ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ο Κακά στην κορυφή με τις μεγαλύτερες ετήσιες απολαβές στις ΗΠΑ

Ο Κακά στην κορυφή με τις μεγαλύτερες ετήσιες απολαβές στις ΗΠΑ

Tη λίστα με τους 20 ποδοσφαιριστές που έχουν τις καλύτερες αποδοχές, στα πρωταθλήματα Βόρειας, Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής δημοσίευσε το περιοδικό Forbes. Με την ποδοσφαιρική «άνοιξη» που επικρατεί στις ΗΠΑ, την πλουσιότερη αγορά του πλανήτη, το πρωτάθλημα MLS έχει γίνει πολύ ελκυστικό για τους παίκτες, με τις ομάδες να μην «τσιγκουνεύονται» τα χρήματα στην προσπάθεια να εντάξουν στο δυναμικό τους σπουδαίους και κυρίως διάσημους ποδοσφαιριστές. Οπότε είναι λογικό οι περισσότερες θέσεις στη λίστα να αφορούν συμβόλαια αμερικανικών ομάδων.

Ωστόσο, τόσο στο Μεξικό όσο και τη Βραζιλία, όπου το ποδόσφαιρο για εκατομμύρια ανθρώπους θεωρείται μίας μορφής θρησκεία, υπάρχουν κλαμπ (που ανήκουν σε μεγιστάνες) τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πολύ καλές απολαβές στα μεγάλα αστέρια τους.

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα με τις απολαβές να αφορούν ένα χρόνο συμβολαίου

1. Κακά -Βραζιλιάνος – Ορλάντο Σίτι – MLS – 7,16 εκατ. δολ

Το γεγονός ότι η νεοϊδρυθείσα ομάδα του Ορλάντο εδρεύει στη Φλόριντα, με την πλούσια αγορά και το ιδανικό κλίμα, αλλά και το ότι ο μεγαλομέτοχός της είναι Βραζιλιάνος, έπαιξαν το ρόλο τους για να αποφασίσει ο σπουδαίος Κακά να πάρει μετεγγραφή για την ομάδα. Ακόμα μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε φυσικά το ηγεμονικό συμβόλαιο των 7 εκατ. δολ, που τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη πέρα από τον Ατλαντικό.

2. Σεμπάστιαν Τζοβίνκο – Ιταλός – Τορόντο FC- MLS- 7,11 εκατ. δολ. 

Ο ταλαντούχος επιθετικός μέσος προοριζόταν για νέος ηγέτης της Γιουβέντους, από την ακαδημία της οποίας προέρχεται, αλλά ποτέ τελικά δεν κατάφερε να παίξει με επιτυχία αυτό το ρόλο. Ωστόσο, ο θεαματικό τρόπος παιχνιδιού του τον έκανε ελκυστικό για την ομάδα του Τορόντο, της οποίας η ιδιοκτήτρια εταιρεία (Maple Leaf Sports & Entertainment) δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει αδρά.

3. Μάικλ Μπράντλεϊ – Αμερικανός – Τορόντο FC – MLS – 6,5 εκατ. δολ.

Ο διεθνής μέσος είχε ξεχωρίσει από μικρός για το ταλέντο του για αυτό και βρέθηκε στην Ευρώπη πριν ακόμα γίνει 20 ετών. Για οκτώ σεζόν αγωνίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία σε Ολλανδία, Γερμανία και Ιταλία, με τελευταία του ομάδα να ήταν η Ρόμα. Η προαναφερθείσα ιδιοκτήτρια της ομάδας του Τορόντο, ήθελε να δείξει τη δύναμή της επαναπατρίζοντας τον ίσως κορυφαίο παίκτη της χώρας και για να το πετύχει ξόδεψε πολλά χρήματα.

4. Στίβεν Τζέραρντ – Άγγλος – Λ.Α. Γκάλαξι – MLS -6,33 εκατ. δολ. 

Ύστερα από 17 χρόνια με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ο παίκτης θρύλος της αγγλικής ομάδας και της εθνικής Αγγλίας αποφάσισε να αφήσει τους «Κόκκινους». Τα χρήματα των Γκάλαξι, το Λος Άντζελες, και ίσως και η συμβουλή του Ντέιβιντ Μπέκαμ τον έφεραν στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ.

5. Φρανκ Λάμπαρντ – Νιου Γιορκ Σίτι – MLS – 6 εκατ. δολ. 

Ακόμα μία εμβληματική προσωπικότητα από τον κόσμο της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ πήρε την απόφαση να «πηδήξει» τον Ατλαντικό και να βρεθεί στη Νέα Υόρκη για να αγωνιστεί στην ομάδα που πρόσφατα δημιούργησαν οι Άραβες που ελέγχουν και τη Μάντσεστερ Σίτι.

6. Νταβίντ Βίγγια – Ισπανός – Νιου Γιορκ Σίτι – MLS – 5,61 εκατ. δολ. 

Η παρουσία του σε Βαλένθια, Μπαρτσελόνα και εθνική Ισπανίας τον οδήγησαν στο να θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών στον κόσμο. Μετά από μία σεζόν στην Ατλέτικο αποφάσισε να αλλάξει παραστάσεις και έγινε η πρώτη μεγάλη μετεγγραφή της ομάδας της Νέας Υόρκης.

7. Τζόσι Άλτιντορ -Αμερικανός – Τορόντο FC – MLS – 4,75 εκατ. δολ. 

Στην αρχή της καριέρας του θεωρήθηκε ως ένα ακατέργαστο ταλέντο που ερχόμενο στην Ευρώπη θα μεταμορφωνόταν σε έναν υπερπλήρη επιθετικό. Μετά από 7 σεζόν σε έξι ομάδες, φάνηκε πως δύσκολα θα έφτανε στο υψηλότερο επίπεδο. Έτσι προτίμησε να πάρει αρκετά χρήματα για να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ακόμα ένας παίκτης που ανήκει στην «ανοιχτοχέρα» Τορόντο FC.

8. Κλιντ Ντέμπσι – Αμερικανός – Σιάτλ Σάουντερς – MLS -4,6 εκατ. δολ. 

Πρόκειται για έναν εκ των δημοφιλέστερων Αμερικανών ποδοσφαιριστών, έχοντας διατελέσει και αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας. Οι χορηγοί βρίσκονται συνεχώς στο κατόπι του, κάτι που σημαίνει πως όποια ομάδα τον έχει στις τάξεις της θα δει σημαντική αύξηση στα εμπορικά της έσοδα. Σημαίνει πως θα πρέπει να τον καλοπληρώσει, όπως και έκαναν οι Σιάτλ Σάουντερς.

9. Ρόμπι Κιν – Ιρλανδός – Λ.Α. Γκάλαξι – MLS – 4,5 εκατ. ευρώ

Ο πολύ καλός Ιρλανδός στράικερ ήταν από τους πρώτους που αποφάσισαν να αφήσουν την Αγγλία για το αμερικανικό πρωτάθλημα. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά μάλλον θα αισθάνεται πολύ ικανοποιημένος από αυτή την κίνηση. Έχει αγωνιστεί 141 φορές και έχει πετύχει 94 γκολ, έχοντας, παράλληλα, κατακτήσει τίτλους σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Επιπροσθέτως, έχει γίνει πλουσιότερος και κατά αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

10. Αντρέ Ζινιάκ – Γάλλος – Τίγκρες – Λίγκα Μέξικο – 4,2 εκατ. δολ. 

Η μετακίνησή του στο Μεξικό για χάρη της Τίγκρες ήταν μία πολύ μεγάλη έκπληξη για όλο το ποδοσφαιρικό στερέωμα, αφού είναι σπάνιες οι περιπτώσεις των Ευρωπαίων που άφησαν την «Γηραιά Ήπειρο» για τη Λατινική Αμερική. Τα 4,2 εκατ. δολ. που θα πάρει από τη μεξικανική ομάδα (μεγαλύτερο συμβόλαια στην ιστορία της χώρας) τον έπεισαν να κάνει το μεγάλο βήμα.

Συνοπτικά η κατάταξη στις θέσεις 11-20

11. Τζιοβάνι Ντος Σάντος – Μεξικανός – Λ.Α. Γκάλαξι – MLS – 4,1 εκατ. δολ.

12. Τζερμέιν Τζόουνς – Αμερικανός – Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς – MLS -3,05 εκατ. δολ. 

13. Ομπαφέμι Μάρτινς – Νιγηριανός – Σιάτλ Σάουντερς – MLS – 3 εκατ. δολ. 

14. Φρεντ – Βραζιλιάνος – Φλουμινένσε – Μπραζιλεϊράο – 2,7 εκατ. δολ. 

15. Ορίμπε Περάλτα – Μεξικανός – Αμέρικα – Νιου Γιορκ Σίτι – MLS – 2,5 εκατ. δολ.

16. Αλεξάντερ Πάτο -Βραζιλιάνος – Σάο Πάολο – Μπραζιλεϊράο – 2,4 εκατ. δολ. 

17. Aντρέα Πίρλο – Ιταλός – Νιου Γιορκ Σίτι – MLS – 2,31 εκατ. δολ. 

18. Ντάρβιν Κιντέρο – Κολομβιανός – Αμέρικα – Λίγκα Μέξικο – 1,8 εκατ. δολ. 

19. Λουίς Φαμπιάνο – Βραζιλιάνος – Σάο Πάολο – Μπραζιλεϊράο – 1,6 εκατ. δολ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

20. Έμερσον Σικ – Βραζιλιάνος – Φλαμένγκο – Μπραζιλεϊράο – 1,58 εκατ. δολ.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.