ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ισπανο-γαλλικός «πόλεμος» και Ρεάλ 3 – Παρί 1 (τελικό)

Ισπανο-γαλλικός «πόλεμος» και Ρεάλ 3 – Παρί 1 (τελικό)

(Ανανέωση 23:32) Στο 2-1 το Ρεάλ-Παρί. Ο Ραμπιό στο 33′ με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε στο σκορ για την Παρί, αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο με πέναλτι στο 45′ και με… γονατιά στο 83′ έκανε την ανατροπή για την Ρεάλ. Στο 86′ ο Μαρσέλο πέτυχε το 3-1 για τους Ισπανούς

[Ανανέωση 22:35] Στο 1-1 το Ρεάλ-Παρί – Γκολ στο 45′ από πέναλτι για τον Ρονάλντο

45′ – ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ! – Ο Ρονάλντο αναλαμβάνει την εκτέλεση και με δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία νίκησε τον Αρεολά (που για λίγο δεν βρήκε την μπάλα)!

Ο Κρόος επιχείρησε να μπει από αριστερά στην περιοχή και έπειτα από άτσαλο μαρκάρισμα του Σέσλο έπεσε στην περιοχή.

44′ – ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ!

Ο Μπενζεμά βρέθηκε έξω από την περιοχή και δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Αρεολά να αποκρούσει δύσκολα στη δεξιά του γωνία!

44′: Ευκαιρία για τη Ρεάλ!

Μετά από ωραίο σόλο του Νεϊμάρ και πάσα στον Καβάνι, εκείνος ελίχθηκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά οι αμυντικοί πρόλαβαν να του βάλουν την κόντρα και να στείλουν την μπάλα κόρνερ!

38′: Μεγάλη ευκαιρία για τη Παρί!

Ο Ρονάλντο έκλεψε την μπάλα από δεξιά και σούταρε δυνατά -από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία!

37′: Ευκαιρία για τη Ρεάλ!

Έπειτα από ωραία ενέργεια και σέντρα του Εμπαπέ από δεξιά, ο Καβάνι αφήνει την μπάλα να περάσει και έπειτα από ασταθή απόκρουση του Νάτσο, έρχεται ο Ραμπιό να πλασάρει από κοντά τον Νάβας!

33′ – ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΙ!

Σε αντεπίθεση των Μαδριλένων ο Μαρσέλο βρήκε με υπέροχη παράλληλη μπαλιά τον Ρονάλντο, αλλά εκείνος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Αρεολά (που απέκρουσε με το κεφάλι)!

28′: Τεράστια ευκαιρία για τη Ρεάλ!

26′: Ο Ρονάλντο εκτελεί απευθείας το φάουλ, αλλά βάζει παραπάνω δύναμη απ’ όσο χρειάζεται και στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία.

Τη βλέπει ο Σέλσο για ένα δυνατό μαρκάρισμα έξω από την περιοχή στον Ίσκο (αφότου εκείνος του είχε κλέψει την μπάλα).

25′ – Κίτρινη κάρτα για την Παρί

20′: Έχει ισορροπήσει η Παρί μετά το δυναμικό ξεκίνημα της Ρεάλ και δείχνει να πατάει καλύτερα τώρα στο γήπεδο.

Τη βλέπει ο Νεϊμάρ, που κλώτσησε από πίσω τον Νάτσο σε μια διεκδίκηση της μπάλας.

14′ – Κίτρινη κάρτα για την Παρί

12′: Σε φαρμακερή αντεπίθεση της Παρί, ο Νεϊμάρ γύρισε την μπάλα για τον αμαρκάριστο Καβάνι, αλλά ο Βαράν έκανε σωτήρια προβολή και διέκοψε την πορεία της μπάλας!

Ο Μπερτσίς μπήκε επικίνδυνα από αριστερά στην περιοχή και δοκίμασε ένα διαγώνιο σουτ, που έφυγε έξω από το απέναντι δοκάρι του Νάβας!

7′: Πρώτη καλή φάση για την Παρί!

Ο Κρόος έπιασε φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Αρεολά να πέφτει στη δεξιά γωνία και ν’ αποκρούει δύσκολα! Στη συνέχεια της φάσης οι αμυντικοί της Παρί έδιωξαν άρον-άρον σε κόρνερ (το τρίτο για τη Ρεάλ στα πέντε πρώτα λεπτά)!

5′: Κι άλλη ευκαιρία για τη Ρεάλ!

Έπειτα από μπαλιά του Ίσκο στην πλάτη της άμυνας της Παρί, ο Ρονάλντο έπιασε το βολέ -από δύσκολη γωνία δεξιά μέσα στην περιοχή- και έστειλε την μπάλα έξω από το απέναντι δοκάρι!

3′: Ευκαιρία για τη Ρεάλ!

1′: Έναρξη του αγώνα.


Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην Ιβηρική χερσόνησο για το δεύτερο μέρος των αγώνων για τους “16” του Champions League.

Στην παγωμένη Μαδρίτη για την Ρεάλ το Champions League μοιάζει με κολυμβήθρα του Σιλωάμ, αλλά η Παρί θέλει να σβήσει τον περσινό εφιάλτη που έζησε στην Βαρκελώνη με μια μεγάλη πρόκριση, ενώ στο Ο’ Πόρτο έχουμε την μονομαχία των λιμανιών όπου οι ‘δράκοι” της

Πόρτο υποδέχονται τους “κόκκινους” της Λίβερπουλ.

Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Σεν Ζερμέν

Για την Ρεάλ είναι το… αποκούμπι για να σωθεί μια χρονιά που εξελίσσεται σε εφιάλτη. Για την Παρί είναι η ευκαιρία για να κάνει την υπέρβαση (αλλά και την απόσβεση) σύμφωνα με την τεράστια επένδυση που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες της από το Κατάρ.

Για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους όμως το σημερινό ματς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είναι το καλύτερο ραντεβού που θα μπορούσαν να περιμένουν ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Πάνω στο χορτάρι, της παγωμένης ισπανικής πρωτεύουσας που πλήττεται από κύμα κακοκαιρίας, δεν υπάρχει χώρος για… έρωτες, αν και τα δύο μεγάλα αστέρια των ομάδων έχουν εμπλακεί σε σενάρια που τους θέλουν να αλλάξουν αμοιβαία προορισμούς.

Ο Νεϊμάρ μόλις το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στο Παρίσι με 222 εκατ. ευρώ, αλλά τα ισπανικά ΜΜΕ επιμένουν ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να τον φέρει στην Μαδρίτη (και για να πικάρει την Μπαρτσελόνα), ενώ οι εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις του Ρονάλντο με τους ιδιοκτήτες της Παρί έχουν προκαλέσει πολλά μεταγραφικά σενάρια.

Ο CR7, όπως και όλη η Ρεάλ δεν ήταν στα καλύτερα του, αλλά στα τελευταία 4 ματς μετράει 7 γκολ και δείχνει να… ζεσταίνει τις μηχανές στην προσπάθεια του να οδηγήσει τους «μερένγκες» στο.. three-peat, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ μετά την περσινή 2η συνεχόμενη κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχε σίγουρα την απουσία του Καρβαχάλ με τον Νάτσο να περνά στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Γαλλοαλγερινό να ελπίζει πως η «πρόκληση» της Ευρωπαϊκής επιτυχίας (καθώς πρωτάθλημα και κύπελλο έχουν χαθεί προ πολλού) θα βοηθήσει τους παίκτες του να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Στην Παρί, η αλήθεια είναι ότι στο μυαλό όλων υπάρχει το περσινό κάζο (και πάλι στους «16») από την Μπαρτσελόνα (όταν δέχθηκε τρία γκολ από το 89’ και μετά κι αποκλείστηκε), το οποίο βέβαια όχι μόνο δεν τους απογοήτευσε, αλλά ώθησε τους διοικούντες να κάνουν το ένα μεταγραφικό ρεκόρ μετά το άλλο φέρνοντας στο Παρίσι τον… δήμιο τους Νεϊμάρ και τον Εμπαπέ.

Με το championat να είναι τελειωμένη υπόθεση (είναι στο +12 από την Μονακό) η Παρί θέλει οπωσδήποτε την υπέρβαση στην Ευρώπη κι οι αγώνες με την Ρεάλ είναι η καλύτερη ευκαιρία. Για να ξορκίσει τους περσινούς της δαίμονες και να αποδείξει ότι φέτος είναι ικανή να φτάσουν μέχρι τέλους.

Ο Ουνάι Έμερι (το φοβερό είναι ότι οι Γάλλοι έχουν Ισπανό προπονητή και οι Ισπανοί Γάλλο) δεν θα έχει τον Τιάγκο Μότα, ενώ αμφίβολος είναι ο δεξιός μπακ Κουρζαβά.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ρεάλ: Νάβας, Νάτσο, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Παρί: Αρεολά, Άλβες, Μαρκίνιος, Τιάγο Σίλβα, Μπερτσίτσε, Βεράτι, Ντιαρά, Ραμπιό, Μπαμπέ, Καβάνι, Νεϊμάρ.

Πόρτο-Λίβερπουλ

Είναι ίσως ένα από τα λιγότερο εμπορικά ζευγάρια στη φάση των «16», αλλά στο χορτάρι του «Ντράγκαο» θα παραταχθούν 7 τρόπαια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (δύο έχει η Πόρτο και 5 η Λίβερπουλ).

Οι Πορτογάλοι έχουν προβλήματα καθώς δεν υπολογίζει τους τραυματίες Φελίπε, Ντανίλο κι αμφίβολος είναι ο Αμπουμπακάρ, αλλά παρόλο που η Λίβερπουλ έχει τον τίτλο του φαβορί ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έχει δημιουργήσει μια ομάδα η οποία πολύ δύσκολα χάνει και προφανώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι παραμένει αήττητη στα 24 τελευταία της παιχνίδια…

Από την πλευρά του ο Γιούργκεν Κλοπ δεν θα έχει στη διάθεση του τον τιμωρημένο Εμρέ Τσαν και τον Κλάιν κι ελπίζει πως το δίδυμο των Σαλάχ, Φιρμίνιο θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο καλύπτοντας και τις όποιες γκέλες κάνει η (επιπόλαια) άμυνα του με τον Βαν Ντάικ να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τους «κόκκινους».

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Πόρτο: Ζοσέ Σα, Μάξι Περέιρα, Μαρκάνο, Ρέγες, Τέγες, Ρικάρντο, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Ερέρα, Μπραχίμι, Μαρέγκα, Σοάρες.

Λίβερπουλ: Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τσάμπερλεϊν, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της φάσης των «16»:

13/2

Βασιλεία-Σίτι 0-4

Γιουβέντους-Τότεναμ 2-2

14/2

Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί

Πόρτο-Λίβερπουλ

20/2

Μπάγερν Μονάχου-Μπεσίκτας

Τσέλσι-Μπαρτσελόνα

21/2

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ρόμα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σεβίλλη-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.