Ο Ρονάλντο… καθάρισε το Μαρόκο

Ο Ρονάλντο… καθάρισε το Μαρόκο

Η Πορτογαλία έπαιξε με τη… φωτιά κόντρα στο Μαρόκο που έχασε σωρεία ευκαιριών, αλλά τελικά έφτασε στο πολυπόθητο 1-0 χάρη στο τέταρτο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στη διοργάνωση.

Η Πορτογαλία ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με το μεγάλο της αστέρι Κριστιάνο Ρονάλντο να συνεχίζει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Από εκεί και πέρα στο πρώτο μέρος οι Ίβηρες ήταν ανώτεροι χωρίς όμως να καταφέρνουν να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα. Στην επανάληψη οι Μαροκινοί πίεσαν και δημιούργησαν αρκετές καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση όμως δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν και έτσι με το τελικό 1-0 η Πορτογαλία πήρε μία σημαντική νίκη που της δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης.

Ιδανικό ξεκίνημα με υπογραφή Κριστιάνο!

Μόλις στο 4’ η ομάδα του Φερνάντο Σάντος κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με τον συνήθη ύποπτο. Μετά από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Μουτίνιο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πετάχτηκε στην καρδιά της περιοχής του Μαρόκου και με άπιαστη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν το έβδομο τέρμα του σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης με την Πορτογαλία σε Μουντιάλ και 85ο συνολικά. Έτσι, ξεπέρασε τον αείμνηστο Φέρεντς Πούσκας και έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος σκόρερ.

Πέντε λεπτά μετά το γκολ, ο Ρονάλντο έφτασε πολύ κοντά και σε δεύτερο όταν πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε ωραία το κορμί του και σούταρε με το δεξί όμως έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στην χαμένη ευκαιρία της Πορτογαλίας απάντησε στο 11’ το Μαρόκο όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο άλλοτε κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Μάνουελ Ντα Κόστα έπιασε την κεφαλιά για να μπλοκάρει στην γωνία του ο Ρουί Πατρίτσιο. Σε ετοιμότητα ήταν ο τερματοφύλακας των Πορτογάλων και στο μακρινό σουτ του Ζιγιάχ στο 22’.

Χαμηλό τέμπο με σκληρά μαρκαρίσματα

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά και αυτό που χαρακτήριζε το ματς ήταν τα σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν. Έπρεπε να φτάσουμε στο 39’ για να δούμε κάποια καλή ευκαιρία όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβγαλε εντυπωσιακά στον Γουέντες που απέναντι στον Ελ Καζουί δεν κατάφερε να τον νικήσει και να πετύχει το δεύτερο τέρμα για την Πορτογαλία. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή για το πρώτο μέρος με τους Πορτογάλους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0.

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήταν για την Πορτογαλία όταν στο 51’ ο Γκουέντες γύρισε για τον Ρονάλντο που σούταρε δυνατά όμως το τελείωμά του ήταν πολύ άστοχο. Από εκεί και πέρα, ωστόσο, το Μαρόκο ήταν αυτό που πίεσε περισσότερο και έψαξε το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια. Στο 57’ το συγκρότημα του Ρενάρντ δημιούργησε και έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Μπελαντά έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Ρουί Πατρίτσιο σε μία εξαιρετική επέμβαση. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπενατιά βρέθηκε μέσα στην περιοχή, πήρε την μπάλα μετά από κόντρες και σούταρε όμως δεν βρήκε στόχο.

Έπαιξε με την φωτιά η Πορτογαλία

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος συνέχισε να μην απειλεί καθόλου την εστία του Ελ Καζουί και απλά να προσπαθεί να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ. Με αυτόν τον τρόπο βεβαίως ρίσκαρε καθώς το Μαρόκο έδειχνε να είναι ικανό να δημιουργήσει κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Ρού Πατρίτσιο. Έτσι, λίγο έλειψε να το πληρώσει ακριβά στο τέλος καθώς στο 90’ αλλά και στο 94’ αρχικά ο Ζιγιέχ και εν συνεχεία ο Μπενατιά δεν κατάφεραν να βρουν στόχο από πολύ πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Τελικώς, η Πορτογαλία πάντως αν και έπαιξε με την φωτιά, δεν κάηκε και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Μουντιάλ φτάνοντας τους τέσσερις βαθμούς στον όμιλο και έχοντας πλέον μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους «16».

Οι συνθέσεις:

Πορτογαλία: Ρούι Πατρίτσιο, Πέπε, Γκερέiρο, Φοντέ, Σέντριτς, Μουτίνιο (89’ Άντριεν), Ζοάο Μάριο (69’ Μπρούνο Φερνάντες), Σίλβα (59’ Μαρτίνς), Γουίλιαμ, Ρονάλντο, Γκουέντες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μαρόκο: Ελ Καζουί, Χακίμι, Ντα Κόστα, Μπενάτια, Ντιράρ, Ζιγιάχ, Ελ Αχμαντί (86’ Φαϊρ), Μπελαντά (76’ Καρσελά), Μουσουφά, Αμραμπάτ, Μπουταϊμπ (69’ Κααμπί).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.