ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ομάρ Ελαμπντελαουί: “Εμείς θα περάσουμε στους 16”

Ομάρ Ελαμπντελαουί: “Εμείς θα περάσουμε στους 16”

Τη βεβαιότητα πως ο Ολυμπιακός θα περάσει στους 16 του Champions League εξέφρασε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Νορβηγός μπακ των «ερυθρολεύκων» τόνισε, όμως, ότι πλέον όλοι κοιτούν το ματς κόντρα στην Άρσεναλ και ανέφερε ότι μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός θα πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. 

«Ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολα σήμερα. Το περιμέναμε. Έπρεπε να τα πάμε καλύτερα. Δεν ήμασταν στην καλύτερή μας μέρα και τιμωρηθήκαμε γι’ αυτό. Ωστόσο, ακόμα η πρόκριση είναι στα χέρια μας και θα πάμε να τα δώσουμε όλα μέσα στην έδρα μας που ξέρουμε πόσο πιο δυνατοί γινόμαστε. Πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον ένα βαθμό κόντρα στην Άρσεναλ και θα τον πάρουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελαμπντελαουί.

Στο «χέρι» της Άρσεναλ (αν βέβαια νικήσει με δύο γκολ και πάνω ή έστω με 3-2 στο Γ. Καραϊσκάκης) είναι ξανά η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, όπως είπε ο Μεσούτ Εζίλ. Κάπως έτσι, ο αισιόδοξος «κανονιέρης», Μεσούτ Εζίλ ανέφερε πως πλέον το εισιτήριο για τους «16» του Champions League «ορίζεται» από τον αγγλικό σύλλογο. Θέλει βέβαια διπλό στο Γ. Καραϊσκάκης με δύο γκολ και πάνω διαφορά ή σκορ 3-2. 

«Είναι ξανά στο χέρι μας. Ευχαριστώ τους οπαδούς μας για την υποστήριξή τους απόψε», έγραψε στο Twitter ο Τούρκικης καταγωγής Γερμανός άσος.

Έτοιμη να παλέψει εξαντλώντας κάθε πιθανότητα πρόκρισης στον αγώνα με τον Ολυμπιακό είναι η Άρσεναλ, όπως είπαν Έκτορ Μπεγερίν και Ματιέ Φλαμινί.

Η Άρσεναλ θα τα παίξει όλα για όλα στο «Καραϊσκάκη» σε δύο εβδομάδες διεκδικώντας νίκη με δύο γκολ διαφορά απέναντι στον Ολυμπιακό, προκειμένου να μην αποκλειστεί στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μετά το 1999. 

«Ξέραμε πόσο σημαντικός ήταν ο αγώνας με τη Ντιναμό και κάναμε το καθήκον μας. Τώρα θα παίξουμε για τη ζωή μας απέναντι στον Ολυμπιακό. Η ομάδα μας έχει ποιότητα», δήλωσε ο Έκτορ Μπεγερίν. 

Από την πλευρά του, ο Ματιέ Φλαμινί είπε: «Ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαστε έτοιμοι για τέτοια παιχνίδια. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με τη Ντιναμό και τώρα θα ξεκουραστούμε κι έχουμε χρόνο για να σκεφτούμε τον Ολυμπιακό».

Λεβαντόφσκι: «Προβάδισμα ο Ολυμπιακός»

Στην ομαδική προσπάθεια της Μπάγερν στάθηκε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός έχει μικρό προβάδισμα έναντι της Άρσεναλ για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ικανοποιημένος από τη νίκη της Μπάγερν αλλά και σε γενικές γραμμές και από την εμφάνιση του ίδιου και των συμπαικτών του εμφανίστηκε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.:

«Έπαιξα αρκετά, νομίζω όσο χρειαζόταν. Κάναμε καλό παιχνίδι, ήρθε γρήγορα το ευρύ σκορ, ήταν ακόμη μια καλή εμφάνιση και νίκη για εμάς. Το γκολ που πέτυχα δεν ήταν και τόσο εύκολο γιατί χρειάστηκα την τύχη. Αυτό που μετράει είναι η νίκη και η καλή ομαδική προσπάθεια που κάναμε. Στο τέλος του παιχνιδιού βλέπεις τι καταφέρνεις. Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο άθλημα, όσο πετυχαίνεις γκολ θα έρχονται και οι νίκες». 

Για τον “τελικό” του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ: «Η Άρσεναλ χρειάζεται νίκη με 2-0, ο Ολυμπιακός παίζει εντός έδρας και θεωρώ πως αυτό είναι ένα μίνι πλεονέκτημα».

Η νίκη επί του Ολυμπιακού, έφερε την πρόκριση για την Μπάγερν Μονάχου και μάλιστα ως πρώτη του ομίλου. Αυτό και μόνο είναι πολύ σημαντικό, σύμφωνα με τον Φίλιπ Λαμ, καθώς… φτιάχνει το δρόμο των Βαυαρών για τη φάση των «16». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι πάντα σημαντικό να προκρίνεσαι ως πρώτος του ομίλου. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα στα νοκ-άουτ να έχεις το δεύτερο –καθοριστικό- ματς εντός έδρας. Έχουμε παίκτες που θέλουν να έχουν πολύ ώρα τα μπάλα στα πόδια τους, που έχουν την τεχνική κατάρτιση και που βέβαια ξέρουν να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, ακόμα κι όταν παίζουμε με δέκα», είπε ο Γερμανός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.