Διαιτητής δωροδόκησε διαιτητή και πλέον θα σφυρίζει… σπίτι του

Διαιτητής δωροδόκησε διαιτητή και πλέον θα σφυρίζει… σπίτι του

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (AFC) επέβαλε δια βίου αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο στον διαιτητή, Μουρταζόεφ Πάρβιζ για απόπειρα χειραγώγησης αγώνα.

Ο διαιτητής από το Τατζικιστάν κρίθηκε ένοχος για απόπειρα δωροδοκίας του διαιτητή της αναμέτρησης Μαλδίβες-Τατζικιστάν για το Ασιατικό Κύπελλο U-19, καθώς ο εν λόγω ρέφερι κατήγγειλε στα αρμόδια όργανα την συγκεκριμένη ενέργεια.

Εκτός από τον Πάρβιζ, η Επιτροπή απέβαλε από τον χώρο του ποδοσφαίρου τέσσερις παίκτες από το Νεπάλ (Μπικάς Σιν Τσέτρι, Σαντίπ Ράι, Ριτές Θάπα, Σαγκάρ Θάπα) και στον προπονητή Ανγιάν, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για παραβίαση των άρθρων 62 και 69 του Πειθαρχικού Κώδικα της AFC σε σχέση με διάφορους φιλικούς αγώνες ομάδων για την περίοδο 2008-2012.

Οι συγκεκριμένες ποινές βασίζονται σε ένα μακροχρόνιο πλάνο της Ασιατικής Συνομοσπονδίας σε συνεργασία με την Sportradar, το Εγκληματολογικό Τμήμα της Αστυνομίας του Νεπάλ και της μονάδας ακεραιότητας της UEFA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, η AFC παρακολουθεί όλες τις διοργανώσεις που διεξάγονται υπό την αιγίδα της με στόχο την εξάλειψη της χειραγώγησης αγώνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.