ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Με εμφατικό τρόπο σφράγισε η Πορτογαλία την πρόκρισή της στα ημιτελικά

Κύπελλο Συνομοσπονδιών: Με εμφατικό τρόπο σφράγισε η Πορτογαλία την πρόκρισή της στα ημιτελικά

Με εμφατικό τρόπο σφράγισε η Πορτογαλία την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε 4-0 της Νέας Ζηλανδίας και με αυτόν τον τρόπο πέρασε στην επόμενη φάση με επτά πόντους.

Ο Ρονάλντο έδειξε τον δρόμο προς τη νίκη, ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι (που κέρδισε ο Ντανίλο) στο 33’ και πλέον κυνηγάει να πιάσει τον Πελέ στους κορυφαίους σκόρερ των εθνικών ομάδων. Στο 38’ ο Μπερνάντο Σίλβα ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, ο Αντρέ Σίλβα έκανε το 3-0 στο 80’ και ο Νάνι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 90’ +1’.

Τις 100 συμμετοχές με την εθνική του ομάδα έφθασε ο Μουτίνιο.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου
1. Πορτογαλία 7 (7-2)
2. Μεξικό 7 (6-4)
3. Ρωσία 3 (3-3)
4. Νέα Ζηλανδία 0 (1-8)

Το ματς

Η Πορτογαλία μπήκε με διάθεση να επιβάλει τον ρυθμό της από το «καλημέρα» και να δείξει την ανωτερότητα της έναντι της αποκλεισμένης Νέας Ζηλανδίας, έχοντας από το ξεκίνημα την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, το πλάνο της δεν βρήκε εφαρμογή στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους, όπου οι Ίβηρες όχι μόνο παρουσιάστηκαν βραχυκυκλωμένοι από την άμυνα των τυπικά γηπεδούχων, αλλά σε κάποιες κινδύνεψαν από τον αντίπαλό τους που αγωνίστηκε δίχως άγχος, αφού δεν κυνηγούσε κάτι.

Σταδιακά, όμως, κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή της από το 20’ και μετά, έγινε πιο γρήγορη στην κυκλοφορία της μπάλας και ποντάροντας πολύ στις συνεργασίες από τα πλάγια και κυρίως με αυτήν από τα αριστερά ανάμεσα σε Ελισέου και Κουαρέσμα, μπόρεσε να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Το νερό στ’ αυλάκι μπήκε στο 33’, όταν Σμιθ και Ντόιλ δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Ντανίλο και προσπάθησαν αντικανονικά, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Κριστιάνο ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τον αντίπαλο ποτιέρο στην αντίθετη γωνία.

Από εκεί και πέρα, το ματς είχε εντελώς διαφορετική εικόνα, η Πορτογαλία «λύθηκε» και έκανε το παιχνίδι της, φθάνοντας πολύ άνετα στη νίκη, καταφέρνοντας κατά διαστήματα να παίξει και καλό ποδόσφαιρο και ενώ νωρίτερα στα πρώτα λεπτά δεν μπορούσε να φτιάξει μια ευκαιρία. Πέντε λεπτά μετά το 1-0, η Πορτογαλία ζευγάρωσε τα τέρματά της, με τον τρόπο που κατάφερε να δημιουργήσει τα περισσότερα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Ο Ελισέου έδωσε στον Κουαρέσμα και αυτός εκεί που έδειχνε να καθυστερεί την ανάπτυξη της ομάδας του τροφοδότησε τον μπακ της Μπενφίκα που με γύρισμα στο κατάλληλο τάιμινγκ έδωσε την ευκαιρία στον Μπερνάντο Σίλβα, που έκανε ωραία κίνηση στον κενό χώρο, να χριστεί σκόρερ.

Στο δεύτερο μέρος, η Πορτογαλία, έχοντας κάβα τα δύο γκολ, έφερε το ματς εντελώς στα μέτρα της και μπόρεσε με άνεση να οδηγηθεί στη νίκη, κάνοντας διαχείριση του παιχνιδιού, αλλά και δυνάμεων από ένα σημείο και μετά. Η Νέα Ζηλανδία από την άλλη πλευρά δεν βρήκε τις δυνάμεις και τα ψυχικά αποθέματα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, αφού η καλή παρουσία που είχε στο πρώτο μισό του πρώτου μέρους δεν την απέφερε κάτι θετικό και ουσιαστικά έγινε απειλητική σε δύο φάσεις. Η Πορτογαλία πέτυχε δύο στο δεύτερο μέρος σβηστά και μάλιστα προς το τέλος του ματς, αν και θα μπορούσε να είχε σκοράρει και νωρίτερα.

Ο Κουαρέσμα που ήταν πολύ καλός, ίσως και ο κορυφαίος της Πορτογαλίας, ξεκίνησε και το τρίτο τέρμα της ομάδας του, κλέβοντας την μπάλα αρχικά και στη συνέχεια τροφοδότησε τον Αντρέ Σίλβα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Νανί που φρέσκαρε την επίθεση λειτουργία της ομάδας του Φερνάντο Σάντος με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έβαλε και αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στις καθυστερήσεις, αφού δεν λύγισε στον μαρκάρισμα του Ιγκχάμ και στη συνέχεια νίκησε τον Μαρίνοβιτς.

Νέα Ζηλάνδια (Άντονι Χάντσον): Μαρίνοβιτς, Ίνγκαμ, Μπόξολ, Ντουράντε (74′ Σμελτς), Σμιθ, Ντόιλ, Ρόχας, ΜακΓκλίντσεϊ, Τόμας, Λιούις (65′ Μπαρμπαρούσης), Γουντ

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Νέλσον Σεμέδο, Πέπε, Μπρούνο Άλβες, Ελιζέου, Ντανίλο Περέιρα, Ζοάο Μοουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα (46′ Πίζι), Κουαρέσμα (84′ Ζέλσον Μαρτίνς), Κριστιάνο Ρονάλντο (67′ Νανί), Αντρέ Σίλβα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.