Ο Χάμιλτον πήρε την pole position στο Σίλβερστόουν μετά από συγκλονιστή μάχη με τις Ferrari

Ο Χάμιλτον πήρε την pole position στο Σίλβερστόουν μετά από συγκλονιστή μάχη με τις Ferrari

Μετά από επική «μάχη» με τις δύο Φεράρι, ο Λιούις Χάμιλτον έκανε στο τέλος τον ταχύτερο γύρο και πήρε ακόμα μία pole στον εντός έδρας αγώνα του Σίλβερστόουν. Δεύτερος ο Φέτελ, τρίτος ο Ράικονεν.

Το ήθελε. Για την ακρίβεια, το χρειαζόταν- σχεδόν απελπισμένα: μετά το πρωτοφανές στραπάτσο της Αυστρίας (εκεί που έδειχνε στην αρχή πως θα πάρει εύκολα τη νίκη) και την εγκατάλειψή του, είδε τον Φέτελ να τον προσπερνάει εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας και την Μερσέντες του να τον προδίδει όπως σχεδόν ποτέ στο παρελθόν.

Ευτυχώς για τον Λιούις Χάμιλτον, ο επόμενος αγώνας (3ος σερί σε ισάριθμες εβδομάδες) ήταν στο «σπίτι» του, στο Σίλβερστόουν: σε μια πίστα που χάνει από σπάνια έως ποτέ- έχει πάρει τις 4 τελευταίες νίκες εκεί..- ο παγκόσμιος πρωταθλητής έδωσε μάχη μέχρις εσχάτων με τις δύο Φεράρι, όμως στον τελευταίο γρήγορο γύρο του κατάφερε να ρίξει στο ασφάλτινο καναβάτσο και τις δύο και να πάρει την 4η φετινή του pole.

Πίσω από τον Βρετανό θα εκκινήσει αύριο ο Σεμπάστιαν Φέτελ που κέρδισε στην εσωτερική μονομαχία τον Κίμι, με τους Μπότας, Φερστάπεν, Ρικιάρντο, Μάγκνουνσεν, Γκροζιάν, Λεκλέρκ (και πάλι εκπληκτικός ο πιλότος που φημολογείται πως θ’ αντικαταστήσει το 2019 τον Ράικονεν στη Φεράρι) και Οκόν συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα, από την οποία απουσίαζε και πάλι ο Αλόνσο που… παιδεύεται με την ΜακΛάρεν.

Και πάλι με τα λευκά στην σκακιέρα ο Λιούις, λοιπόν. Αύριο στις 16:10 θέλει να γράψει ιστορία και να κερδίσει για 6η φορά επί βρετανικού εδάφους, αφήνοντας πίσω του θρύλους όπως ο Τζίμι Κλαρκ και ο Αλέν Προστ (αμφότεροι από 5 καρό σημαίες).

Θα τα καταφέρει ή ο Φέτελ έχει αντίθετη γνώμη;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απάντηση για την ώρα είναι δύο, μόλις, γράμματα: «Χμ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.