ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο ρόλος της «πυραμίδας» στη συγκρότηση των πινάκων διαιτησίας

Ο ρόλος της «πυραμίδας» στη συγκρότηση των πινάκων διαιτησίας

Τρία χρόνια μετά τις έρευνες της ποινικής Δικαιοσύνης για την συγκρότηση των πινάκων διαιτησίας της ΕΠΟ την περίοδο 2012 – 2013, που οδήγησαν συνδυαζόμενες με την υπόθεση της έκρηξης στο αρτοποιείο του πρώην διαιτητή και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κωνσταντινέα, στις κακουργηματικές διώξεις 36 φυσικών προσώπων  στο πλαίσιο της υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης», η νεοσύστατη Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ασχολείται με τη συγκρότηση των φετινών πινάκων με αφορμή την «υπόθεση της πυραμίδας».

Η διαφορά είναι ότι σε αντίθεση με την παραπάνω υπόθεση στην οποία, κατά τη φάση της προκαταρκτικής έρευνας, τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ δεν ασχολήθηκαν, στην περίπτωση της επονομαζόμενης «πυραμίδας» στη διαιτησία, με πρωτοβουλία του πρώην «ποδοσφαιρικού εισαγγελέα», Κ. Πετρόπουλου, η υπόθεση διερευνάται πλέον σε προκαταρκτικό στάδιο από τη δικαστικό και μέλος της νεοσύστατης Επιτροπής Δεοντολογίας, Στέλλα Δραγατσίκη.

Ο τέως «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας»  άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ΕΠΣ Άρτας και του προέδρου της Ένωσης, Θανάση Τρομπούκη, λόγω των καταγγελιών και των αποκαλύψεων που έκανε για την «πυραμίδα» στην ελληνική διαιτησία με σκοπό να τιμωρηθεί για δυσφήμιση του αθλήματος, όμως όταν ο Θ. Τρομπούκης πήγε για να απολογηθεί, φέρεται να κατέθεσε στοιχεία που στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον προς άλλες κατευθύνσεις.

Ο Θ. Τρομπούκης ανέφερε ότι οι Μαζαράκος (παρατηρητής Super League μέχρι τον Αύγουστο) και Κουτσιαύτης (διαιτητής Super League μέχρι τον Αύγουστο) που ανήκουν στην Ένωσή του, τέθηκαν εκτός πινάκων χωρίς ο ίδιος να λάβει κάποια εξήγηση. Παραδέχτηκε δε ότι ένας εκ των δύο είχε συμμετοχή ως ένα σημείο στην «πυραμίδα» και ο άλλος «κλήθηκε να πάει σε ραντεβού αλλά δεν πήγε». Υποστήριξε, παράλληλα, ότι θα παρουσιάσει την εταιρεία στην οποία κατατέθηκαν χρήματα και θα πει ονόματα στις Αρχές γι’ αυτούς που «ενοχλούσαν τα παιδιά συνεχώς» και επισήμανε ότι τον έναν εκ των δύο προαναφερθέντων τον έκοψαν γι’ αυτό τον λόγο από την διαιτησία και ότι ενδεχομένως να τον έκοψε μέλος της ΚΕΔ! 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ίδια επιτροπή (Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ) κλήθηκε και κατέθεσε ο παρατηρητής διαιτησίας Ηλίας Μαζαράκος ο οποίος φέρεται να αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο διακινούνταν οι οικονομικές συναλλαγές στην «πυραμίδα» και πώς ο ίδιος βρέθηκε εκτός πινάκων. Μάλιστα φέρεται να παρουσίασε e-mail σχετικά με εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ, στο οποίο εμφανίζεται ως αποστολέας  εκπαιδευτής διαιτησίας!!. Σε ποινικό επίπεδο την υπόθεση ερευνά για το αδίκημα της εκβίασης ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.