ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μπίτς χάντμπολ: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική ομάδα γυναικών

Μπίτς χάντμπολ: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική ομάδα γυναικών

Την κορυφαία επιτυχία του ελληνικού χάντμπολ πανηγύρισε η Εθνική γυναικών η οποία επικράτησε της Νορβηγίας στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Καζάν της Ρωσίας!

Η 29η Ιουλίου θα γραφτεί στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ με χρυσά γράμματα καθώς το άθλημα γνώρισε τη μεγαλύτερη επιτυχία του, η οποία ήρθε στην… άμμο!

Η Εθνική ομάδα γυναικών είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης που ολοκλήρώθηκε στο Καζάν της Ρωσίας, νίκησε την Νορβηγία, στην διαδικασία των «shoot out» (κάτι αντίστοιχο με τα πέναλτι στο ποδόσφαιρο)!

Στο πρώτο δεκάλεπτο τα «χρυσά» κορίτσια της Μαρίας Καραντώνη και Σοφίας Δημητρίου ήταν καλύτερα και επικράτησαν με 18-14, αλλά στο δεύτερο η Νορβηγία ήταν ανώτερη και το κατέκτησε με 24-15.

Έτσι όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των «shoot out» όπου έλαμψε και πάλι το άστρο της Μάγδας Κεπεσίδου, με την τερματοφύλακα της Εθνικής να κάνει δύο αποκρούσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με ένα λάθος των αντιπάλων μας και το γκολ της Μαστάκα μας έδωσαν τη νίκη με 5-2 την διαδικασία και μας χάρισαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα!

Το μπιτς χάντμπολ θα ενταχθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα και η εθνική ομάδα αποτελείται κυρίως από παίκτριες που αποτελούν τον κορμό της εθνικής στην σάλα και σίγουρα μπορούν να φέρουν μεγάλες διακρίσεις σε αυτό το νέο – για την χώρα μας – άθλημα.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ- ΕΛΛΑΣ 1-2 (14-18, 24-15, 2-5)
ΝΟΡΒΗΓΙΑ (Έσκι Αντρέασεν): Χάλτβικ 4, Χαμερσταντ, Βέφλερ 12, Μάρτινσεν 6, Άαρνταχλ 2, Σάετρε, Πέτερσεν, Τζ. Μπέργκ, Ούγκλαντ 16, Βικ. Μπέργκ.
ΕΛΛΑΔΑ (Καραντώνη/Δημητρίου): Σαμολαδά, Ποιμενίδου 6, Καλοϊδη, Κερλίδη 6, Σκάρα, Μούρνου 3, Μ. Κεπεσίδου, Α. Δημητρίου 18, Μάστακα 5, Ν. Κεπεσίδου.
Διαιτητές: Μαρτίνεζ- Μονίκο (Ουρουγουάη)

Τελική βαθμολογία Α’ ομίλου
1. Ισπανία 6 (6-1)
2. Ελλάδα 4 (5-4)
3. Παραγουάη 2 (3-5)
4. Αυστραλία 0 (2-6)

Τελική βαθμολογία 1ου γκρουπ (Β’ φάση)
1. Ισπανία 10
2. Πολωνία 6
3. Ελλάδα 6
4. Παραγουάη 4
———————-
5. Ουρουγουάη 2
6. Ταϊπέι 2

Αναλυτικά η πορεία της Εθνικής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα:

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018
Ισπανία- Ελλάδα 2-1
Ελλάδα- Αυστραλία 2-1

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018
Ελλάδα- Παραγουάη 2-1

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018
Ελλάδα- Ταϊπέι 2-0
Ελλάδα- Πολωνία 0-2

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018
Ελλάδα- Ουρουγουάη 2-1

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Προημιτελικά
Παραγουάη- Βραζιλία 0-2
Πολωνία- Νορβηγία 1-2
Ελλάδα- Ρωσία 2-1
Ισπανία- Δανία 2-1

Ημιτελικά
Βραζιλία- Νορβηγία 0-2
Ισπανία- Ελλάδα 1-2

Κυριακή 9 Ιουλίου 2018

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικός
Νορβηγία- Ελλάδα 1-2

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.