Στην μάχη του Champions League Ολυμπιακός και ΑΕΚ για τους πρώτους βαθμούς

Στην μάχη του Champions League Ολυμπιακός και ΑΕΚ για τους πρώτους βαθμούς

Στις 3 Ιουνίου στο Κάρντιφ η Ρεάλ Μαδρίτης κατακτούσε άλλη μια κούπα του Champions League, σε μια χρονιά που η διοργάνωση δεν είχε ελληνικό χρώμα.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός γνώρισε αποκλεισμό σοκ από την ισραηλινή Χαποέλ Μπερ Σεβά στον 3ο προκριματικό γύρο, ενώ στον ίδιο γύρο κι ο ΠΑΟΚ αποχαιρετούσε τα όνειρα του να δει το σεντόνι στην Τούμπα, αποκλειόμενος από τον Άγιαξ.

Ένα χρόνο αργότερα και με την Ελλάδα στην 14η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA που δε δίνει στον πρωταθλητή απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους, ο Ολυμπιακός καλείται να επαναλάβει τα περσινά λάθη, με αντίπαλο αυτή τη φορά την Παρτίζαν, ενώ μαζί του (στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών) είναι κι η ΑΕΚ που έχει μπροστά την τεράστια πρόκληση που λέγεται ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Κι αν για τους δύο συλλόγους είναι πολύ σημαντικό για το πρεστίζ τους να περάσουν στην επόμενη φάση (play offs), για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά αυτές οι αναμετρήσεις (σε συνδυασμό με τους αγώνες ΠΑΟΚ-Ολιμπίκ Ντόνετσκ, Παναθηναϊκός-Γκαμπάλα, Πανιώνιος Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Europa League) είναι κομβικοί για το τι μας περιμένει (σε επίπεδο Ευρωπαϊκών αγώνων) τα επόμενα χρόνια.

Οι δύο νίκες του Πανιωνίου επί της Γκόριτσα ήταν πολύ σημαντικές, όμως χρειαζόμαστε πολλές ακόμη και κυρίως προκρίσεις (που δίνουν και μπόνους) για να ανέβουμε πιο ψηλά.

Παρτίζαν-Ολυμπιακός (21:45, Novasports 1)
Είναι ένα παιχνίδι που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Αγωνιστικό και όχι μόνο… Εξωαγωνιστικά αρκεί να αναφέρουμε τους αδελφοποιημένους οπαδούς της Παρτίζαν με αυτούς του ΠΑΟΚ, που έχουν ως κοινούς «εχθρούς» τους επίσης αδελφοποιημένους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού αντίστοιχα.

Τα καλά νέα για το συγκεκριμένο παιχνίδι ήρθαν χθες το βράδυ, καθώς μετά από διαπραγματεύσεις θρίλερ με τους Σέρβους, η NOVA πήρε τα δικαιώματα του αγώνα και θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση.

Για τους Σέρβους ο Ολυμπιακός ήταν η χειρότερη δυνατή κλήρωση και το παραδέχονται, για τους ερυθρόλευκους ούτε κρύο, ούτε ζέστη αν και σήμερα στο Βελιγράδι η ατμόσφαιρα θα είναι κάτι παραπάνω από καυτή για τον Μπέσνικ Χάσι και τους παίκτες του.

Ο Κοσσοβάος τεχνικός καλείται να ξεπεράσει την απώλεια των Ομάρ, Ταχτσίδη, Μποτία (τραυματίες) και την ανετοιμότητα των Εμενίκε, Βούκοβιτς, Ρέτσου που δημιουργούν ένα… ομιχλώδες τοπίο γύρο από την ενδεκάδα.

Δεδομένου ότι δεν θέλει να χάσει τον Ρομαό από τα χαφ, το πιο πιθανό είναι μπροστά από τον Καπίνο να βρίσκονται οι Ρέτσος, Βούκοβιτς και στα άκρα της άμυνας οι Φιγκέιρας, Κούτρης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής Ρομαό, Οφόε, στις πτέρυγες Μάριν, Καρσελά, επιτελικός ο Φορτούνης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεν.

Αντιθέτως προβλήματα δεν υπάρχουν στην Παρτίζαν κι από τη στιγμή που ο Λεονάρντο ζήτησε συγνώμη ο Τζούκιτς (υποψήφιος το καλοκαίρι να αναλάβει τον Ολυμπιακό) τον υπολογίζει κανονικά.

ΑΕΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (20:00, Novasports 2)
Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ιστορική μέρα… Η ΑΕΚ μετά την περιπέτεια της Γ’ Εθνικής επιστρέφει έστω και στα προκριματικά του Champions League (μετά από μια δεκαετία) και παράλληλα σήμερα (προφανώς πριν την έναρξη του αγώνα) θα ανακοινωθεί η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του νέου γηπέδου της.

Αυτό που θα απομένει για να μείνει αξέχαστη η βραδιά θα είναι το θετικό αποτέλεσμα, κόντρα ίσως στον πιο ισχυρό αντίπαλο που θα μπορούσε να βρει η ΑΕΚ στην κλήρωση.

Οι Ρώσοι (που… φυσούν το χρήμα) τέτοια εποχή είναι σε πολύ πιο καλή κατάσταση και γενικά είναι μια ομάδα που έχει εμπειρία και ποιότητα, αλλά και αδυναμίες τις οποίες η καλή ΑΕΚ μπορεί να εκμεταλλευτεί.

Ο Χιμένεθ πήρε στην αποστολή τον Κλωναρίδη, ο οποίος φαίνεται να έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις του, αλλά είναι ερωτηματικό το αν θα τον ξεκινήσει. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να αλλάξει απλά πρόσωπο (Πατίτο) ή και σχήμα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πιο πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους: Ανέστη, Μπακάκη, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλο, Κλωναρίδη, Χριστοδουλόπουλο, Λιβάγια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.