ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ στο χάντμπολ η ΑΕΚ! – Πρώτη συμμετοχή σε ευρωπαϊκό τελικό για την Ένωση

Στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ στο χάντμπολ η ΑΕΚ! – Πρώτη συμμετοχή σε ευρωπαϊκό τελικό για την Ένωση

Ραντεβού με την ιστορία έκλεισε η ΑΕΚ, η οποία προκρίθηκε στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ στο χάντμπολ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά, που ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η Βέροια το 2003 έκανε την αρχή και ακολούθησε το 2012 ο Διομήδης Άργους, ο οποίος κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο.

Το επίτευγμά του θέλουν να επαναλάβουν οι «κιτρινόμαυροι», που μπροστά στον κόσμο τους κράτησαν τη διαφορά του πρώτου αγώνα και με την ισοπαλία απέναντι στη Μαδέιρα στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ, πήραν την πρόκριση!

Έχοντας την ώθηση από τους περίπου 1.000 οπαδούς τους που κατέκλυσαν το κλειστό, η ΑΕΚ ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό 3-0. Η Ένωση κατάφερνε να κρατά μια διαφορά τριών ή δύο τερμάτων, μέχρι να μειώσουν οι Πορτογάλοι σε 10-9. Πέρρο και Ρανοτούλοβιτς επανέφεραν το «μαξιλαράκι» των τριών τερμάτων, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν εκ νέου στο γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου (12-13).

Aπέναντί της θα βρει είτε την ισλανδική Βεστμαναειγιάρ, είτε τη ρουμανική Ποτάισα Τούρντα. Οι Ισλανδοί είχαν νικήσει 31-28 στο πρώτο ματς, επομένως τα πάντα παραμένουν ανοιχτά.

Το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων επανήλθε στο δεύτερο μέρος, όπου η Ένωση προηγήθηκε με 18-15. Στη συνέχεια ωστόσο υπέπεσε σε κάποια λάθη και οι Πορτογάλοι κατάφεραν σταδιακά να μειώσουν και να πάρουν προβάδισμα με 20-19. Η ΑΕΚ ωστόσο δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στην αντίπαλό της να ξεφύγει το σκορ, κράτησε κοντά τη διαφορά και όταν τα βρήκε σκούρα στην επίθεση, ο Συγγάρης κατάφερε να… κατεβάσει ρολά και να διατηρήσει την Ένωση σε απόσταση αναπνοής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο ο χρόνος περνούσε, αγωνιστικό τμήμα και κόσμος καταλάβαιναν ότι η πρόκριση αυτή απλά… δεν χάνεται και το τέλος βρήκε όλο τον κόσμο όρθιο να πανηγυρίζει για το τελικό 23-23, που έστειλε την Ένωση τελικό! Nα σημειωθεί ότι η ΑΕΚ για τον τελικό, ο οποίος θα γίνει και πάλι σε δύο ματς, έχει ζητήσει το κλειστό μπάσκετ του ΟΑΚΑ και περιμένει την απάντηση, προκειμένου να μετατρέψει την αναμέτρηση σε πραγματικό πάρτι με τον κόσμο της!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.