ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ εμπλέκονται στο σκάνδαλο με την διεκδίκηση των Μουντιάλ

Ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ εμπλέκονται στο σκάνδαλο με την διεκδίκηση των Μουντιάλ

Τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και Τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, εμπλέκει έκθεση της FIFA για το σκάνδαλο διεκδίκησης των Μουντιάλ.

Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, εξετάζει τη διαδικασία διεκδίκησης για τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022. Τόσο ο πρίγκιπας Γουίλιαμ όσο και ο Κάμερον υποστήριζαν την αγγλική υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του 2018. Σύμφωνα με την έκθεση της FIFA, οι δύο τους μετείχαν σε σύσκεψη στην οποία έγινε συμφωνία για ανταλλαγή ψήφων, μεταξύ Αγγλίας και Νότιας Κορέας.

Ο Κάμερον είχε συναντήσει τον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, Μονγκ-Τσουνγκ Τζουν, πριν την ψηφοφορία του 2010 για την ανάθεση των διοργανώσεων και του ζήτησε να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας της Αγγλίας για το Μουντιάλ του 2018, σύμφωνα με την έκθεση. Σε αντάλλαγμα, ο Τζουν ζήτησε από την Αγγλία να υποστηρίξει τη νοτιοκορεάτικη υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του 2022.

Η ανταλλαγή ψήφων παραβιάζει τους κανονισμούς. Η συζήτηση αυτή έγινε σε ξενοδοχείο στη Ζυρίχη. «Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Τζουν να ψηφίσει την υποψηφιότητα της Αγγλίας και ο κ. Τζουν απάντησε ότι θα το έκανε, αν ο κ. Τόμπσον ψήφισε για τη Ν. Κορέα», αναφέρει η έκθεση, σύμφωνα με το Business Insider. Σημειώνει ακόμη ότι ο Τζουν παραδέχθηκε ότι συνάντησε τον Κάμερον στη Σεούλ τον Νοέμβριο του 2010, αλλά αρνήθηκε την κατηγορία για ανταλλαγή ψήφων.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά μέχρι και για τη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Νότιας Αμερικής, Νίκολας Λέοζ, λέγεται ότι ζήτησε να χριστεί ιππότης, με αντάλλαγμα μία ψήφο. Το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε ποτέ, αλλά δόθηκε το όνομά του σε ένα τρόπαιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αξιωματούχοι της επιτροπής διεκδίκησης της Αγγλίας αντιλήφθηκαν ότι ο κ. Λέοζ θα τους έβλεπε πιο ευνοϊκά, αν τον βοηθούσαν να γίνει ιππότης. Η επιθυμία του για προσωπική αναγνώριση θα μπορούσε να επηρεάσει την ψήφο του για το Μουντιάλ», αναφέρει η έκθεση της FIFA.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.