Eπική ανατροπή για το Βέλγιο απέναντι στους συγκλονιστικούς Ιάπωνες!

Eπική ανατροπή για το Βέλγιο απέναντι στους συγκλονιστικούς Ιάπωνες!

Το Βέλγιο αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από την Ιαπωνία έκανε επική ανατροπή (3-2) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ όπου θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία.

Παρακολουθούμε ένα από τα καλύτερα Μουντιάλ όλων των εποχών και το παιχνίδι του Βελγίου με την Ιαπωνία ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη. Οι «Μπλε Σαμουράι» βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 μέχρι και το 69’ όντας έτοιμοι για μία πολύ μεγάλη έκπληξη, όμως οι «Κόκκινοι διάβολοι» αφού πρώτα έφεραν το ματς στα ίσια μέσα σε πέντε λεπτά (69’,74’), με ένα γκολ στο τελευταίο καθυστερήσεων κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή και να πάρουν το εισιτήριο για τους «8».

Οι Ιάπωνες κατάφεραν στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Καβασάκι και να μην επιτρέψουν στους Βέλγους να απειλήσουν. Το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ είχε υπέρ του τα ποσοστά κατοχής της μπάλας, όμως δεν έβρισκε τρόπο να διασπάσει την άμυνα των «Μπλε Σαμουράι».

Δεκάλεπτο πίεσης των Βέλγων

Από το 20’ και για περίπου ένα δεκάλεπτο οι Βέλγοι προσπάθησαν να αυξήσουν την πίεσή τους και να γίνουν πιο απειλητικοί. Στο 25’ ο Λουκάκου μετά από σέντρα του Μέρτενς δεν κατάφερε από κοντά να κάνει το κοντρόλ όπως θα ήθελε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αζάρ έκανε το δυνατό σουτ όπως ο Ιάπωνας τερματοφύλακας έδιωξε με τις γροθιές.

Ισορρόπησαν οι Ιάπωνες και προσπάθησαν να απειλήσουν

Με την «μπόρα» να έχει περάσει, οι παίκτες του Νισίνο θέλησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να ψάξουν τις δικές τους ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο 31’ μετά από σέντρα από αριστερά, ο Ινούι έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως ο Κουρτουά δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει. Στην τελευταία φάση για το πρώτο μέρος στο 44’, ο Οσάκο έβαλε το πόδι μετά από σουτ του Ναγκατόμο, ο Κουρτουά έκανε το λάθος υπολογισμό όμως τελευταία στιγμή ο τερματοφύλακας της Τσέλσι πρόλαβε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος.

Αντεπίθεση «φαρμάκι» και… 1-0!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ονειρεμένο τρόπο για τους Ιάπωνες. Σε μία αντεπίθεση στο 47’ ο Καραγκούτσι βρέθηκε απέναντι στον Κουρτουά, τον πλάσαρε ιδανικά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Οι Βέλγοι δοκίμασαν να απαντήσουν άμεσα, όμως το σουτ του Αζάρ μετά το γύρισμα του Μέρτενς στην περιοχή σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Καβασίμα.

2-0 και… ξέφρενοι πανηγυρισμοί!

Η ψυχρολουσία για τη βελγική ομάδα είχε και συνέχεια. Στο ο Καγκάβα ελίχθηκε έξω από την περιοχή, πάσαρε στον Ινούι που έκανε μία ντρίπλα και σούταρε δυνατά για να στείλει την μπάλα σε ένα σημείο που ο Τίμπο Κουρτουά δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα. Όπως είναι λογικό, με το γκολ αυτό ξέσπασαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί στις εξέδρες των Ιαπώνων που έβλεπαν την ομάδα τους κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να έχει προβάδισμα για μία πολύ μεγάλη πρόκριση.

Στο 62’ μετά από σέντρα ακριβείας του Μενιέ, ο Λουκάκου πήδηξε ψηλότερα από όλους και έπιασε την κεφαλιά όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θέλοντας να αλλάξει κάτι στην ομάδα του πέρασε στον αγώνα τους Φελαϊνί και Τσαντλί αντί των Μέρτενς και Καράσκο.

Το φέραν στα ίσια μέσα σε τρία λεπτά οι Βέλγοι!

Στο 69’ οι «Κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς. Ο Φερτόνγκεν από πολύ πλάγια θέση έκανε μία ψιλοκρεμαστή κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στην απέναντι γωνία και να ξεγελά τον Καβασίμα. Πριν καλά – καλά συνέλθουν από τη μείωση του σκορ οι Ιάπωνες, κλήθηκαν να μαζέψουν και δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα τους. Ο Φελαϊνί που πριν από λίγα λεπτά είχε περάσει στο ματς έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Αζάρ και νίκησε τον Καβασίμα.

Στο 85’ το Βέλγιο έχασε διπλή πολύ μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα όμως ο Ιάπωνας τερματοφύλακας «κατέβασε ρολά» στις κεφαλιές των Τσαντλί αρχικά και Λουκάκου στην εξέλιξη της φάσης. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χόντα εκτέλεσε εντυπωσιακά ένα φάουλ όμως ο Κουρτουά έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Buzzer beater και το Βέλγιο στους «8»!

Όλα έδειχναν πως ένα ακόμα παιχνίδι αυτής της φάσης θα οδηγούνταν στην παράταση, όμως ο Τσαντλί είχε διαφορετική άποψη. Ο Βέλγος που αποδείχθηκε όπως και ο Φελαϊνί «χρυσή» αλλαγή σε μία πολύ ωραία αντεπίθεση των παικτών του Μαρτίνεθ βρέθηκε απέναντι στον Καβασίμα και τον πλάσαρε ιδανικά για να σκοράρει και να στείλει την ομάδα του στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί όπου θα συναντήσει την Βραζιλία για μία πολύ μεγάλη κόντρα.

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρλεντ, Βερτόνγκεν, Κομπανί, Μενιέ, Καράσκο (65′ Τσαντλί), Βίτσελ, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Μέρτενς (65′ Φελαϊνί), Λουκάκου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σότζι, Καραγκούτσι (81′ Χόντα), Σακάι, Γιοσίντα, Χασέμπε, Σιμπασάκι (81′ Γιαμαγκούτσι), Ναγκατόμο, Καγκάβα, Ινούι, Οσάκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.