ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Europa League: Με 5αρα στους «16» η Λάτσιο – Νίκη για την Νάπολι αλλά αποκλείστηκε

Europa League: Με 5αρα στους «16» η Λάτσιο – Νίκη για την Νάπολι αλλά αποκλείστηκε

Η Λάτσιο είχε ηττηθεί με 1-0 στο Βουκουρέστι, αλλά αυτή τη φορά ο Σιμόνε Ιντσάγκι παράταξε όλα τα επιθετικά του όπλα και οι λατσιάλι κέρδισαν πολύ εύκολα με 5-1 για να δώσουν το παρών στους «16». Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τσίρο Ιμόμπιλε που έκανε χατ τρικ (7’, 43’, 71’), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν και οι Μπάστος (35’), Φελίπε Άντερσον (51’). Το μόνο που κατάφεραν οι Ρουμάνοι ήταν να μειώσουν με τον Γκοερέ στο 82’.

Η Νάπολι έφτασε μία ανάσα από τη μεγάλη ανατροπή, αλλά τελικά έμεινε εκτός συνέχειας, με την Λειψία να παίρνει την πρόκριση χάρη στα περισσότερα εκτός έδρας γκολ. Ο Σάρι έκανε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα μετά το 1-3 του πρώτου αγώνα, αλλά οι παίκτες του το πάλεψαν μέχρι τέλους. Ο Ζιελίνσκι άνοιξε το σκορ στο 32’ και όταν ο Ινσίνιε έκανε το 0-2 στο 86’ οι Ιταλοί το πίστεψαν. Παρά την πίεση, όμως, οι Ταύροι θα δώσουν το παρών στη φάση των «16».

Η Ζενίτ διόρθωσε την κακή εμφάνιση του πρώτου αγώνα και την ήττα με 1-0 από την Σέλτικ, για να πάρει πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Ρώσοι είχαν ήδη κάνει την ανατροπή πριν το ημίχρονο με γκολ των Ιβάνοβιτς (7’) και Κουζιάεβ (27’), με τον Κοκόριν (61’) να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-0.

Το 1-4 που είχε πάρει στη Δανία, ήταν αρκετό για την Ατλέτικο, ώστε να σφραγίσει από εκεί το εισιτήριο για τους «16» του Europa League. Οι Ροχιμπλάνκος στη ρεβάνς έκαναν κάποιες αλλαγές, δεν ζορίστηκαν, δεν ανέβασαν ταχύτητα και με το γρήγορο γκολ του Γκαμεϊρό (7′) νίκησαν για δεύτερη φορά. Το αγαπημένο σκορ (1-0) των Ροχιμπλάνκος τους στέλνει στην κληρωτίδα ως φαβορί για το τρόπαιο. Το σημαντικό όμως στο ματς ήταν ότι αυτό το γκολ του Γκαμεϊρό ήταν το 21ο στη διοργάνωση (17 Σεβίλλη, 2 Στρασμπούργκ, 2 Ατλέτικο) και έτσι έγινε ο πρώτος Γάλλος σκόρερ στο θεσμό.

Θεωρητικά ήταν αμφίρροπο ζευγάρι, αλλά η Λυών αποδείχτηκε πολύ πιο δυνατή από τη Βιγιαρεάλ. Οι Γάλλοι που είχαν νικήσει 3-1 εντός, βρήκαν την ευκαιρία μετά την αποβολή του Ζάουμε Κόστα (78′) και με τον Μπερτράν Τραορέ (85′) νίκησαν (1-0) και στο «Μαδριγάλ», για να προκριθούν πανηγυρικά.

Το πέρασμα από το Κζακστάν με 1-3 είχε ουσιαστικά κλειδώσει το εισιτήριο για τη Σπόρτινγκ. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που εντός προηγήθηκε με το ίδιο σκορ με τη συμπλήρωση μίας ώρας (3′ Ντοστ, 53′, 63′ Μπρούνο Φερνάντες – 37′ Τομάσοβ). Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να παλεύουν και αποκλείστηκαν με το κεφάλι ψηλά, ισοφαρίζοντας 3-3 στις καθυστερήσεις (80′ Τουαμάσι, 94′ Σόμκο).

Αποτελέσματα

* Σε παρένθεση τα πρώτα ματς
18:00
Λοκομοτίβ Μόσχας – Νις 1-0 (3-2)
(30′ Ντενίσοβ)

20:00
Ατλέτικο Μαδρ. – Κοπεγχάγη 1-0 (4-1)
(7′ Γκαμεϊρό)

Ντιναμό Κιέβου – ΑΕΚ 0-0 (1-1)

Ζενίτ – Σέλτικ 3-0 (0-1)
(8′ Ιβάνοβιτς, 27′ Κουζιάγιεβ, 61′ Κοκόριν)

Λειψία – Νάπολι 0-2 (3-1)
(32′ Ζιελίνσκι, 86′ Ινσίνιε)

Βιγιαρεάλ – Λυών 0-1 (1-3)
(85′ Τραορέ)

Πλζεν – Παρτιζάν 2-0 (1-1)
(67′ Κρμέντσικ, 95′ Τσέρμακ)

Λάτσιο – Στεάουα Βουκ. 5-1 (0-1)
(7′, 43′, 71′ Ιμόμπιλε, 35′ Μπάστος, 51′ Αντερσον – 83′ Γκρόχερε)

Σπόρτινγκ Λισσ. – Αστάνα 3-3 (3-1)
(3′ Ντοστ, 53′, 63′ Μπρούνο Φερνάντες – 37′ Τομάσοβ, 80′ Τουαμάσι, 94′ Σόμκο)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.