Champions League: Το «καυτό» ντέρμπι στην Βεστφαλία και οι σημαντικές αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής

Champions League: Το «καυτό» ντέρμπι στην Βεστφαλία και οι σημαντικές αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής

Το θέαμα του Champions League επιστρέφει στις οθόνες σας σήμερα με την αυλαία της 2ης αγωνιστικής των ομίλων με ένα «καυτό» παιχνίδι ανάμεσα σε Μπορούσια Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι δύο ομάδες την τελευταία εξαετία έχουν «βαρεθεί» να βρίσκονται αντιμέτωπες στο Champions League, καθώς αυτή είναι η 5η φορά που συναντιόνται με την Μπορούσια να έχει καταφέρει να διατηρήσει το αήττητο εντός έδρας!

Βέβαια οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, ωστόσο η παρέα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου έχει δείξει και φέτος ότι είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνη, την ίδια ώα που η Ρεάλ δείχνει να ψάχνεται.
Ο Ολλανδός τεχνικός της Μπορούσια, Πίτερ Μποζ δεν υπολογίζει στους Γκερέιρο, Σμέλτσερ, Ρόντε, Ντουρμ, Ρόις, ενώ σημαντικά προβλήματα έχει κι ο Ζινεντίν Ζιντάν καθώς νοκ άουτ έχουν τεθεί οι Μπενζεμά, Μαρσέλο, Κόβατσιτς και Βαγιέχο, ενώ αμφίβολοι είναι οι Κρόος και Ερνάντες.

Οι πιθανές συνθέσεις:
Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Μπάρτρα, Τολγκάν, Σαχίν, Νταχούντ, Γκέτσε, Γιαρμολένκο, Ομπαμεγιάνγκ, Φίλιπ.
Ρεάλ: Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Νάτσο, Μόντριτς, Κασεμίρο, Ίσκο, Μπέιλ. Ρονάλντο, Ασένσιο

Στο άλλο παιχνίδι του 8ου ομίλου ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Τότεναμ. Για την ομάδα του Γιώργου Δώνη είναι μία ακόμη βραδιά, από τη στιγμή που βρέθηκε στον «όμιλο του θανάτου», αλλά οι πρωταθλητές Κύπρου θέλουν να δικαιώσουν τη φήμη της μαχητικής ομάδας που τους ακολουθεί εδώ και καιρό, κόντρα στους «πετεινούς» που είναι σε φόρμα και ψάχνουν φέτος την ευρωπαϊκή διάκριση.

Οι Ιωάννου, Μιλάνοφ, Μπερτόγλιο, Εμπεσίλιο και Εφραίμ είναι εκτός για τον ΑΠΟΕΛ ενώ οι Ουανιάμα, Ντεμπελέ, Έρικσεν, Άλι, Βερτόνχεν και Ρόουζ είναι οι απόντες της Τότεναμ.

Οι πιθανές συνθέσεις
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Βούρος, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγκο, Ζαχίντ, Βινίσιους, Νούνο Μοράις, Αλωνεύτης, Σάλαϊ, Ντε Καμάργκο.
Τότεναμ: Γιορίς, Αλντεβάιρελντ, Σάντσεζ, Τρίπιερ, Ντάιερ, Σισοκό, Ντέιβις, Σον, Κέιν, Γιορέντε.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Τότεναμ – Ντόρτμουντ 3-1
Ρεάλ Μαδρίτης – ΑΠΟΕΛ 3-0

Βαθμολογία
Ρεάλ Μαδρίτης 3
Τότεναμ 3
ΑΠΕΟΛ 0
Ντόρτμουντ 0

5ος όμιλος: Θα νικήσει κανείς;
Η πρεμιέρα περιέπλεξε τα πράγματα καθώς προέκυψαν δύο ισοπαλίες και το ερώτημα είναι αν στη Μόσχα και την Σεβίλλη θα προκύψει σήμερα κάποιος νικητής.

Σπαρτάκ και Λίβερπουλ ήταν καλύτερες κόντρα σε Μάριμπορ (εκτός), Σεβίλλη (εντός), αλλά δεν κέρδισαν και τώρα…ψάχνονται.
Οι Μοσχοβίτες έχουν σίγουρα απόντες τους Ζομπνιν, Τιγκίεβ, Γκλουσάκοβ και Ανανίτζε, ενώ αμφίβολοι είναι οι Πρόμες και Νέβες, ο Κλοπ δεν υπολογίζει
Γκόμες, Λαλάνα και Κλάιν, αλλά αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Κουτίνιο από την αρχή.

Οι πιθανές συνθέσεις
Σπάρτακ: Ρεμπρόφ, Εσένκο, Ντζικίγια, Τάσι, Μποτσέτι, Κομπάροφ, Ποπόφ, Φερνάντο, Πάσαλιτς, Ρότσα Νέβες, Λουίζ Αντριάνο.
Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Κλαβάν, Μορένο, Χέντερσον, Τσαν, Σαλάχ, Κουτίνιο, Μανέ, Στάριτζ.

Στην Σεβίλλη η τοπική ομάδα μετά το Χ στο Λίβερπουλ είναι το φαβορί κόντρα στην μαχητική, αλλά μέχρι εκεί Μάριμπορ. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα ενώ οι Σλοβένοι ταξίδεψαν χωρίς τους Σούλερ, Σμε, Βρσιτς.

Οι πιθανές συνθέσεις
Σεβίλλη: Ρίκο, Κορτσία, Λενγκλέ, Παρέχα, Εσκουδέρο, Μπανέγκα, Ενζονζί, Πιζάρο, Νάβας, Μουριέλ, Κορέα.
Μάριμπορ: Χαντάνοβιτς, Πάλτσιτς, Ραΐτσεβιτς, Μπιλόνγκ, Βίλερ, Κάμπα, Βρόβετς, Μπάιντε, Αχμεντί, Μποχάρ, Ταβάρες.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Λίβερπουλ – Σεβίλλη 2-2
Μάριμπορ – Σπαρτάκ Μόσχας 1-1

Βαθμολογία
Σπαρτακ Μόσχας 1
Λίβερπουλ 1
Μάριμπορ 1
Σεβίλλη 1

6ος όμιλος: Ντέρμπι κορυφής
Η Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει τον τελευταίο μήνα με χείμαρρο που σαρώνει τα πάντα στο διάβα της, επικρατώντας με εντυπωσιακά σκορ, αλλά η Σαχτάρ είναι μικρό μέγεθος και το απέδειξε κόντρα στην Νάπολι.

Η Σίτι έχει βρει εντυπωσιακό ρυθμό, ο Γκουαρδιόλα βλέπει την ομάδα του να παίζει όπως θέλει και το ερώτημα είναι ποιος θα μπορέσει να την σταματήσει; Οι απουσίες των Κομπανί, Μεντί και Γκουϊντογάν είναι σημαντικές, αλλά η Σίτι έχει τις λύσεις, ενώ από την Σαχτάρ είναι πολύ σημαντική η απώλεια του Σρνα.

Οι πιθανές συνθέσεις
Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Οταμέντι, Στόουνς, Ντανίλο,. Ντε Μπρόινε, Φερναντίνιο, Σίλβα, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζέσους, Αγουέρο.
Σαχτάρ: Πιατόφ, Μπίτκο, Όρντετς, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Φρεντ, Στεπανένκο, Μάρλος, Τάισον, Μπερνάρντ, Φερέιρα.

Στην Νάπολι η τοπική ομάδα υποδέχεται την Φέγενορντ σε έναν τελικό καθώς αμφότερες ηττήθηκαν στην πρεμιέρα. Οι «παρτονοπέι» έχασαν με σοβαρό τραυματισμό τον Αρκάντιους Μίλικ, αλλά έχουν μεσοπιθετικούς που μπορούν να καλύψουν το κενό, ενώ η Φέγενορντ θέλει να αποδείξει πως η συντριβή από την Σίτι ήταν μια κακή παρένθεση.

Οι πιθανές συνθέσεις
Νάπολι: Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Γκουλάμ, Κουλιμπαλί, Άλαν, Ζορζίνιο, Χάμσικ, Καγεχόν, Μέρτενς, Ισνίνιε.
Φέγενορντ: Τζόουνς, Χαπς, Βαν Ντερ Χέιντεν, Τζούστε, Ντικς, Βιλένα, Τόορνστρα, Ελ Αχμάντι, Μπότιους, Κράμερ, Μπερχούις.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Σαχτάρ – Νάπολι 2-1
Φέγενορντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Βαθμολογία
Σαχτάρ 3
Μάντσεστερ Σίτι 3
Φέγενορντ 0
Νάπολι 0

7ος όμιλος: Στην πίεση όλοι
Η Μονακό μετά την… αποψίλωση του καλοκαιριού, δείχνει σιγά, σιγά να συνέρχεται, αλλά χρειάζεται μόνο κόντρα στην Πόρτο για να βλέπει πιο καθαρά την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Σούμπασιτς και Μπαλντέ είναι οι απώλειες του Λεονάρντο Ζαρντίμ, ενώ και για την Πόρτο το ματς μοιάζει με τελικό καθώς προέρχεται από την εντός έδρας ήττα κόντρα στην Μπεσίκας.

Οι πιθανές συνθέσεις
Μονακό: Μπενάλιο, Σιντιμπέ, Γκλικ, Ζέμερσον, Ζόρζε, Γκεζάλ, Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Λεμάρ, Γιόβετιτς, Φαλκάο.
Πόρτο: Κασίγιας, Ρικάρντο, Φελίπε, Μαρκάνο, Τέλες, Κορόνα, Ντανίλο, Τόρες, Μπραχίμι, Μαρέγκα, Αμπουμπακάρ.

Στην Κωνσταντινούπολη η θριαμβεύτρια της πρεμιέρας Μπεσίκτας, θέλει να δώσει συνέχεια στο διπλό που πήρε στην έδρα της Πόρτο και έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην πρωτάρα και ασταθή φέτος (ειδικά εκτός έδρας) Λειψία.

Οι πιθανές συνθέσεις
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φάμπρι, Πέπε, Τόσιτς, Τσανέρ, Χάτσινσον, Οζγκουζάν, Κουαρέσμα, Ταλίσκα, Μπάμπελ, Τσενκ.
ΛΕΙΨΙΑ: Γκούλας, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Ουπαμεκάνο, Μπερνάρντο, Κεϊτά, Ντέμε, Σάμπιτζερ, Φόρσμπεργκ, Πούλσεν, Βέρνερ.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Πόρτο – Μπεσίκτας 1-3
Λειψία – Μονακό 1-1

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βαθμολογία
Μπεσίκτας 3
Μονακό 1
Λειψία 1
Πόρτο 0

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.