Ε.Βαλβέρδε: «Ο Ολυμπιακός έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου»

Ε.Βαλβέρδε: «Ο Ολυμπιακός έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου»

Με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό μίλησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με τους ερυθρόλευκους, ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στην αγάπη που τρέφει για τον Ολυμπιακό και υποστήριξε πως το παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι ξεχωριστό για τον ίδιο.

Δεν παρέλειψε να σημειώσει τα δυνατά σημεία των Πειραιωτών, ενώ μίλησε και για την ομάδα του, τις επιλογές που κάνει σε κάθε ματς και τον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου

«Ο Ολυμπιακός χρειάζεται βαθμούς. Μπορεί να μας κάνει τη ζημιά στις αντεπιθέσεις καθώς έχουν γρήγορους παίκτες, ενώ αμυντικά προσπαθούν να φθείρουν το παιχνίδι του αντιπάλου. Είναι μια ομάδα που δεν παραδίνεται ποτέ και παλεύει μέχρι το τέλος, το ξέρω από την εμπειρία μου, παρότι έχει ξεκινήσει με δύο ήττες», είπε αρχικά.

«Για εμένα θα είναι δύο ξεχωριστά παιχνίδια, ιδιαίτερα το εκτός έδρας γιατί σε εκείνο το γήπεδο έχω περάσει μαγικές στιγμές. Η ομάδα έχει αλλάξει πολύ αλλά για εμένα ο Ολυμπιακός σημαίνει πολλά. Είχα κερδίσει πολλά, είχα κατακτήσει τίτλους αλλά το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι που γνώρισα εκεί.

Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί αγαπώ τόσο τον Ολυμπιακό. Είναι αλήθεια ότι κερδίσαμε τίτλους αλλά δεν ξέρω γιατί τον αγαπώ τόσο, μου φέρθηκαν πάρα πολύ καλά. Έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και ελπίζω ότι θα απολαύσουμε όλοι τις δύο αναμετρήσεις», συνέχισε.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια σκληρή ομάδα αλλά όχι με την αρνητική σημασία της λέξης. Ξέρουμε ότι την Κυριακή έχει ένα σημαντικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα , στο οποίο δεν πάει τόσο καλά και ξέρουμε ότι είναι μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα στο Champions League γιατί έχει φτιαχτεί γι’ αυτή τη διοργάνωση. Θα είναι πολύ περίπλοκο παιχνίδι», συμπλήρωσε ο Βαλβέρδε για τους Πειραιώτες.

«Έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι σε οποιαδήποτε στιγμή και είναι σημαντικό να έχεις τέτοιος παίκτες. Έχουμε αρκετούς παίκτες τέτοιου τύπου και μερικές φορές μπορείς να προβλέψεις από πριν πως θα πάει το ματς. Έχουμε επίσης παίκτες που μπορούν να μπυον στο ματς και να το αλλάξουν», ανέφερε.

Για το πόσο σημαντικό είναι το ματς με τον Ολυμπιακό: «Πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι, είναι η ευκαιρία μας να φτάσουμε τους εννιά βαθμούς και να αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι αλλά το ίδιο είναι και με την Μάλαγα. Άρα πρέπει να βάλουμε τους παίκτες που πιστεύουμε ότι θα μας δώσουν τη νίκη. Είμαστε χαρούμενοι με το πώς πηγαίνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής. Στο ισπανικό Σούπερ Καπ χάσαμε και τα δύο παιχνίδια από την Ρεάλ Μαδρίτης και εκεί ήταν ένα διάστημα που δεν είμασταν τόσο δυνατοί. Αλλά το αντιστρέψαμε. Κάναμε το μειονέκτημα πλεονέκτημα και αυτό μου αρέσε, σημαίνει ότι είχαμε το ομαδικό πνεύμα για να το καταφέρουμε αυτό».

Με ποια κριτήρια επιλέγει την ενδεκάδα σε κάθε παιχνίδι: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές μου προπονούνται σκληρά και το ίδιο κάνουν και στο γήπεδο. Ο προπονητής είναι πάντα άδικος γιατί πρέπει να διαλέξεις τους κατάλληλους παίκτες σε κάθε ματς. Για μένα είναι δύσκολο να διαλέγω τους εκλεκτούς για την αποστολή μετά από κάθε ματς, αλλά είναι ωραίο για έναν προπονητή να έχει τέτοια προβλήματα».

Για τον Παουλίνιο: «Ο Παουλίνιο είναι ένας διαφορετικός ποδοσφαιριστής από τους άλλους που έχουμε. Άλλοι είναι καλύτεροι στο επιθετικό κομμάτι και άλλοι καλύτεροι στον έλεγχο του ρυθμού. Όταν έρχεται από τον πάγκο μας προσφέρει πολλές βοήθειες γιατί μπορεί να… σπάσει τις γραμμές των αντιπάλων».

Για το ποιος θα πάρει τη «Χρυσή Μπάλα»: «Όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, ακόμη και να κερδίσει ή όχι το βραβείο. Όλοι ξέρουμε ότι ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης».

Εάν θα μείνει έκπληκτος εφόσον ο Κριστιάνο πάρει την «Χρυσή Μπάλα»: «Το απάντησα και πριν αυτό, δεν χρειάζεται κάποια μπάλα, χρυσή ή ασημένια ή χάλκινη. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο καλύτερος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.