ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι Ισλανδοί μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ της Ρωσίας σε επίπεδο αξιωματούχων

Οι Ισλανδοί μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ της Ρωσίας σε επίπεδο αξιωματούχων

Η δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ -συνταγματάρχη της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού- και της κόρης του, Γιούλια, σε βρετανικό έδαφος έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και όπως φαίνεται θα έχει αντίκτυπο και στο επερχόμενο Μουντιάλ που θα γίνει στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η FIFA βρίσκεται σε εγρήγορση εξαιτίας της αυξανόμενης διεθνούς πίεσης που υπάρχει για μποϊκοτάζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, με αφορμή τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία, μια υπόθεση για την οποία το Λονδίνο κατηγορεί ευθέως τη Μόσχα.

Η Αγγλία φέρεται να έχει αρχίσει συνομιλίες με τους… συμμάχους της για να συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ του Μουντιάλ της Ρωσίας, έχοντας και την συμπαράσταση των Ηνωμένων Πολιτειών, που όμως δεν έχουν προκριθεί στην τελική φάση.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι “πολύ πιθανό” η Ρωσία να έχει την ευθύνη για την επίθεση ενάντια στον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, στη νότια Αγγλία, την ώρα που υπάρχουν απελάσεις διπλωματών από τις ΗΠΑ και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, από το… Λονδίνο πάρθηκε απόφαση μην σταλεί μέλος της βασιλικής οικογένειας ή κάποιο υπουργός στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επόμενη εξέλιξη στη συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε από την Ισλανδία, που αποφάσισε να μποϊκοράτει διπλωματικά το Μουντιάλ 2018. Η Ισλανδία θα αναστείλει προσωρινά και τις διμερείς επαφές της με τη Ρωσία στο υψηλότερο επίπεδο, ενώ -όπως επιβεβαίωσαν και μέλη της Κυβέρνησης της χώρας- δεν θα εκπροσωπηθεί από αξιωματούχους στη “μεγάλη” διοργάνωση του καλοκαιριού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.