ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Β.Μαρινάκης: «Μακάρι να έχουμε τέσσερις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη – Πρόκειται για εθνική υπόθεση»! (upd)

Β.Μαρινάκης: «Μακάρι να έχουμε τέσσερις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη – Πρόκειται για εθνική υπόθεση»! (upd)

Ενωτικός και υπεράνω οπαδικών αισθημάτων εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης στο πλαίσιο της κλήρωσης των ομίλων του Champions League.

Αφού τόνισε πως οι πρωταθλητές «έπεσαν» στον χειρότερο δυνατό όμιλο, όμως, αναφέρθηκε στην ευκαιρία που θα έχει ο σύλλογος να γράψει ιστορία απέναντι σε μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μιλώντας για τους αγώνες και τους αγώνες πρόκρισης των άλλων ελληνικών ομάδων είπε: «Θα ήθελα και οι τρεις ελληνικές ομάδες να περάσουν. Να γράψουν ιστορία. Να είμαστε χαρούμενοι, με τέσσερις ομάδες να είναι στους ομίλους, να κερδίσουν βαθμούς για την χώρα. Άλλο το πως συμπεριφερόμαστε στους μεταξύ μας αγώνες και άλλο όταν πρόκειται για τον τόπο μας».

Ακόμα, τόνισε: «Σίγουρα σήμερα είχαμε την χειρότερη δυνατή κλήρωση με τις πιο δυνατές ομάδες. Είδατε ποιοι ήταν οι καλύτεροι παίκτες στην χρονιά. Ακόμη και ο Κριστιάνο που αναδείχθηκε κορυφαίος έχει ξεκινήσει από την Σπόρτινγκ, την τέταρτη ομάδα του ομίλου. Πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Ιστορία γράφεις με ομαδάρες όχι με ομαδούλες. Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ. Θα το παλέψουμε και θέλουμε τον κόσμο κοντά μας».

Για το έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού: «Το ρόστερ δεν έχει κλείσει. Δεν θα κάνουμε μεταγραφές για να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα ή την Γιουβέντους. Αυτό που πρέπει να έχουμε είναι ένα δυνατό σύνολο. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τον προπονητή και προσπαθούμε όλοι μας για το καλύτερο. Έχουμε μια τεράστια ευκαιρία να γράψουμε ιστορία. Με πολύ δουλειά, λίγη τύχη και μεγάλη προσπάθεια θα το πετύχουμε».

Aναλυτικά, όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην κάμερα της ΕΡΤ στο περιθώριο της κλήρωσης του Champions League:

Για τη μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί και την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος: «Το επίπεδο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει. Στην Ελλάδα έχουμε καθυστερήσει να το καταλάβουμε αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλά χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όπως για παράδειγμα στην Αγγλία, στην Ισπανία και στις υπόλοιπες χώρες, αλλά πολύ περισσότερο στην Αγγλία. Επίσης, υπάρχουν ιδιοκτήτες ομάδων που έχουν να κάνουν με τα ίδια τα κράτη και υπάρχουν τεράστιες χορηγίες, όπως έγινε και με την Παρί Σεν Ζερμέν και τον Νεϊμάρ, και αυτό κάνει τη ζωή και την καθημερινότητά μας πολύ πιο δύσκολη, αν θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός με αυτές τις ομάδες. Άρα, χρειάζεται και στην πατρίδα μας να κάνουμε πράγματα, τα οποία να βοηθάνε τις ομάδες να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικές, διότι βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας».

Για το τι άλλο πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα: «Για μένα, δεν θα είναι δύσκολο να παρθούν ορισμένα μέτρα, να υπάρξει μια συνεννόηση για να μπορέσουμε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί και ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη. Εάν αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι σήμερα, όπως είναι τα τελευταία χρόνια, οπωσδήποτε θα είναι πιο δύσκολο. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν ορισμένοι, τόσο καλύτερα θα είναι. Ο Ολυμπιακός έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο όλα αυτά τα χρόνια, έναν μοναχικό δρόμο, έχουμε δώσει τους αγώνες μας, έχουμε βγει πολλές φορές νικητές και προσπαθούμε κάθε μέρα να το πετύχουμε αυτό. Αν είχαμε, βέβαια, κι ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και υπήρχε συνεννόηση σε πολλά πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο, θα ήταν ακόμα καλύτερο. Μακάρι κάποια στιγμή να τα δούμε όλα αυτά στην πράξη».

Για το αν οι Έλληνες φίλαθλοι θα πρέπει να περιμένουν καλύτερο πρωτάθλημα: «Μακάρι μέχρι το τέλος των μεταγραφών οι πρόεδροι, οι προπονητές, οι ιδιοκτήτες, οι παίκτες των υπολοίπων ομάδων να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μπορέσει να ανέβει το επίπεδο και να έχουμε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτό θέλουμε όλοι μας κι εμείς στην Ευρώπη να φέρουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα».

Για τον Μπεσνίκ Χάσι: «Μέχρι τώρα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον κ. Χάσι. Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από διεθνή παιχνίδια και το απέδειξε κιόλας. Πιστεύω ότι θα πράξει το ίδιο και στα παιχνίδια που έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον στόχο του Ολυμπιακού: «Στόχος του Ολυμπιακού είναι πάντα το πρωτάθλημα. Να προσφέρει θέαμα και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο Champions League, κάθε χρόνο τα ίδια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.