ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Champions League: «Μπρα-ντε-φερ» Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν για τους 3 βαθμούς

Champions League: «Μπρα-ντε-φερ» Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν για τους 3 βαθμούς

Σήμερα ολοκληρώνεται η 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα κυρίως στο Παρίσι, όπου υπάρχει το σούπερ ντέρμπι του 2ου ομίλου με αντιπάλους την Παρί και την Μπάγερν, ενώ το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάσει και το ματς Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι.

2ος όμιλος: Σύγκρουση γιγάντων στο Παρίσι

Στο Παρίσι συγκρούονται δύο από τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης, σε ένα ματς που επί της ουσίας αποτελεί τη σύγκρουση δύο διαφορετικών ποδοσφαιρικών κόσμων. Από τη μια η «νεόπλουτη» Παρί, η οποία με τα λεφτά των Καταριανών ιδιοκτητών της προσπαθεί να μπει στην ποδοσφαιτική ελίτ, κάνοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο (ως προς τα χρήματα που ξοδεύει) κι από την άλλη η Μπάγερν που επιλέγει να δαπανήσει τα λεφτά μιας μεγάλης μεταγραφής για να δημιουργήσει νέο προπονητικό κέντρο για τις ακαδημίες της.

«Τώρα πια έχουμε περισσότερους εχθρούς γιατί βλέπουν ότι έχουμε μια σοβαρή ομάδα η οποία με τη μεταγραφική της δραστηριότητα ήρθε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της διεκδίκησης του Champions League. Κι αυτό (η κατάκτηση του τροπαίου) δεν είναι απαίτηση, αλλά μια διαδικασία», είπε ο τεχνικός της Παρί Ουνάι Έμερι, απαντώντας έτσι στα επικριτικά σχόλια των Γερμανών για τα… λεφτά των Παριζιάνων.

«Μπορεί να έχουν ξοδέψει λίγα ευρώ περισσότερα από εμάς, αλλά τα λεφτά δεν βάζουν γκολ! Η ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο κι οι καλές ομάδες είναι αυτές που βάζουν γκολ», ανταπάντησε ο Άριεν Ρόμπεν θυμίζοντας ότι η Μπάγερν έχει 5 κούπες Champions League ενώ η Παρί καμία…

Όλα αυτά πάντως σε συνδυασμό με το ότι θα δούμε στο ίδιο γήπεδο από τη μια μεριά τους Νεϊμάρ, Καβάνι. Εμπαπέ κι από την άλλη τους Λεβαντόφσκι, Ρόμπεν, Ριμπερί μας προϊδεάζει για μια βραδιά που μόνο το Champions League μπορεί να χαρίσει.

Σέλτικ-Άντερλεχτ

Σκωτσέζοι και Βέλγοι συμπληρώνουν τον όμιλο, αλλά οι μεταξύ τους αναμετρήσεις θα κρίνουν εν πολλοίς το εισιτήριο της 3ης θέσης που οδηγεί στο Europa League.

Δύο απουσίες για την Σέλτικ (Σβιατσένκο και Εμπουέ), πολλοί αμφίβολοι στην Άντερλεχτ (Ομπράντοβιτς, Τεόντορτσικ και Εμ’Μποτζί).

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Σέλτικ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-5

Μπάγερν Μονάχου – Άντερλεχτ 3-0

Βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 3

Παρί Σεν Ζερμέν 3

Σέλτικ 0

Άντερλεχτ 0

Επόμενη αγωνιστική (18/10)

Μπάγερν Μονάχου – Σέλτικ

Άντερλεχτ – Παρί Σεν Ζερμέν

1ος όμιλος: Δοκιμασία για Γιουνάιτεντ, τελικός στη Βασιλεία

ΤΣΣΚΑ Μ.-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνεχίζει την αήττητη προέλαση της (5 νίκες μαζί με τα προκριματικά) και η Γιουνάιτεντ που ταξίδεψε γυμνή στον άξονα είναι σε δύσκολη θέση.

Οι Ρώσοι πέρασαν με ανατροπή από την έδρα της Μπενφίκα και ονειρεύονται το 2χ2 χωρίς να έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, σε αντίθεση με τον Μουρίνιο ο οποίος δεν υπολογίζει στους Ρόχο, Πογκμπά, Φελαΐνί, Κάρικ και Ιμπραΐμοβιτς.

Βασιλεία-Μπενφίκα

Για την Μπενφίκα κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός από νίκη θα είναι αποτυχία, καθώς ήδη κουβαλά την εντός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ, ενώ οι Ελβετοί αν και έχουν ακόμη περιθώρια, θέλουν το τρίποντο για να πάρουν ξεκάθαρο προβάδισμα στη μάχη της 3ης θέσης.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Βασιλεία 3-0

Μπενφίκα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2

Βαθμολογία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3

Βασιλεία 0

Μπενφίκα 0

Επόμενη αγωνιστική (18/10)

Μπενφίκα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βασιλεία

3ος όμιλος: Ντέρμπι στην σκιά του Ντιέγκο Κόστα

Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι

Μόλις χθες ολοκληρώθηκε και τυπικά η επιστροφή του Ντιέγκο Κόστα στην Ατλέτικο Μαδρίτης μετά από μια τριετία στην Τσέλσι, με τον Βραζιλιάνο (αλλά πολιτογραφημένο Ισπανό) να δηλώνει ότι δεν κρατά κακία στον Κόντε ή την Τσέλσι, αλλά μέσα του να… βράζει γιατί δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Στα πρόσωπα του αγώνα και οι Τιμπό Κουρτουά (πρώην της Ατλέτικο), Φελίπε Λουίς (πρώην της Τσέλσι που όπως κι ο Κόστα γύρισε στην Μαδρίτη), αλλά αυτός που έχει χάσει τον ύπνο του είναι ο σκηνοθέτης του αγώνα.

Κι αυτό γιατί οι δύο προπονητές Τσόλο Σιμεόνε και Αντόνιο Κόντε, είναι οι πιο εκδηλωτικοί της διοργάνωσης, τρέχουν ατελείωτα μπροστά από τους πάγκους, συμμετέχουν στις φάσεις και το να τους κυνηγάς για ένα πλάνο είναι… μαγεία.

Κι όλα αυτά θα συμβούν στο ολοκαίνουργιο στολίδι της Ατλέτικο «Wanda Metropolitano» το οποίο θα είναι κατάμεστο.

*Ο αγώνας Καραμπάχ-Ρόμα ξεκίνησε στις 19:00.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Τσέλσι – Καραμπάχ 6-0

Ρόμα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Βαθμολογία

Τσέλσι 3

Ρόμα 1

Ατλέτικο Μαδρίτης 1

Καραμπάχ 0

Επόμενη αγωνιστική (18/10)

Καραμπάχ – Ατλέτικο Μαδρίτης

Τσέλσι – Ρόμα

4ος όμιλος: Θα αντέξει η Σπόρτινγκ στην πίεση της Μπάρτσα

Στον όμιλο του Ολυμπιακό, το άλλο παιχνίδι φέρνει αντιμέτωπες τις δύο νικήτριες της πρεμιέρας, Σπόρτινγκ και Μπαρτσελόνα.

Τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα σε αντίθεση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε που δεν υπολογίζει τους Ραφίνια, Ορτολα και Ντεμπελέ.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-3

Μπαρτσελόνα – Γιουβέντους 3-0

Βαθμολογία

Μπαρτσελόνα 3

Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3

Γιουβέντους 0

Ολυμπιακός 0

Επόμενη αγωνιστική 18/10)

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιουβέντους – Σπόρτινγκ Λισαβόνας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.