Γερμανία: «Άνοιξε το δώρο» και πάτησε κορυφή στην βαθμολογία η Μπάγερν Μονάχου

Γερμανία: «Άνοιξε το δώρο» και πάτησε κορυφή στην βαθμολογία η Μπάγερν Μονάχου

Σιγά μην έχανε την ευκαιρία…

Η Μπάγερν Μονάχου εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο συνεχόμενο δώρο της Ντόρτμουντ και νικώντας 1-0 εκτός έδρας το Αμβούργο για την 9η αγωνιστική της Bundeslifa, έφτασε τους 20 βαθμούς και «έπιασε» τη Μπορούσια στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι και έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη, χάρη σε γκολ του Τολισό στο 52’, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός ότι η ομάδα του μεγάλου λιμανιού της βόρειας Γερμανίας έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 40’ λόγω αποβολής του Γιουνγκ. Μάλιστα, ο Γάλλος είχε και δοκάρι στο 83’, όπως και ο Τιάγκο στο 70’. Στα άσχημα της βραδιάς ο τραυματισμός του Μίλερ, που αποχώρησε με ενοχλήσεις στον μηρό.

Το ματς:

Με το… καλημέρα, η Μπάγερν Μονάχου ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να κάνει πιο εύκολο το έργο της για τη συνέχεια. Οι Βαυαροί είχαν την κατοχή, όχι όμως, τις κλασσικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ απέναντι στο Αμβούργο, που προσπαθούσε, ανεπιτυχώς όμως, να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Στο 40’ άλλαξαν οι ισορροπίες, καθώς οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γιουνγκ με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Κομάν.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 52’, οι πρωταθλητές άνοιξαν το σκορ με τον Τολισό. Ο Γάλλος μέσος εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών των γηπεδούχων, καθώς δεν μπόρεσαν να διώξουν τη μπάλα μετά από σέντρα του Κομάν και με κοντινό πλασέ, μετά από πάσα του Μίλερ, έκανε το 0-1. Στην αμέσως επόμενη φάση, το Αμβούργο έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Χαν, ο οποίος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ούλραϊχ «απογειώθηκε» και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Αγωνιζόμενοι με παίκτη παραπάνω, οι Βαυαροί είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 70’ έχασαν τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσουν» το ματς, αλλά το δυνατό σουτ του Τιάγκο σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Ο Ισπανός πέρασε στο παιχνίδι στο 55’ στη θέση του Μίλερ, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις δέκα λεπτά, καθώς ένοιωσε ενοχλήσεις στον μηρό και αποχώρησε. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο 83’ με πρωταγωνιστή τον Τολισό, που έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε εκ νέου στο δεξί δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ρόμπεν να σουτάρει ελάχιστα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.