούμενη πόλη της Ευρώπης, την πόλη με τη σπουδαία αθλητική παράδοση κατά τους αρχαίους χρόνους, πατρίδα δύο εκ των μεγαλύτερων ηρώων της μυθολογίας μας, του Περσέα και του Ηρακλή, αλλά και σπουδαίων αθλητών όπως του Κλέοβη και του Βίτωνα, που με την πράξη τους έγιναν οι σημαντικότεροι εκφραστές των ελληνικών αξιών και ιδεωδών, ένα απέραντο, διαχρονικό «μουσείο» πολιτισμού με πληθώρα αρχαιολογικών θησαυρών, όπως το επιβλητικό Αρχαίο Θέατρο Άργους, αρχιτεκτόνημα του 4ου π.Χ. αιώνα, λαξευμένο μοναδικά πάνω σε φυσική πέτρα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=OJuUuPYJtt0

Ας μην ξεχνάμε πως το Άργος είναι η γενέτειρα γη, ο τόπος καταγωγής επιφανών ανδρών, αθλητών και ηρώων κάθε περιόδου της Ελληνικής Ιστορίας, ενώ αποτελεί και την πατρίδα των προγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του πιο διάσημου Μακεδόνα όλων των εποχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 13ος Αργειακός Μυκηναϊκός Δρόμος 2018 θα συνδυαστεί και με μια σπουδαία πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, την γνωστή ως «HAIR for HELP», που είναι μια διαδικασία στήριξης σε συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο ή αλωπεκία και αποδεδειγμένα δε μπορούν να καλύψουν το κόστος αγοράς περούκας αποκατάστασης.

Εμπνευστές της πρωτοβουλίας αυτής είναι οι δραστήριοι ιδιοκτήτες του ομίλου Kord Group και της Bergman Kord Βασιλική Κορδερά και Βαρδής Κορδεράς, που μέσω της αξιέπαινης αυτής πρωτοβουλίας «HAIR for HELP» ενθαρρύνουν εθελοντές να προσφέρουν τα μαλλιά τους, προκειμένου να κατασκευαστούν περούκες παθήσεων οι οποίες στη συνέχεια παρέχονται, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, σε άπορους ογκολογικούς ασθενείς και πάσχοντες από αλωπεκία.

Η πρωτοβουλία αυτή της Bergmann Kord ξεκίνησε το 2011 και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και τοπικούς συλλόγους Καρκινοπαθών ανά την Ελλάδα, συνεχίζει δυναμικά σημειώνοντας εντυπωσιακή πρόοδο, καθώς τροφοδοτείται από την αξιοθαύμαστη ανταπόκριση του κόσμου!

Έτσι τα τελευταία χρόνια η πρωτοβουλία μετατράπηκε σε «Κίνηση» αφού δεκάδες άνθρωποι φθάνουν στην κλινική της Bergmann Kord προκειμένου να χαρίσουν τα μαλλιά τους για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «HAIR for HELΡ», με το σύνθημα «Προσφέρουμε μαλλιά, χαρίζουμε χαμόγελα».

Στα πλαίσια του 13ου Αργειακού Μυκηναϊκού Ημιμαραθωνίου Δρόμου 2018 η σπουδαία αυτή πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί στον τερματισμό του μεγάλου αυτού δρομικού γεγονότος, στις 6 Μαϊου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Κλινικής Μαλλιών Bergmann Kord, στην κεντρική πλατεία του Άργους, όπου Εθελοντές θα μπορούν να προσφέρουν τα μαλλιά τους, αρκεί το μήκος αυτών να είναι τουλάχιστον είκοσι εκατοστά και να μην έχουν υποστεί χημική επεξεργασία, έτσι ώστε να συλλεχθούν και να φυλαχτούν μέχρι να κατασκευαστούν οι περούκες, σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα επεξεργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.