ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Προβάδισμα για την Ρεάλ μέσα στο Παρίσι δια χειρός Ρονάλντο! (0-1) (ζωντανή ροή)

Προβάδισμα για την Ρεάλ μέσα στο Παρίσι δια χειρός Ρονάλντο! (0-1) (ζωντανή ροή)

51′ ΓΚΟΟΟΛ για την Ρεάλ! Ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση έρχεται η Ρεάλ μετά το γκολ. Πρέπει να δεχθεί τρία για να πάει στην παράταση το ματς και τέσσερα για να μείνει εκτός!

Φοβερή επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης! Ο Ασένσιο έκανε το κλέψιμο και την ατομική προσπάθεια, στη συνέχεια φοβερή κάθετη στον Λούκας, ο οποίος με άψογη σέντρα βρήκε τον αφύλαχτο Κριστιάνο στο ύψος του δευτέρου δοκαριού, με τον Πορτογάλο να μην έχει πρόβλημα να καρφώσει την μπάλα στα δίχτυα του Αρεολά!

50′ Ευκαιρία για τη Ρεάλ. Ωραία σέντρα του Μαρσέλο, ο Κριστιάνο έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι αλλά η μπάλα πέρασε λίγο όαυτ.

Μικρή διακοπή καθώς οι οπαδοί της Παρί έχουν ανάψει δεκάδες καπνογόνα.

46′ Σέντρα στο δεύτερο μέρος.


Τέλος στο πρώτο ημίχρονο. Παρί και Ρεάλ πάνε στα αποδυτήρια όπως ξεκίνησαν τον αγώνα χωρίς τέρματα (0-0).

Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου, με τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο και να απειλούν.

1 λεπτό ο έξτρα χρόνος.


43′ Ευκαιρία για την Παρί Σεν Ζερμέν! Μετά από εξαιρετική κάθετη του Βεράτι, ο Εμπαπέ πήγε από τα πλάγια στην περιοχή και επέλεξε να κάνει το τελείωμα αντί να γυρίσει την μπάλα στον Καβάνι, με τον Νάβας να διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ.

41′ Καλή στιγμή για την Παρί. Μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Ντι Μαρία έκανε κακό γύρισμα από καλή θέση με τον Νάβας να μπλοκάρει.

39′ Σουτ του Καρβαχάλ, η μπάλα πέρασε άουτ.

38′ Τεράστια ευκαιρία για τη Ρεάλ! Ο Μπενζεμά έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και έκανε το πλασέ απέναντι από τον Αρεολά αλλά ο πορτιέρε της Παρί απομάκρυνε με τα πόδια σε κόρνερ.

32′ Κίτρινη κάρτα στον Κόβατσιτς για φάουλ στον Ντι Μαρία.

Φτάσαμε στο μισάωρο με το 0-0 να παραμένει ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης.


28′ Σέντρα-σουτ του Εμπαπέ, η μπάλα πέρασε άουτ.

26′ Το εκτέλεσε ο Αργεντινός, με την μπάλα να κοντράρει στο τείχος και να φεύγει κόρνερ.

25′ Φάουλ σε καλό σημείο για την Παρί. Ότι πρέπει για τα πόδια του Ντι Μαρία.

Καλύτεροι με την μπάλα στα πόδια οι φιλοξενούμενοι. Κυκλοφορούν σωστά την μπάλα και ψάχνουν με υπομονή το γκολ, με τους γηπεδούχους να δείχνουν μια… βιασύνη και να μην κάνουν καλές επιλογές.

20′ Κίτρινη κάρτα στον Βεράτι για φάουλ στον Κασεμίρο.

18′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ρεάλ! Ο Ασένσιο έκανε το γύρισμα, ο Μπενζεμά το σουτ στην κίνηση αλλά ο Αρεόλα έδιωξε ενστικτωδώς.

Πολύ καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα, σε αυτό βοηθάει και ότι οι παίκτες των δύο ομάδων δεν κάνουν πολλά φάουλ.


12′ Ταχύτατη αντεπίθεση για τη Ρεάλ, ο Κριστιάνο έσπασε στον Μπενζεμά, το σουτ του οποίου κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

11′ Κόρνερ τώρα για την Παρί, το πρώτο των γηπεδούχων στο ματς. Και αυτό περνάει ανεκμετάλλευτο.

10′ Σέντρα του Ασένσιο που κοντράρει και καταλήγει στην αγκαλιά του Αρεολά.

8′ Πρώτο κόρνερ στο ματς, είναι για τη Ρεάλ. Περνάει ανεκμετάλλευτο.

Έχει μπει πιο δυνατά η Παρί και ψάχνει ένα γρήγορο γκολ, με την Ρεάλ να αμύνεται υποδειγματικά.

1′ Σέντρα στην αναμέτρηση!


Αντίστροφη μέτρηση για τα 2 πρώτα εισιτήρια για τους «8» του Champions League θα βρουν κάτοχο σήμερα με τα βλέμματα όλων να είναι φυσικά στην τιτανομαχία Παρί-Ρεάλ όπου οι γηπεδούχοι καλούνται να ανατρέψουν τα προγνωστικά, ενώ στο Λίβερπουλ η τοπική ομάδα έχοντας διαλύσει με 5-0 εκτός έδρας την Πόρτο, αναμένεται να κάνει μια καλή προπόνηση.

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Μαδρίτης

Δεν έφτανε στην Παρί το σοκ της ανατροπής στον πρώτο αγώνα (προηγήθηκε 0-1, αλλά τελικά έχασε με 3-1 με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο) ήρθε κι ο τραυματισμός του Νεϊμάρ (τρεις μήνες εκτός) για να δώσει ένα ακόμη πιο ισχυρό πλήγμα στην ομάδα του Ουνάι Έμερι, η οποία καλείται σήμερα να αποδείξει ότι πέρα από λεφτά έχει και χαρακτήρα.

Μόνο που απέναντι της δεν είναι απλά μια καλή ομάδα, αλλά η πολυνίκης του θεσμού και κάτοχος του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία έχει απομείνει βς μοναδικός στόχος το Champions League.

Για την Παρί αυτό που συμβαίνει είναι ένα σοκαριστικό déjà vu καθώς πέρσι στους «16» είχε νικήσει με 4-0 εντός έδρας την Μπαρτσελόνα και κατάφερε τελικά να δεχθεί τρία γκολ από το 88’ έως το 95’ και να αποκλειστεί. Τώρα όμως καλείται αυτή να κάνει την ανατροπή, μη έχοντας στη διάθεση της τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του κόσμου.

Όλα δείχνουν ότι ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Άνχελ Ντι Μαρία θα πάρει τη θέση του Νεϊμάρ, ενώ στους Μαδριλένους αμφίβολοι παραμένουν οι Κρόος, Μόντριτς οι οποίοι είναι στην αποστολή.

Η Παρί διεκδικεί την 5η της παρουσία στα προημιτελικά του Champions League (δεν έχει φτάσει πιο μακριά, παρά μόνο στο Κύπελλο πρωταθλητριών το 1995), ενώ για την Ρεάλ αν τα καταφέρει θα είναι η 35η της συνολικά (!) και 7η συνεχόμενη.

Οι πιθανές 11άδες

Παρί: Αρεολά, Ντάνι Άλβες, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Κουρζάβα, Βεράτι, Τιάγκο Μότα / Ντιαρά, Ραμπιό, Μπαπέ, Καβάνι, Ντι Μαρία

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κόβασιτς, Ίσκο, Μπέιλ, Μπενζεμά, Ρονάλντο

Λίβερπουλ – Πόρτο

Με το πρώτο παιχνίδι να έχει λήξει 5-0 υπέρ της Λίβερπουλ (στην πιο βαριά εντός έδρας ευρωπαϊκή ήττα της Πόρτο) ο αγώνας δεν παρουσιάσει κανένα ενδιαφέρον με τον Γιούργκελν Κλοπ όμως να δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν έχει διάθεση για δοκιμές κι ότι προτίθεται να παρατάξει την κανονική του ενδεκάδα.

Θέμα πρόκρισης δεν τίθεται και το ερώτημα είναι αν η Λίβερπουλ και σήμερα το βράδυ συνεχίσει να βρίσκει τόσο εύκολα το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα καθώς σε 7 αγώνες έχει πετύχει 28 γκολ…

Οι πιθανές 11άδες

Λίβερπουλ: Κάριους, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Μορένο, Τσάμπερλεϊν, Χέντερσον, Μίλνερ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ

Πόρτο: Κασίγιας, Μάξι Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Ντιόγκο Νταλότ, Ερέρα, Οτάβιο, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Κορόνα, Αμπουμπακάρ, Μπραχίμι

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων στους «16» και τα σκορ των πρώτων αγώνων:

Τρίτη 6/3

Λίβερπουλ – Πόρτο]

Παρί Σεν-Ζερμέν – Ρεάλ 1-3

Τετάρτη 7/3

Τότεναμ – Γιουβέντους 2-2]

Μάντσεστερ Σίτι – Βασιλεία 4-0

Τρίτη 13/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεβίλλη 0-0

Ρόμα – Σαχτάρ 1-2

Τετάρτη 14/3

Μπεσίκτας – Μπάγερν 0-5

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπαρτσελόνα – Τσέλσι 1-1

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.