«Αιώνιος» πρωταθλητής ο Ολυμπιακός – Νίκη με 8-5 επί της Βουλιαγμένης και 6ος σερί τίτλος

«Αιώνιος» πρωταθλητής ο Ολυμπιακός – Νίκη με 8-5 επί της Βουλιαγμένης και 6ος σερί τίτλος

Το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα στην Α1 πόλο ανδρών πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 8-5 της Βουλιαγμένης στον τρίτο τελικό και με 3-0 στη σειρά των τελικών έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε το 16ο νταμπλ της ιστορίας της και βάζει πλώρη για το ευρωπαϊκό με το final eight της Γένοβας να είναι προγραμματισμένο για τις αρχές Ιουνίου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτό είναι το πέμπτο διαδοχικό πρωτάθλημα που κατακτά ο Ολυμπιακός με «σκούπα» αφού η τελευταία του ήττα χρονολογείται το 2013 στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος από την Βουλιαγμένη.

Η νίκη στον τρίτο τελικό δεν ήρθε πολύ άνετα για τον Ολυμπιακό που δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι. Μετά το πρώτο ημίχρονο όμως οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ανέκαμψαν και με σερί 5-0 κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα και να φτάσουν στη νίκη.

Η Βουλιαγμένη πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό κόντρα στον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Κώστα Λούδη κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση προηγήθηκε με 2-0 με γκολ του Βάσιτς και του Καπότση ενώ ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 με γκολ του Μυλωνάκη. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη διαφορά των δύο τερμάτων με τον Καπότση που διαμόρφβσε το 3-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να μην έρχει ρυθμό στο δεύτερο οκτάλεπτο. Η Βουλιαγμένη με ωραία προσπάθεια του Σαρτζετάκη έκανε το 4-1 προτού μειώσει ο Ολυμπιακός με τον Γούνα στον παίκτη παραπάνω. Η φάση με την αποβολή του Γούβη ξεσήκωσε τον πάγκο της Βουλιαγμένης με τον έφορο Αρτίν Ελμισιάν να αποβάλεται από τον διαιτητή Κουρτίδη. Η ομάδα του Πειραιά με γκολ του Δελακά διαμόρφωσε το 4-3 που ήταν και το γκολ του ημιχρόνου.

Με γκολ του Γεννηδουνιά στις αρχές του τρίτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 4-4 ενώ με τέρματα των Ομπράντοβιτς, Γούνα και Μουρίκη οι Πειραιώτες έφτασαν στο 7-4 που ήταν και το σκορ του τρίτου οκταλέπτου. Στο τέταρτο οκτάλεπτο δεν άλλαξε κάτι με Καπότση και Ομπράντοβιτς να διαμορφώνουν το 8-5 που ήταν και το τελικό σκορ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.