Champions League: Ηττα αλλά με το «κεφάλι ψηλά» για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Σπόρτινγκ: 2-3! (φωτό, βίντεο)

Champions League: Ηττα αλλά με το «κεφάλι ψηλά» για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Σπόρτινγκ: 2-3! (φωτό, βίντεο)

(Ανανέωση 23.43):Τον αέρα του Ολυμπιακού έκοψε απότομα η Σπόρτινγκ (3-2) στο Φάληρο, που τον έκανε να βλέπει εφιάλτες στο α’ μέρος, ενώ είχε τρία δοκάρια στο ματς. Έσωσε τα προσχήματα ο Πάρντο με δύο γκολ στην εκπνοή .

Πρεμιέρα-εφιάλτης για τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League. Η Σπόρτινγκ έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο και επικράτησε 3-2.

Μόνο οι Πορτογάλοι και ο Καπίνο υπήρχαν στο γήπεδο στο πρώτο 45λεπτο. Οι παίκτες του Ζέσους προηγήθηκαν με κεφαλιά του αμαρκάριστου Ντουμπιά μόλις στο 2’, ενώ στο 13’ είχαν κάνει ήδη το 0-2 με τον Μάρτινς. Στη συνέχεια είχαν δύο δοκάρια με τους Φερνάντες (18’) και Μάρτινς (40’) και το ημίχρονο έκλεισε με τον πρώτο να κάνει το 3-0 με την άμυνα των Πειραιωτών να πιάνεται για τρίτη φορά στον ύπνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός όπως αναμενόταν έπεσε. Η ομάδα του Χάσι ήταν πιο επικίνδυνη, ενώ η Σπόρτινγκ είχε βγάλει το πόδι απ’ το γκάζι. Πάντως είχε την ευκαιρία να πετύχει και τέταρτο τέρμα όμως ο Ντοστ σημάδεψε το δοκάρι με κεφαλιά (88’) και στο επόμενο λεπτό ο Πάρντο μείωσε για τους ερυθρόλευκους (89’). Στο… καπάκι (90+3’) ο Κολομβιανός πέτυχε και δεύτερο τέρμα σώζοντας τα προσχήματα.

Το ματς:

Εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό. Η Σπόρτιγνκ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Ντουμπιά έπειτα από στημένη φάση, όπου ο Ιβοριανός βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής (2’). Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους όμως σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα οι Πορτογάλοι (13’) διπλασίασαν τα τέρματά τους, ύστερα από αντεπίθεση που τελείωσε ο Μάρτινς.

Η ομάδα του Χάσι έβλεπε να μην της βγαίνει τίποτα στο γήπεδο και θα μπορούσε να είχε δεχτεί κι άλλο τέρμα αν το σουτ του Φερνάτες δεν σταμάταγε στο δοκάρι (18’).

Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να «παγώσουν» τον ρυθμό και να φέρουν πιο κοντά τις γραμμές τους, όμως επιθετικά δεν άγχωσαν σχεδόν καθόλου την άμυνα του Ρουί Πατρίσιο. Τα «λιοντάρια» έχοντας το προβάδισμα στην… τσέπη περίμεναν τις αντεπιθέσεις στις οποίες ήταν «φωτιά». Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου οι Πειραιώτες έπαθαν κι άλλο black out. Οι φιλοξενούμενοι αφού προειδοποίησαν με το δοκάρι του Μάρτινς στο 40’ έκαναν το 3-0 στο 43’ με τον Φερνάντες να βγαίνει ξανά στην πλάτη και να νικάει τον Καπίνο στο τετ-α-τετ.

Σε πιο χαλαρό ρυθμό πήγε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο η Σπόρτινγκ. Η ομάδα του Ζέσους πήρε την κατοχή και κυκλοφόρησε την μπάλα παίζοντας και με το ρολόι αφού είχε προίκα το υπέρ της 3-0. Ο Ολυμπιακός επίσης δεν θέλησε να «τρέξει» στο γήπεδο, όμως σταδιακά άρχισε να εκμεταλλεύεται την χαλάρωση των Πορτογάλων κι έγινε για πρώτη φορά στο παιχνίδι πραγματικά απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα, που είχε σαφώς περισσότερη δουλειά.

Το λεπτά κυλούσαν στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό να έχει πλέον τον έλεγχο και να «γυρίζει» την μπάλα έξω από την περιοχή του Ρουί Πατρίσιο. Οι Πορτογάλοι έκαναν συντήρηση όμως θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο τέρμα σε δύο κολλητές ενέργειες του Ντοστ (η μία σταμάτησε στο δοκάρι). Στο φινάλε ο Πάρντο, που μπήκε στο ματς ως αλλαγή στο 78′, έσωσε τα προσχήματα με δύο γκολ στο 89’ και στο 90+3’.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Ένχελς, Ρομαό, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Οφόε, Φορτούνης (46’ Ζντιέλαρ), Μάριν, Καρσελά (78′ Πάρντο), Τζούρτζεβιτς (63’ Εμενίκε)

Στον πάγκο: Προτό, Κούτρης, Νικολάου, Σεμπά

Σπόρτιγνκ Λισαβόνας (Ζόρζε Ζέσους): Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κοάτες, Ματιέ, Τζόναθαν Σίλβα, Ζέλσον Μάρτινς (72’ Σέζαρ), Μπατάλια, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ακούνια, Μπρούνο Φερνάντες (87′ Ριστόφσκι), Ντουμπιά (63’ Ντοστ)

Στον πάγκο: Ρουίς, Σαλέν, Πέτροβιτς, Φιγκειρέδο

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Δείτε τα γκολ του Ολυμπιακού στο β’ μέρος.

Δείτε τα τρία γκολ που έχουν πετύχει οι Πορτογάλοι στο πρώτο ημίχρονο.

Δείτε τον αγώνα σε live stream εδώ.

——————————————————————————————————-

Η ατμόσφαιρα από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στους ομίλους του Champions League με τους «ερυθρόλευκους» να υποδέχονται απόψε (21:45) τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Καραϊσκάκη.

Μετά από μία σεζόν απουσίας ο Ολυμπιακός επιστρέφει στα… αστέρια, στους ομίλους του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» απόψε στις 21:45 κουνάνε και πάλι… σεντόνι, υποδεχόμενοι τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Καραϊσκάκη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται σε έναν όμιλο «φωτιά» μαζί με Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους και γνωρίζουν ότι ο αντικειμενικός στόχος είναι η κατάληψη της 3ης θέσης. Ο Μπέσνικ Χάσι, ωστόσο, αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό «τελικός» στην αποψινή αναμέτρηση, επισημαίνοντας ότι το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες του να χαρούν τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού περιμένει την απαραίτητη ώθηση από τον κόσμο της ομάδας που θα μετατρέψει σε… καμίνι το Καραϊσκάκη. Όσον αφορά την ενδεκάδα και το πλάνο του δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, ωστόσο το πιθανότερο είναι να πάει σε ένα σχήμα που δεν θα έχει και τον Μάριν και τον Φορτούνη στην αρχική ενδεκάδα.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, τους Φιγκέιρας, Ένγκελς, Ρομαό και Ελαμπντελαουί στην άμυνα, τους Ζιλέ και Οφόε στα χαφ, μπροστά τους είτε τον Φορτούνη είτε τον Μάριν, αριστερά τον Σεμπά, δεξιά τον Καρσελά και στην κορυφή της επίθεσης τον Τζούρτζεβιτς.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήρθε στην Αθήνα με στόχο το τρίποντο, με τον Ζόρζε Ζέσους να εμπιστεύεται απόλυτα τις ικανότητες των παικτών του, τονίζοντας ότι μπορούν να πάρουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν στο φαληρικό γήπεδο. Όπως και ο Χάσι, έτσι και ο Ζέσους ξεκαθάρισε πως το παιχνίδι δεν είναι τελικός με τον τεχνικό της Σπόρτινγκ να αφήνει εκτός αποστολής τον ανέτοιμο Κοεντράο. Όσον αφορά τον Κριστιάνο Πιτσίνι, η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη, κι αν δεν καταφέρει να ξεκινήσει, τότε θα αντικατασταθεί από τον Ριστόφσκι.

Οι ενδεκάδες:

Βασικοί, λοιπόν, για τη «μάχη» με τη Σπόρτιγνκ Λισαβόνας θα είναι, τόσο ο Κώστας Φορτούνης όσο και ο Μάρκο Μάριν, με τον Έλληνα διεθνή να αγωνίζεται, φυσικά, ως επιτελικός μέσος και τον Γερμανό στο αριστερό «φτερό».

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι είναι οι αναμενόμενοι: Ο Καπίνο θα καθίσει κάτω από τα γκολπόστ, ο Ομάρ θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Φιγκέιρας στο αριστερό και στόπερ θα είναι οι Ρομαό-Ένχελς. Στα χαφ θα βρίσκονται Ζιλέ και Ρομαό, ο Καρσελά θα κινείται στη δεξιά πτέρυγα και ο Τζούρτζεβιτς στην κορυφή.

Εν ολίγοις, το «χτυπάει» το ματς ο Χάσι, επιλέγοντας ένα επιθετικό σχήμα…

Για τον Ολυμπιακό αυτή είναι η 13η φορά που στην πρεμιέρα του Champions League αγωνίζεται εντός έδρας κι η ευχή όλων είναι να αποδειχθεί και τυχερή…

Από το ιστορικό 1-0 επί της Πόρτο στο ΟΑΚΑ με το καταπληκτικό γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου έχουν περάσει 20 χρόνια (παρά πέντε ημέρες) με τους ερυθρόλευκους να μετρούν συνολικά σε εντός έδρας πρεμιέρες 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Αναλυτικά όλα αποτελέσματα στις εντός έδρας πρεμιέρες του Ολυμπιακού

17/9/1997: Ολυμπιακός – Πόρτο 1-0 (6′ Γιαννακόπουλος)

15/9/1999: Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 3-3 (11′, 64′ Τζιοβάνι, 67′ Ζάχοβιτς – 24′ Σάβιο, 32′ Ρ. Κάρλος, 80′ Ραούλ)

18/9/2002: Ολυμπιακός – Μπάγερ Λεβερκούζεν 6-2 (44′, 64′ πεν., 73′ Τζόρτζεβιτς, Κλάινε (αυτ.), 38′ Γιαννακόπουλος, 87′ Ζέτερμπεργκ – 22′ Ελευθερόπουλος (αυτ.), 78′ πεν. Σνάιντερ)

13/9/2005: Ολυμπιακός – Ρόζενμποργκ 1-3 (19′ Λάγκο αυτ. – 42′ Σκίελμπεργκ, 48′ Μαυρογενίδης αυτ., 94′ Στόρφλορ)

12/9/2006: Ολυμπιακός – Βαλένθια 2-4 (28′ Κωνσταντίνου, 66′ Καστίγιο – 34′, 39′, 90′ Μοριέντες, 85′ Αλμπιόλ)

18/9/2007: Ολυμπιακός – Λάτσιο 1-1 (55′ Γκαλέτι – 77′ Ζάουρι)

16/9/2009: Ολυμπιακός – Άλκμααρ 1-0 (79′ Τοροσίδης)

13/9/2011: Ολυμπιακός – Μαρσέιγ 0-1 (51′ Λούτσο)

18/9/2012: Ολυμπιακός – Σάλκε 1-2 (58′ Αμπντούν – 41′ Χέβεντες, 59′ Χούντελααρ)

17/9/2013: Ολυμπιακός – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4 (25′ Βάις – 19′ Καβάνι, 68′, 73′ Τιάγκο Μότα, 86′ Μαρκίνιος)

16/9/2014: Ολυμπιακός – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2 (13′ Μαζουακού, 31′ Αφελάι, 73′ Μήτρογλου – 38′ Μάντζουκιτς, 86′ Γκριεζμάν)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

16/9/2015: Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου 0-3 (51′, 92′ πεν. Μίλερ, 89′ Γκέτσε)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.