ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Το Μεξικό «πέταξε» εκτός διοργάνωσης την Ρωσία με 2-1

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Το Μεξικό «πέταξε» εκτός διοργάνωσης την Ρωσία με 2-1

Από τον… καναπέ θα δει το υπόλοιπο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών η Ρωσία. Οι οικοδεσπότες στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων ηττήθηκαν με 2-1 από το Μεξικό και αποκλείστηκε. Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Χουάν Κάρλος Οσόριο συνεχίζει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο του άλλου ομίλου (Χιλή ή Γερμανία)!

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το Μεξικό ήταν αυτό που απείλησε πρώτο μόλις στο 5’ αλλά ο Ακινφέεφ μπλόκαρε το σουτ του Λοθάνο, με τους Ρώσους να ζητάνε πέναλτι στην αμέσως επόμενη φάση αλλά τον διαιτητή να δείχνει «παίζετε» σε πτώση του Ζιρκόφ. Οι οικοδεσπότες απείλησαν πρώτη φορά στο 12’ αλλά το σουτ του Ζιρκόφ πέρασε λίγο άουτ και επτά λεπτά αργότερα διαμαρτυρήθηκαν ξανά για πέναλτι αλλά ο διαιτητής αφού είδε το instant replay αποφάσισε πως δεν υπήρξε παράβαση!

Με τη συμπλήρωση 25 λεπτών δε, η Ρωσία έφτασε στο γκολ! Σε μια φάση διαρκείας και αφού ο Σμολόφ σημάδεψε το δεξί δοκάρι, η μπάλα έφτασε εν τέλει στα πόδια του Σαμέντοφ που μέσα από την περιοχή έκανε ωραίο πλασέ, γράφοντας το 1-0! Ωστόσο, η χαρά τους κράτησε για μόλις πέντε λεπτά καθώς ο Αραούχο με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Ακινφέεφ ισοφαρίζοντας σε 1-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου!

Ο βαθμός της ισοπαλίας δεν έφτανε στην Ρωσία, η οποία προκρινόταν μόνο με νίκη! Μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, έκανε μια-δύο υποψίες ευκαιρίας αλλά δεν απείλησε σοβαρά. Και στο 52ο λεπτό είδε τις ελπίδες της να ψαλιδίζονται! Μετά από απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα του Μεξικού, αυτή έφτασε στην αντίπαλη περιοχή, ο Ακινφέεφ βγήκε και προσπάθησε να διώξει αλλά έκανε τραγική εκτίμηση με τον Λοθάνο να τσιμπάει την μπάλα με το κεφάλι και να γράφει το 2-1!

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Ρώσοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 68ο λεπτό λόγω αποβολής του Ζιρκόφ και είδαν να μπαίνει «ταφόπλακα» στις ελπίδες τους! Στα εναπομείναντα λεπτά δεν συνέβη κάτι το ιδιαίτερο, με τους Μεξικανούς να κρατάνε για πλάκα το προβάδισμά τους και να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα ημιτελικά.

ΜΕΞΙΚΟ: Οτσόα, Αραούχο, Ντιέγκο Ρέγες (39′ Ρικάρντο Ρέγες), Έκτορ Μορένο, Λαγιούν, Έκτορ Ερέρα, Ζόναταν ντος Σάντος, Γκουαρδάδο (70′ Αλανίς), Βέλα (46′ Ακίνο), Λοσάνο, Χαβιέρ Ερνάντες.

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Βάσιν, Τζικίγια, Κουντριασόβ, Ερόχιν (70′ Σμολνίκοβ), Γκλουσακόβ, Σαμέντοβ, Μπουχάροβ (64′ Πόλοζ), Γκολοβίν, Ζιρκόβ, Σμόλοβ (78′ Κανουνικόβ).
*κόκκινη 68′ Ζιρκόβ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.