ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Τσακίζει κόκαλα» η επιστολή διαιτητών σε Κοντονή, Βασιλακόπουλο κατά ΟΔΚΕ!

«Τσακίζει κόκαλα» η επιστολή διαιτητών σε Κοντονή, Βασιλακόπουλο κατά ΟΔΚΕ!

Επιστολή – «βόμβα» απόστειλαν οι τρεις μεγαλύτεροι σύνδεσμοι διαιτητών της χώρας, της Αττικής, της Αχαΐας – Ηλείας και της Μαγνησίας, στον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο και η οποία κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή! 

Αναφέρονται σε εκδικητική συμπεριφορά, σε ποινικοποίηση κάθε φωνή έκφρασης, σε «στρουθοκαμηλισμό», σε κατασυκοφάντηση των φορέων, ακόμα και για παράτυπες ενέργειες. Εν κατακλείδι, αναφέρουν ότι η «Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης όσο και Εσείς προσωπικά αποτελείται την εγγύηση και την ασφάλεια στις συνειδήσεις όλων των Διαιτητών».   

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

Κύριε πρόεδρε

Ως εκπρόσωποι των Συνδέσμων που έχουμε την τιμή να τους εκπροσωπούμε θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος της διαιτησίας από τις ενέργειες του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ.

Το σημερινό Δ.Σ. της ΟΔΚΕ έχει εδώ και ένα (1) χρόνο έχει ποινικοποιήσει   κάθε φωνή διαφωνίας και κάθε φωνή κριτικής.

Πριν ένα χρόνο περίπου στις συνειδήσεις αρκετών προέδρων Συνδέσμων είχε καλλιεργηθεί η πεποίθηση ότι το Δ.Σ. της ΟΔΚΕ δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των διαιτητών και της Ελληνικής Διαιτησίας, αλλά προσωπικές φιλοδοξίες των μελών της.

Έγιναν προσπάθειες μέσα από επιστολές από Συνδέσμους προς την ΟΔΚΕ για να της επιστήσει την προσοχή για αλλαγή πορείας της πολιτικής της. Δυστυχώς όμως «φωνή εν τι ερήμου». Το μόνο πράγμα που την ενδιέφερε ήταν η παρέμβαση στα Δ.Σ. των Συνδέσμων ώστε να διασφαλίσει την ύπαρξη της αλλά και την επανεκλογή της στις επερχόμενες εκλογές του 2016. 

Τα ιδρυτικά μέλη της ΟΔΚΕ αρχές Μαρτίου του 2015 πήραν μια πρωτοβουλία ώστε να συναντηθούν οι Σύνδεσμοι για να συζητήσουν τις καταγγελίες για παρέμβαση στα εσωτερικά των Συνδέσμων αλλά και το πώς θα αντιμετωπιστεί τo συγκεκριμένο πρόβλημα. 

Αποφασίστηκε να ζητηθεί μια έκτακτη Γ.Σ. της ΟΔΚΕ ώστε με καλόπιστη κριτική και ειλικρινή διάλογο να καταφέρουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα και να επιφέρουμε την ηρεμία στο χώρο μας. Το συγκεκριμένο εγχείρημα υποστηρίχτηκε από 19 Συνδέσμους. Αντί όμως το Δ.Σ. της ΟΔΚΕ να καλέσει άμεσα Γ.Σ. για να ακουστούν και να συζητηθούν τα προβλήματα της διαιτησίας όχι μόνο μέσω δημοσιευμάτων και επιστολών άρχισε να λοιδορεί και να συκοφαντεί Προέδρους Συνδέσμων αλλά έφτασε στο σημείο να μηνύει και πρόεδρο Συνδέσμου για τις απόψεις που ήθελε να πει στην επερχόμενη Γ.Σ. η οποία και δεν έγινε ποτέ.

Το κατρακύλισμα του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ συνεχίστηκε με την εκδικητική συμπεριφορά του που παρατύπως δεν συμπεριέλαβε στους πίνακες των εν ενεργεία διαιτητών που σας απόστειλε αρχές Σεπτεμβρίου τριών  Προέδρων και ενός Γεν. Γραμματέα Συνδέσμου, όλοι διαιτητές Α1 και με αξιόλογη πορεία.

Το αποκορύφωμα όλων ήταν η επιστολή και η μετέπειτα καταγγελία του Προέδρου της ΟΔΚΕ κ. Καφφέ Ηλία στον Αθλητικό Εισαγγελέα που χαρακτήρισε την ΕΟΚ, ΚΕΔ/ΕΟΚ και κάποιους Προέδρους ως «εγκληματική οργάνωση». Μία μέρα νωρίτερα όμως στα γραφεία της «εγκληματικής οργάνωσης» παρουσία της ΚΕΔ/ΕΟΚ συζητούσε για την υπογραφή «συμβολαίων» που θα του εξασφάλιζε την παραμονή του στο προεδρικό θώκο.

Στην Ετήσια Γ.Σ. της ΟΔΚΕ 31 Οκτωβρίου 2015 για πρώτη φορά στην ιστορία της καταψηφίστηκε με συντριπτικά ποσοστά τόσο ο Διοικητικός όσο και Οικονομικός Απολογισμός του 2015 καθώς και ο Προϋπολογισμός για το έτος 2016. 

Δυστυχώς και πάλι καμία ευθιξία από κανέναν από το Δ.Σ. της  ΟΔΚΕ.

Με έγγραφο άμεσα 20 Σύνδεσμοι (από τους 26) ζητήσαμε την πραγματοποίηση Έκτακτης Γ.Σ. με θέμα την πρόταση μομφής κατά του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ η οποία όρισε την συγκεκριμένη Γ.Σ. στις 20-12-15 στην πόλη της Λάρισας.

Και στους 20 Συνδέσμους πραγματοποιήθηκαν έκτακτες Γ.Σ. για να ενημερωθούν όλοι οι Διαιτητές για τα τεκταινόμενα και η απόφαση να είναι συλλογική.  Στους 20 μεγαλύτερους (αριθμητικά) Συνδέσμους της χώρας που εκπροσωπούν πάνω από το 97% των Ενεργών Διαιτητών όλες οι Γ.Σ. αποφάσισαν ομόφωνα να τα στηρίξουν την Πρόταση Μομφής.

Δυστυχώς όμως το θέατρο του παραλόγου από την ΟΔΚΕ δεν τελειώνει πουθενά. Τέσσερεις  μέρες πριν την Γ.Σ. και ενώ όλοι οι Σύνδεσμοι ήταν έτοιμοι να μεταβούν στην πόλη της Λάρισας με τους νησιωτικούς Συνδέσμους να έχουν υποβληθεί σε οικονομική αφαίμαξη αλλά και όλους του Εκπροσώπους να έχουν προγραμματίσει την παρουσία τους και την διαμονή τους, το Δ.Σ. της ΟΔΚΕ με επιστολή του αναβάλει την Γ.Σ. για λόγους που καν δεν είναι άξιοι λόγου για να τους αναφέρουμε στην επιστολή μας. 

Με την Δύναμη των Γ.Σ. των Συνδέσμων μας, τη Δύναμη του Δίκαιου και του Ηθικού, την Δύναμη της προάσπισης της Αξιοπρέπειας του Έλληνα Διαιτητή μεταβήκαμε στην πόλη της Λάρισας οι Εκπρόσωποι των 20 Συνδέσμων και πραγματοποιήσαμε την Γ.Σ. και με ομόφωνη απόφαση έγινε δεκτή η πρόταση μομφής κατά του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ.

Κύριε Πρόεδρε.

Τόσο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης όσο και Εσείς προσωπικά αποτελείται την εγγύηση και την ασφάλεια στις συνειδήσεις όλων των Διαιτητών. 

Ξέρουμε όλοι μας ότι σαν Διαιτητές του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης έχουμε το προνόμιο της Ομοσπονδίας μας κάτι το οποίο δεν έχουν άλλα αθλήματα της χώρας μας. 

Ξέρουμε όλοι ότι αυτό το προνόμιο το έχουμε κάτω από την «ανοχή» και την «στήριξη» σας. 

Όλοι μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι σύντομα θα προσπεράσουμε αυτόν το σκόπελο και θα συνεχίσουμε μπροστά, με νέα πρόσωπα στο Δ.Σ. της ΟΔΚΕ ώστε να αποκαταστήσουμε την Αξιοπιστία της  και την συνεργασία με την ΕΟΚ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι νιώθουμε περήφανοι που ως Διαιτητές ανήκουμε στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έστω και αν κατηγορούμαστε και εμείς ως Μέλη «εγκληματικής οργάνωσης»  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.