«Γυναίκα-πύραυλος» έφτασε τα 296 χιλιόμετρα την ώρα με ποδήλατο (βίντεο)

«Γυναίκα-πύραυλος» έφτασε τα 296 χιλιόμετρα την ώρα με ποδήλατο (βίντεο)

Η Αμερικανή, Ντενίζ Μιούλερ-Κόρενεκ, κατάφερε να ξεπεράσει για λίγο τα 296 χιλιόμετρα την ώρα με ποδήλατο, καταρρίπτοντας την προηγούμενη επίδοση, που άνηκε στον Ολλανδό Φρεντ Ρόμπελμπεργκ από το 1995, που ήταν 268,831 χλμ/ώρα.



Το κοινό της Αμερικανής με τον Ολλανδό, είναι το αυτοκίνητο τύπου ντράγκστερ που χρησιμοποιήθηκε για να την βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια, ξανά στις αλυκές της Μπόνειλ στη Γιούτα. Αυτήν τη φορά, ωστόσο, πίσω από το τιμόνι ήταν ακόμη μια γυναίκα, η διάσημη οδηγός αγώνων, Σι Χάλμπρουκ.

Η προσπάθεια γίνεται ως εξής: το ποδήλατο είναι δεμένο πίσω από το όχημα τύπου ντράγκστερ, το οποίο αναπτύσσει μια μεγάλη ταχύτητα και σέρνει το δίκυκλο μαζί με τον αναβάτη. Στο πίσω μέρος του έχει κάτι σαν θόλο, που προστατεύει τον ποδηλάτη από την αντίσταση του αέρα και τον βοηθά να διατηρήσει την ταχύτητά του, όταν λύσουν τα ειδικά «σχοινιά». Τότε ο ποδηλάτης ξεκινά τη δική του προσπάθεια, με στόχο να διατηρήσει την ταχύτητα που του είχε δώσει το αυτοκίνητο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι κι έγινε, με την Μιούλερ-Κόρενεκ να φτάνει μέχρι και τα 183,932 μίλια την ώρα, που μεταφράζεται σε 296,009 χιλιόμετρα την ώρα, μια εξωπραγματική ταχύτητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.