ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Γκέλαραν» οι Δανοί απένατι στους «σκληροτράχηλους» Αυστραλούς

«Γκέλαραν» οι Δανοί απένατι στους «σκληροτράχηλους» Αυστραλούς

Σε ένα παιχνίδι… καλύτερο και από τα τρία της Τετάρτης μαζί, Δανία και Αυστραλία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 αλλά χειροκροτήθηκαν, τόσο για τη μαχητικότητα όσο και για το επιθετικό ποδόσφαιρό τους.

Στην αναμέτρηση της Σαμάρα η Δανία έψαχνε το 2/2 στις πρώτες δύο αγωνιστικές που θα της χάριζε ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ η Αυστραλία, που άρεσε στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Γαλλία για τη μαχητικότητά της παρά την ήττα με 2-1, μια νίκη για να ξαναμπεί γερά στο «κόλπο».

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τους Σκανδιναβούς και προβάδισμα μόλις στο 7ο λεπτό, με ένα υπέροχο αριστερό σουτ του σούπερ σταρ τους, Κρίστιαν Έρικσεν, μέσα από την περιοχή του Ματ Ράιαν, έπειτα από προσπάθεια του Νικολάι Γιόργκενσεν. Ο τελευταίος στο 24′ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της Αυστραλίας, ωστόσο η κεφαλιά του από εξαιρετική θέση έφυγε άουτ.

Όπως και στον προηγούμενο αγώνα της όμως, η ομάδα του Μπερτ φαν Μάαρβαϊκ ανέβασε την απόδοσή της όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 38′, όταν η κεφαλιά του Μάθιου Λέκι σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Γιουσούφ Πόουλσεν μέσα στην περιοχή του Κάσπερ Σμάιχελ, ο διαιτητής Αντόνιο Ματέου έδειξε την άσπρη βούλα αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR κι ο σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις πέναλτι Μάιλ Γέντινακ (16/16 πλέον!) έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα αντίπαλα δίχτυα, με το δεύτερο γκολ του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Δανία και Αυστραλία διεκδίκησαν με πείσμα τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο, μπροστά σε περισσότερους από 40.000 θεατές, με τα Καγκουρό ελαφρώς ανώτερα, ειδικά μετά την είσοδο του -πολύ ποιοτικού- 19χρονου Ντανιέλ Αρζάνι, και το εξαιρετικό σουτ του Άαρον Μούι έξω από την περιοχή στο 71ο λεπτό να περνάει εκατοστά πάνω από τα δοκάρια του Σμάιχελ. Ο πολύπειρος διεθνής τερματοφύλακας της Λέστερ επενέβη αποτελεσματικά στην προσπάθεια του Αρζάνι από πλάγια θέση στο 88ο λεπτό και η αναμέτρηση αυτή, με τον γρήγορο ρυθμό και τις επιθετικές πρωτοβουλίες, ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή (1-1).

Εν αναμονή του αγώνα Γαλλία – Περού στις 18.00, το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα του 3ου ομίλου, η Δανία γνωρίζει ότι με ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική θα προκριθεί σίγουρα στη φάση των «16», ενώ η Αυστραλία χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη με τους Λατινοαμερικανούς και συνδυασμό αποτελεσμάτων, όχι απίθανο πάντως…

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δανία (Άγκε Χαρέιντε): Σμάιχελ, Κίαερ, Κρίστενσεν, Ντιλέινι, Ν. Γιόργκενσεν (68′ Κορνέλιους), Έρικσεν, Ντάλσγκααρντ, Στρίγκερ, Σένε, Πόουλσεν (59′ Μπρεϊτγουέιτ), Σίστο
Αυστραλία (Μπερτ φαν Μάαρβαϊκ): Ράιαν, Μίλιγκαν, Λέκι, Κρούσε (69′ Αρζάνι), Ναμπούτ (75′ Γιούριτς), Μούι, Γέντινακ, Μπέχιτς, Ρισντόν, Σέινσμπουρι, Ρόγκιτς (82′ Ίρβιν)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.