ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ολυμπιακός- Ριέκα: Νίκη του «θρύλου» 2-1 με ανατροπή (βίντεο)

Ολυμπιακός- Ριέκα: Νίκη του «θρύλου»  2-1 με ανατροπή (βίντεο)

Ο Ολυμπιακός έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αλλά η τύχη του γύρισε στο 94′ πίσω τις χαμένες ευκαιρίες και του έδωσε προβάδισμα πρόκρισης με ύπουλο σκορ επί της λίγης Ριέκα (2-1).

Δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι (66′), ο Φορτούνης… χορεύει την άμυνα της Ριέκα και δίνει πάσα «πάρε-βάλε» στον Οφόε, που με τη σειρά του κάνει το 1-1 για τον Ολυμπιακό, με έξοχο πλασέ!

Με διάθεση να πιέσει «ψηλά» τη Ριέκα ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, έχοντας από τα πρώτα λεπτά συντριπτική κατοχή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας με πολλές, κοντινές πάσες.

Με αυτές ως το κυρίαρχο «συστατικό» του παιχνιδιού του, κατάφερε να δημιουργήσει πολλές καλές οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες και εν τέλει ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

Αντίθετα, οι πρωταθλητές Κροατίας μπήκαν στο Καραϊσκάκη αποδεχόμενοι πως δεν θα είχαν μπάλα στα πόδια, σε μια προσπάθειά τους άλλωστε να εκμεταλλευτούν το πιο δυνατό τους στοιχείο: τις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις. Αυτήν ακριβώς την παραπάνω «εικόνα» είχε το πρώτο 45λεπτο καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Μόλις στο 7′, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την πρώτη ευκαιρία τους στο ματς, με τους Μπεν και Καρσελά να συνεργάζονται και τον πρώτο να σουτάρει ψηλά άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Δύο λεπτά μετά, οι Κροάτες «απάντησαν» με την πρώτη δική τους φάση, όταν ο Έμπερ έφυγε στην πλάτη του Κούτρη στην αντεπίθεση και έκανε το δυνατό σουτ από πλάγια θέση, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο.

Μετά τη φάση αυτή, το ματς επί σχεδόν 30 λεπτά ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Πειραιωτών, δυστυχώς για αυτούς όμως χωρίς αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που αντίθετα ευτύχησε να βρει η Ριέκα, πετυχαίνοντας στο φινάλε του 45λεπτου το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ…

Στο 12′, ο Σεμπά είχε χαμένο τετ-α-τετ μετά από εξαιρετική κάθετη του Μπεν, στο 16′ ο Καρσελά τροφοδότησε τον Μπεν που έκανε κάθετη κίνηση και έπιασε το σουτ «με τη μία» από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση αλλά η εκτέλεση ήταν κακή (ψηλά άουτ), ενώ στο 20′ ένα καλό φάουλ του Σεμπά από τα δεξιά πέρασε από όλους και κατέληξε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι στο ίδιο διάστημα βρήκαν 3-4 ταχύτατες αντεπιθέσεις, ωστόσο, με εξαίρεση την ευκαιρία του 9ου λεπτού, ο Ολυμπιακός αμύνθηκε αποτελεσματικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όποτε χρειάστηκε.

Με αυτά και με αυτά, οι «ερυθρόλευκες» ευκαιρίες συνεχίζονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στο 23′ ο Σλούγκα έδιωξε δύσκολα τη σέντρα-σουτ του Σεμπά, ενώ στο 30′ ο Μπεν αστόχησε με το κεφάλι προ του αντίπαλου γκολκίπερ από κοντά, έπειτα από την εξαιρετική σέντρα του Καρσελά. Από σέντρα του Κούτρη ξεκίνησε η επόμενη φάση των γηπεδούχων, στο 32′, με τον Μπεν να αφήνει τη μπάλα για τον Μάριν, αλλά τον Γερμανό να σουτάρει και αυτός πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ.

Με αυτό το τέμπο και την ίδια εικόνα συνεχίστηκε το ματς επί σχεδόν 40 λεπτά, όλα όμως έδειξαν να αλλάζουν στη φάση του 42′.

Ο Ολυμπιακός είχε τη μπάλα στα πόδια και τις ευκαιρίες, όμως η Ριέκα βρήκε το γκολ που έψαχνε στην δεύτερη ουσιαστική φάση της στην περιοχή του Καπίνο.

Μετά από ωραίο συνδυασμό μεταξύ Γκαβράνοβιτς και Έμπερ, ο τελευταίος έπιασε ένα πολύ δυνατό, ευθύβολο σουτ με το αριστερό και νίκησε τον Καπίνο ο οποίος ούτως η άλλως βρισκόταν εκτός θέσης. Με τη φάση αυτή που πάγωσε το Καραϊσκάκη και τους «ερυθρόλευκους», ουσιαστικά ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη και με τη Ριέκα πλέον να έχει τον έλεγχο του σκορ και να διαχειρίζεται με μεγαλύτερη άνεση όσα συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, αφού σταδιακά πλέον άρχισε να παίζει ρόλο στο ματς και η κούραση.

Έστω κι έτσι, ο Ολυμπιακός και πάλι είχε -λογικά- την πρωτοβουλία των κινήσεων, όχι όμως και αντίστοιχη επιθετικότητα με αυτή του πρώτου μέρους. Αυτή τη φορά όμως, αυτό που είχε με το μέρος του ήταν η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μέσα στην αντίπαλη περιοχή…

Πρώτη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» στο δεύτερο ημίχρονο ήταν το σουτ-άουτ του Καρσελά εκτός περιοχής, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το απευθείας φάουλ του Μάριν στο 57′.

Τελικά, ο Ολυμπιακός έφτασε στο «μίνιμουμ» της ισοφάρισης, στο 66ο λεπτό. Ένα λεπτό αφότου μπήκε στο ματς αντί του Σεμπά, ο Κώστας Φορτούνης έκανε την κίνηση από τα δεξιά και το γύρισμα στον σωστό χρόνο και το σωστό σημείο, με τον Οφόε που βρέθηκε σε θέση φορ στο ύψος του πέναλτι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με ένα άπιαστο δεξί πλασέ στο «Γ» της εστίας της Ριέκα.

Αυτό το 1-1 ηρέμησε κάπως τον Ολυμπιακό, ο οποίος στα επόμενα λεπτά έψαξε το δεύτερο γκολ της νίκης όσο πιο ψύχραιμα και ορθολογικά μπορούσε αλλά και όσο του επέτρεπαν πλέον οι δυνάμεις του.

Όπως αποδείχθηκε, αυτό ακριβώς ήταν αρκετό! Παρότι δεν είχαν πολλές κλασικές ευκαιρίες στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μένουν σταθερά σε θέση επίθεσης κυκλοφορώντας τη μπάλα και έχοντάς τη μόνιμα γύρω από την περιοχή της Ριέκα.

Σε μια από αυτές τι φάσεις στο φινάλε του αγώνα μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και απόκρουση του Σλούγκα, ο Ομάρ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα βρήκε σε ένα πόδι αμυντικού και στρώθηκε στο κεφάλι του Ρομαό, με τον Τογκολέζο να μην αστοχεί αυτή τη φορά από κοντά στέλνοντας το Καραϊσκάκη στον… ουρανό.

Με αυτό το «χρυσό» όπως εξελίχθηκε το ματς 2-1, ο Ολυμπιακός πήρε το μίνιμουμ προβάδισμα πρόκρισης και πλέον πάει στην Κροατία για μια ρεβάνς-φωτιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.