ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η “Μασσαλιώτιδα” θα παιχτεί στην Αγγλία πριν από κάθε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ το Σαββατοκύριακο

Η “Μασσαλιώτιδα” θα παιχτεί στην Αγγλία πριν από κάθε αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ το Σαββατοκύριακο

Η τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, αλλάζει (και) την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Τίποτα πλέον δεν είναι ίδιο, καθώς απ’ την μία πλευρά ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και απ’ την άλλη προάγεται η αλληλεγγύη μεταξύ των φιλάθλων.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας, η «Μασσαλιώτιδα» θα ακουστεί στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ πριν από κάθε παιχνίδι το Σαββατοκύριακο. Η απόφαση που έλαβε η διοργανώτρια του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας στην Αγγλία, αποτελεί ένδειξη σεβασμού απέναντι στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης και συμπαράστασης προς το γαλλικό λαό. 

Μετά τις συγκλονιστικές στιγμές που καταγράφηκαν στο φιλικό της περασμένης Τρίτης ανάμεσα στην Αγγλία και τη Γαλλία στο Γουέμπλεϊ, οι Άγγλοι εκφράζουν και πάλι την συμπαράσταση τους, ενώ πέρα απ’ την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Γαλλίας θα τηρηθεί και σιγή ενός λεπτού πριν από τη σέντρα, πράγμα που θα γίνει σε αρκετά ευρωπαϊκά γήπεδα. 

Στην Ισπανία οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης αν και προετοίμαζαν αρκετές εβδομάδες το κορεό για το ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα, αποφάσισαν αυτό να μη γίνει τελικά, έπειτα από τα όσα δεινά βίωσε το Παρίσι…  

Ο πυρήνας των ένθερμων υποστηρικτών της «βασίλισσας», αν και είχε δουλέψει στο κορεό που θα «σκέπαζε» τις εξέδρες του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το απόγευμα του Σαββάτου λίγο πριν την έναρξη του clasico κόντρα στη Μπαρτσελόνα, αποφάσισε τελικά να το ακυρώσει, προκειμένου να τηρηθεί το ενός λεπτού σιγή και να σταλεί το μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης προς τους Γάλλους.

Όσον αφορά τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται σε ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις σε όλη την Ευρώπη, είναι χαρακτηριστικό πως στο πλαίσιο της επιχείρησης που στήνεται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα Λίβερπουλ – Μπορντό για το Γιουρόπα Λιγκ, αστυνομικοί με πολιτικά που δεν θα κινούν υποψίες θα κυκλοφορούν στους δρόμους γύρω από το «Άνφιλντ» από το πρωί της προσεχούς Πέμπτης, ώστε να εντοπίσουν τυχόν οπαδούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κινδύνους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ, γνωρίζοντας ότι θα φτάσουν στην πόλη αρκετοί Γάλλοι οπαδοί και έχοντας θορυβηθεί από τα τρομακτικά γεγονότα του Παρισιού, στήνει επιχείρηση ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και να διαφυλαχθεί η ασφάλεια όλων όσων θα βρεθούν στο γήπεδο. Επιπλέον, ήδη έχει δοθεί εντολή για πιο αυστηρούς και λεπτομερείς ελέγχους στο αεροδρόμιο «Jonh Lennon» του Λίβερπουλ, τις ημέρες που θα προηγηθούν του αγώνα των «κόκκινων». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.